Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen op WA verzekering voor honden

Er is geen verplichte WA verzekering voor honden. Maar letselschade als gevolg van een hondenbeet valt wel onder de particuliere WA verzekering. U kunt dus altijd letselschade claimen na een hondenbeet.

Onze letselschade juristen helpen u graag bij letselschade door een hondenbeet. Wij regelen alles en zorgen dat uw volledige schade vergoed wordt door de WA verzekering van de honden eigenaar.

Is er een WA verzekering voor honden?

Dieren kunnen schade toebrengen aan zaken en personen. Bijvoorbeeld door een hondenbeet. Want hier kun je ernstig letsel aan overhouden. Op grond van de wet ben je als bezitter van een dier dan aansprakelijk voor de schade die het dier veroorzaakt. Dit staat in artikel 6:179 BW welk wetsartikel luidt:

"De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad."

Bent u dus gebeten door een hond en heeft u hieraan letsel overhouden? Dan is de hondenbezitter verplicht uw letselschade te vergoeden. Hiervoor geldt echter geen bijzondere verzekering in die zin dat er geen WA- verzekering voor honden is. Maar letselschade door een hondenbeet valt wel onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Verplichte WA verzekering voor honden?

Wist u dat er jaarlijks 150.000 mensen gebeten door een hond worden? In de meeste gevallen is er sprake van een oppervlakkige hondenbeet die geen medische behandeling behoeft, behalve dan wellicht een tetanusprik.Omgerekend 50.000 slachtoffers van een hondenbeet hebben wel medische behandeling nodig. Het gaat dan om diepe bijtwonden, zenuwletsel en zelfs amputaties. Een hondenbeet kan dan ook voor ernstig letsel en zelfs blijvend letsel zorgen.

Ondanks dat er zoveel hondenbeten plaatsvinden, is er geen verplichte WA verzekering voor honden en dat is best bijzonder te noemen. Voor motorvoertuigen geldt immers zo'n verplichte verzekering. Omdat er geen verplichte WA verzekering voor honden is, kan het dus zijn dat het letsel niet te verhalen is.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Als u gebeten door een hond bent en hierdoor schade lijdt, dan wilt u deze schade uiteraard vergoed zien. De hondenbezitter is hiervoor ook aansprakelijk. Maar als slachtoffer moet je wel bewijzen dat je a. door een hond gebeten bent en b. door welke hond!

Bent u door een hond gebeten, dan is een aantal zaken van belang. Wij geven u graag 5 gouden tips bij een hondenbeet:

 • maak een foto van de hond die u gebeten heeft
 • vraag omstanders om een getuigenverklaring
 • schrijf alle contactgegevens van de hondenbezitter op en neem nooit genoegen met alleen een telefoonnummer
 • bel bij onraad de politie
 • schakel direct een letselschade jurist van ons kantoor in. Wij regelen dan alles voor u
Letselschade claimen op de WA verzekering van de hond

Weet u welke hond u gebeten heeft? Dan is er recht op schadevergoeding. De hondenbezitter kan zich niet verweren door te stellen dat hij niks aan de hondenbeet kan doen.

De aansprakelijkheid voor dieren is namelijk een risico aansprakelijkheid. Dit houdt in dat er altijd sprake is van aansprakelijkheid, of de bezitter van de hond nu wel of niet een verwijt gemaakt kan worden. Het enkele feit dat iemand de bezitter is van een hond maakt hem aansprakelijk. Ook al bijt de hond tijdens spelen met de hond en zelfs als een hond uitgedaagd wordt.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is er een erkenning van aansprakelijkheid, dan komen alle gemaakt kosten en geleden schade voor vergoeding in aanmerking. Dit betekent dat onder ander vergoed worden gemaakte medische kosten, maar ook inkomensschade. Daarnaast kunt u na een hondenbeet aanspraak maken op een smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding voor pijnklachten, ontstane angst voor honden en verdriet omdat u beperkingen heeft overgehouden aan de hondenbeet.

Hoe stel je iemand aansprakelijk voor een hondenbeet?

Iemand aansprakelijk stellen geschiedt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Uiteraard stelt uw letselschade jurist deze voor u op. In deze aansprakelijkstelling staat onder andere:

 • de datum van de hondenbeet
 • het letsel dat u hieraan over gehouden hebt
 • de verschillende schadeposten
 • een aansprakelijkstelling en de wettelijke grondslag
 • het stuiten van de verjaring

 

Gelukkig hoeft u het opstellen van een aansprakelijkstelling niet zelf te doen, dit doen onze letselschade specialisten voor u!

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Lijdt u letselschade als gevolg van een hondenbeet en wilt u gratis uw letselschade claimen op de WA verzekering voor honden? Neem dan contact met onze letselschade juristen op. Wij helpen u altijd 100% gratis?

Hoe wij u gratis kunnen helpen bij letselschade? In de wet is opgenomen dat de redelijke kosten van rechtsbijstand vergoed worden door de aansprakelijke partij. De kosten van rechtsbijstand worden dus betaald door de WA verzekering voor honden. U maakt dus nooit kosten voor onze juridische hulp.

Mensen lezen ook:

πŸ—οΈOngeval in de bouw

πŸ’°Smartengeld

🏠Vergoeding huishoudelijke hulp bij letselschade

πŸ‘¨β€βš–οΈLetselschade advocaat Groningen

πŸ‘¨β€βš–οΈLetselschade advocaat Dordrecht

πŸ‘¨β€βš–οΈLetselschade advocaat Eindhoven

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaarΒ ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliΓ«nten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

6 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland