Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Nivre expert personenschade

Na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet kunt u een letselschade specialist inschakelen. Dit kan een letselschade advocaat of Nivre specialist zijn.

Bij ons letselschade bureau vindt u zowel een Nivre specialist als letselschade advocaten. Deze letselschade experts helpen u altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Wat is een Nivre expert personenschade

Een Nivre expert personenschade is een specialist op het gebied van het verhalen van letselschade. Het Nivre zelf is een stichting. Het doel van deze stichting is de bevordering en het in standhouden van deskundigheid op het gebied van het vaststellen van schade en overige deskundigheid gerelateerd aan de vaststelling van letselschade.

Om lid te mogen worden van het Nivre en jezelf nivre expert personenschade te kunnen noemen dient er een opleiding gevolgd te worden. Na toelating als nivre expert dient deze persoon jaarlijks cursussen en opleidingen te volgen om de titel van Nivre expert te mogen blijven voeren.

Ook op het gebied van het verhalen van letselschade zijn er Nivre experts. Daarnaast zijn er ook letselschade advocaten. Maar wat is nu het verschil tussen beiden?

Verschil Nivre expert en letselschade advocaat

Letselschade wordt ook wel personenschade genoemd. Een Nivre expert personenschade en een letselschade advocaat zijn in die zin hetzelfde. Daarnaast hebben beide deskundigen zich verenig. Letselschade advocaten zijn lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland. Alleen de beste letselschade advocaten van Nederland mogen lid worden van deze vereniging.

Om lid te mogen worden van de LSA dient een advocaat ten minste 5 jaar ervaring te hebben op het gebied van personenschade. Daarnaast dient er een zware opleiding gevolgd te worden, de Grotius Opleiding Personenschade. Dit is een van de zwaarste opleidingen op het gebied van letselschade. Heeft een advocaat de Grotius Opleiding Personenschade gevolgd, dan dient er nog een toets plaats te vinden waarin wordt gekeken of iemand ook wel de juiste competencies heeft om zich LSA advocaat te mogen noemen.

Ook een Nivre expert personenschade dient een opleiding te volgen. Na het volgen hiervan weet de nivre expert de basis over het letselschaderecht. Kiest u dus voor een Nivre letselschade expert dan heeft deze persoon de benodigde kennis over het letselschade recht.

Het verschil tissen een nivre expert en een letselschade advocaat is de kwaliteit van rechtsbijstand. Een LSA advocaat weet in de regel meer over letselschade dan een jurist. Daarnaast mag een letselschade advocaat voor u procederen bij de rechtbank, een nivre expert mag dit niet.

Wilt u dus de beste juridische bijstand bij na een auto ongeluk, fietstongeluk of arbeidsongeval, dan heeft een letselschade advocaat belangrijke voordelen.

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Wilt u ook hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt? Onze specialisten op het gebied van letselschade helpen u graag en altijd geheel kosteloos!

Wat doet een letselschade advocaat?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons letselschadebureau, dan zorgen wij ervoor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Helaas is dit niet vanzelfsprekend. Met name bij belangenbehartigers die geen nivre opleiding hebben gevolgd en niet lsa advocaten zien wij dat de schade soms slechts gedeeltelijk wordt vergoed. Maar ook met toekomstige letselschade wordt vaak geen rekening gehouden.

Bij Letselschade Kompas weten wij door jarenlange ervaring precies hoe wij u kunnen helpen bij het verhalen van uw letselschade. Wij regelen alles voor u en indien noodzakelijk schakelen wij ook andere deskundigen kosteloos voor u in.

Dit is wast wij allemaal voor u doen bij het verhalen van letselschade:

 1. onderzocht wordt wie schuldig is bij een aanrijding
 2. de aansprakelijke partij wordt aansprakelijk gesteld
 3. na erkenning van aansprakelijkheid wordt er een voorschot op uw letselschadevergoeding geclaimd
 4. bij blijvend letsel of discussie over het causaal verband schakelen wij een medisch adviseur in
 5. bent u arbeidsongeschikt door een aanrijding of bedrijfsongeval? Dan schakelen wij een arbeidsdeskundige voor u in
 6. wij voeren de correspondentie met de letselschade verzekering
 7. ook discussiëren wij met de verzekeraar over de hoogte van uw letselschade vergoeding
 8. er wordt een schadestaat opgesteld met daarom alle op uw persoonlijke situatie van toepassing zijnde schadeposten en de smartengeldvergoeding
 9. wij zorgen voor een maximale schadevergoeding
 10. de vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld met eventuele voorbehouden voor toekomstige letselschade

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Letselschade is vaak het gevolg van een aanrijding, ongeval op het werk of hondenbeet. Alle drie deze schade evenementen worden op deze pagina besproken, te beginnen met een aanrijding.

Jaarlijks neemt het aantal aanrijdingen toe. Het gaat dan vooral om een achterop aanrijding zoals een kop-staartbotsing, scooterongeluk of fietsongeluk. Maar wie is er nu schuldig bij een aanrijding van achteren of als u als fietser aangereden wordt? En als de schuld vaststaat, wie kunt u dan aansprakelijk stellen voor een de door u opgelopen letselschade?

De vraag wie schuldig is bij een aanrijding met een fietser, auto of scooter vinden wij in de wet. De belangrijkste wettelijke bepaling in dit verband is artikel 5 Wegenverkeerswet (wvw). Dit wetsartikel wordt ook wel een kapstokartikel genoemd, omdat veel schuld en aansprakelijkheid haar basis vindt in dit artikel.

Artikel 5 Wegenverkeerswet luidt als volgt:

"Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd." Onder artikel 5 wvw vallen onder andere:

 1. voorrangsfouten
 2. een aanrijding door bumperkleven
 3. het te laat zien van een stilstaande auto of file

 

Wat het laatste betreft is ook artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (rvv) van belang. Hierin staat dat bestuurders voldoende afstand dienen te houden. Op grond van dit wetsartikel is dus schuldig de persoon die een kop-staart botsing of kettingbotsing veroorzaakt.

Staat schuld vast? Dan kan een nivre expert of letselschade advocaat 2 partijen aansprakelijk stellen voor letselschade:

 1. de bestuurder of bezitter van de auto
 2. de letselschadeverzekeraar

 

Alle motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd op grond van de WAM, de wet aansprakelijkheidsverzekering motorverkeer. Op grond van deze wet kunt u uw letselschadeclaim rechtstreeks bij de autoverzekeraar van de aansprakelijke persoon indienen.

Een aanrijding tussen auto's geldt als een onrechtmatige daad. Het is de bestuurder die de fout gemaakt heeft die de letselschade dient te vergoeden. Dit is echter anders bij een fietsongeluk of als u als voetganger aangereden bent. Ook als u zelf een verkeersongeluk veroorzaakt omdat u bijvoorbeeld geen voorrang verleend op de fiets of door rood licht loopt, is er toch recht op schadevergoeding als u aangereden door een auto of ander motorvoertuig wordt. Onze letselschade advocaten adviseren u graag.

Letselschade vergoeding bedrijfsongeval

Ook in het geval van een bedrijfsongeval kan een nivre expert of letselschade advocaat u helpen bij het verhalen van letselschade. Maar wie dient er voor letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval aansprakelijke gesteld te worden?

In artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek is de zorgplicht van de werkgever opgenomen. Deze zorgplicht houdt onder andere het volgende in:

 • er dienen voldoende veiligheidsinstructies gegeven te zijn over hoe het werk veilig uit te voeren
 • bedrijfsmiddelen dienen veilig gebruikt te kunnen worden
 • het toezicht op de werkzaamheden dient voldoende te zijn

 

Voldoet een werkgever niet aan deze voorwaarden, dan is de zorgplicht geschonden en kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. De meeste verzekeraars zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid en de verzekering zal dan ook uw letselschade vergoeden.

Onder werkgeversaansprakelijkheid valt niet alleen een schending van de zorgplicht. Een werkgever is ook aansprakelijk indien een college u schade toebrengt. Maar ook als u onder werktijd een verkeersongeluk overkomt als bezorger of vertegenwoordiger, kunt u bij de werkgever terecht. Deze heeft namelijk een verzekeringsplicht.

Ook voor het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval kunt bij een letselschade advocaat of nivre specialist van ons letselschadebureau terecht.

Letselschade door een hondenbeet

Een hondenbeet kan grote gevolgen hebben. Zo kan er een tetanus infectie ontstaan, spier- of zenuwschade, een ontsierend litteken of angst voor honden. Er ontstaat dan schade en deze komt voor een vergoeding in aanmerking.

Wie aansprakelijk is voor letselschade als gevolg van een hondenbeet is te lezen in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. In dit wetsartikel, dat gaat over aansprakelijkheid voor dieren, staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier aan zaken en personen veroorzaakt.

U kunt dus de bezitter van de hond aansprakelijk stellen voor uw schade. Hierbij geven wij u graag een aantal tips:

 • zorg ervoor dat u weet welke hond u gebeten heeft
 • noteer alle gegevens van de hondenbezitter en niet alleen het telefoonnummer.
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • bel de politie bij twijfel of als de hondenbezitter niet mee wilt werken
Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u letselschade als gevolg van een ongeval? Zowel een nivre expert als een letselschade advocaat kan u helpen bij het verhalen van uw letselschade. Daarbij heeft een letselschade advocaat een aantal voordelen zoals eerder in deze tekst genoemd.

Ons letselschadekantoor heeft meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland. Hiermee kunnen wij u uitstekend bijstaan bij het verhalen van uw letselschade, waar in Nederland u ook woont.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade van een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag en altijd geheel kosteloos!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland