Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Is er een WA verzekering voor honden?

Dieren kunnen schade toebrengen aan zaken en personen. Bijvoorbeeld door een hondenbeet. Want hier kun je ernstig letsel aan overhouden. Op grond van de wet ben je als bezitter van een dier dan aansprakelijk voor de schade die het dier veroorzaakt. Dit staat in artikel 6:179 BW welk wetsartikel luidt:

"De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad."

Bent u dus gebeten door een hond en heeft u hieraan letsel overhouden? Dan is de hondenbezitter verplicht uw letselschade te vergoeden. Hiervoor geldt echter geen bijzondere verzekering in die zin dat er geen WA- verzekering voor honden is. Maar letselschade door een hondenbeet valt wel onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Verplichte WA verzekering voor honden?

Wist u dat er jaarlijks 150.000 mensen gebeten door een hond worden? In de meeste gevallen is er sprake van een oppervlakkige hondenbeet die geen medische behandeling behoeft, behalve dan wellicht een tetanusprik.

Omgerekend 50.000 slachtoffers van een hondenbeet hebben wel medische behandeling nodig. Het gaat dan om diepe bijtwonden, zenuwletsel en zelfs amputaties. Een hondenbeet kan dan ook voor ernstig letsel en zelfs blijvend letsel zorgen.

Ondanks dat er zoveel hondenbeten plaatsvinden, is er geen verplichte WA verzekering voor honden en dat is best bijzonder te noemen. Voor motorvoertuigen geldt immers zo'n verplichte verzekering. Omdat er geen verplichte WA verzekering voor honden is, kan het dus zijn dat het letsel niet te verhalen is.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Als u gebeten door een hond bent en hierdoor schade lijdt, dan wilt u deze schade uiteraard vergoed zien. De hondenbezitter is hiervoor ook aansprakelijk. Maar als slachtoffer moet je wel bewijzen dat je a. door een hond gebeten bent en b. door welke hond!

Bent u door een hond gebeten, dan is een aantal zaken van belang. Wij geven u graag 5 gouden tips bij een hondenbeet:

  • maak een foto van de hond die u gebeten heeft
  • vraag omstanders om een getuigenverklaring
  • schrijf alle contactgegevens van de hondenbezitter op en neem nooit genoegen met alleen een telefoonnummer
  • bel bij onraad de politie
  • schakel direct een letselschade jurist van ons kantoor in. Wij regelen dan alles voor u

Letselschade claimen op de WA verzekering van de hond

Weet u welke hond u gebeten heeft? Dan is er recht op schadevergoeding. De hondenbezitter kan zich niet verweren door te stellen dat hij niks aan de hondenbeet kan doen.

De aansprakelijkheid voor dieren is namelijk een risico aansprakelijkheid. Dit houdt in dat er altijd sprake is van aansprakelijkheid, of de bezitter van de hond nu wel of niet een verwijt gemaakt kan worden. Het enkele feit dat iemand de bezitter is van een hond maakt hem aansprakelijk. Ook al bijt de hond tijdens spelen met de hond en zelfs als een hond uitgedaagd wordt.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is er een erkenning van aansprakelijkheid, dan komen alle gemaakt kosten en geleden schade voor vergoeding in aanmerking. Dit betekent dat onder ander vergoed worden gemaakte medische kosten, maar ook inkomensschade. Daarnaast kunt u na een hondenbeet aanspraak maken op een smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding voor pijnklachten, ontstane angst voor honden en verdriet omdat u beperkingen heeft overgehouden aan de hondenbeet.

Hoe stel je iemand aansprakelijk voor een hondenbeet?

Iemand aansprakelijk stellen geschiedt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Uiteraard stelt uw letselschade jurist deze voor u op. In deze aansprakelijkstelling staat onder andere:

  • de datum van de hondenbeet
  • het letsel dat u hieraan over gehouden hebt
  • de verschillende schadeposten
  • een aansprakelijkstelling en de wettelijke grondslag
  • het stuiten van de verjaring

 

Gelukkig hoeft u het opstellen van een aansprakelijkstelling niet zelf te doen, dit doen onze letselschade specialisten voor u!

 

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Lijdt u letselschade als gevolg van een hondenbeet en wilt u gratis uw letselschade claimen op de WA verzekering voor honden? Neem dan contact met onze letselschade juristen op. Wij helpen u altijd 100% gratis?

Hoe wij u gratis kunnen helpen bij letselschade? In de wet is opgenomen dat de redelijke kosten van rechtsbijstand vergoed worden door de aansprakelijke partij. De kosten van rechtsbijstand worden dus betaald door de WA verzekering voor honden. U maakt dus nooit kosten voor onze juridische hulp.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

WA verzekering

voor honden

Lijdt u letselschade als gevolg van een bijtincident met een hond? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos na een hondenbeet

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

11 months geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden