Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letsels door een bijtincident hond

Aan een bijtincident van een hond kunt u naar letsel overhouden, van een oppervlakkige hondenbeet tot diepe wonden met blijvend letsel tot gevolg.

In de wetgever over bijtincidenten met honden is opgenomen dat er altijd recht op schadevergoeding is na een hondenbeet.

Onze letselschade juristen helpen u graag bij het verhalen van uw schade, altijd 100% kosteloos! Hoe dit kan? U leest het hier!

Letsel door een bijtincident hond

Een bijtincident met een hond kan verstrekkende gevolgen hebben. Zo is er een risico op een tetanus infectie. Dit is een gevaarlijke bacteriële infectie die voor ernstige klachten en beperkingen kan zorgen.

Maar als u gebeten door een hond bent, dan kunt u hieraan ook wonden overhouden, van een oppervlakkige hondenbeet tot ernstig letsel. En door dit letsel, wat vaak blijvend letsel is, lijdt u schade. Deze schade wordt letselschade genoemd.

Naast een tetanus infectie is veel voorkomend letsel na een hondenbeet:

 • bijtwonden
 • zenuwletsel
 • spierletsel
 • verlamming
 • bandletsel
 • amputatie
 • blijvende littekens

 

Letsel door een bijtincident met een hond lijdt niet zelden tot schade. Denk aan medische kosten omdat u na de hondenbeet naar een arts gaat. Maar ook inkomensschade door arbeidsongeschiktheid of kosten voor hulp in het huishouden kunnen het gevolg zijn van de hondenbeet.

Wat te doen na een bijtincident hond?

Het is niet altijd direct bekend van wie de hond is door u gebeten bent. Daarnaast is het aan u om te bewijzen door welke hond u gebeten bent en welke schade u hieraan over heeft gehouden.

Vaak is wel snel duidelijk van wie de hond is die het bijtincident veroorzaakt heeft. Maar helaas is er geen verplichte verzekering voor hondenbezitters. Om er zeker van te zijn dat u succesvol de hondenbezitter aansprakelijk stellen kunt na een bijtincident met een hond, is daarom een aantal zaken belangrijk:

 • vraag getuigen om een getuigenverklaring. U kunt dan bewijzen door welke hond u gebeten bent
 • zorg dat u alle contactgegevens van de hondenbezitter heeft en neem niet genoegen met enkel een telefoonnummer
 • maak foto's van de hond en uw letsel
 • vraag de eigenaar van de hond naar zijn WA- verzekering. U weet dan of er wel een verzekering is waarop uw uw letselschade verhalen kunt
 • ga altijd direct naar een arts en laat uw letsel documenteren
 • bel of mail onze letselschade juristen. Wij kunnen u dan direct helpen met uw letselschadeclaim

Wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?

Aansprakelijkheid voor dieren is opgenomen in de wet en wel in artikel 6:179 BW. De tekst van dit wetsartikel luidt:

"De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad."

Het voorgaande betekent dat een hondenbezitter altijd aansprakelijk is voor de schade die u als gevolg van het bijtincident van de hond lijdt. Het is niet nodig dat de bezitter van de hond een verwijt gemaakt kan worden. Dus ook al houdt deze persoon zijn hond keurig aan de lijn, ook dan is de hondenbezitter aansprakelijk voor schade veroorzaakt door een hond.

Geen verzekeringsplicht hondenbezitter

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit is om ervoor te zorgen dat een verkeersslachtoffer letselschade claimen kan op een letselschade verzekeraar.

Het bijzondere is dat er naast voor motorvoertuigen geen verplichte verzekering in Nederland geldt. Niet voor bedrijfsongevallen en dus ook niet voor aansprakelijkheid na een bijtincident met een hond. Van belang voor het verkrijgen van schadevergoeding na een hondenbeet is dat er een aansprakelijkheidsverzekering is. Nu zijn de meest mensen in Nederland wel WA- verzekerd, maar tocht hebben bijna een half miljoen Nederlanders een dergelijke verzekering niet. Vraag daarom altijd of deze verzekering er is.

Gratis juridische hulp bij bijtincident hond

Er kunnen zich bij het verhalen van letselschade problemen voordoen. Een verzekeraar die geen aansprakelijkheid erkend, discussie over de gevolgen van het bijtincident met de hond of over de hoogte van de schadevergoeding.

Het vervelende is ook nog eens dat u tegenover een letselschade jurist van een verzekeraar komt te staan wiens belang enkel en alleen het zo min mogelijk schadevergoeding betalen is.

Gelukkig heeft u bij het verhalen van letselschade na een hondenbeet recht op gratis rechtsbijstand door een letselschade advocaat of letselschade jurist. Deze belangenbehartiger ontzorgt u volledig en neemt de schadeafwikkeling voor zijn of haar rekening.

Letselschade advocaat of letselschade jurist

Bij letselschade claimen kunt u kiezen tussen diverse belangenbehartigers, met name een letselschade jurist van een letselschade bureau en een letselschade advocaat. De vraag is nu, wat is beter?

Eigenlijk zijn er niet zo veel verschillen tussen een letselschade advocaat en letselschade jurist. Het voornaamste verschil is dat een letselschade advocaat kan procederen bij de rechtbank. En toegegeven, dit kan wel eens handig zijn! Bijvoorbeeld over discussie over de hoogte van de letselschadevergoeding.

Ons letselschade bureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de weinige echt gespecialiseerde advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade. Kiest u dus voor ons letselschadebureau, dan schakelen wij indien nodig gewoon een letselschade advocaat voor u in, geheel gratis uiteraard!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland