Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Letsel door een bijtincident hond

Een bijtincident met een hond kan verstrekkende gevolgen hebben. Zo is er een risico op een tetanus infectie. Dit is een gevaarlijke bacteriΓ«le infectie die voor ernstige klachten en beperkingen kan zorgen.

Maar als u gebeten door een hond bent, dan kunt u hieraan ook wonden overhouden, van een oppervlakkige hondenbeet tot ernstig letsel. En door dit letsel, wat vaak blijvend letsel is, lijdt u schade. Deze schade wordt letselschade genoemd.

Naast een tetanus infectie is veel voorkomend letsel na een hondenbeet:

 • bijtwonden
 • zenuwletsel
 • spierletsel
 • verlamming
 • bandletsel
 • amputatie
 • blijvende littekens

 

Letsel door een bijtincident met een hond lijdt niet zelden tot schade. Denk aan medische kosten omdat u na de hondenbeet naar een arts gaat. Maar ook inkomensschade door arbeidsongeschiktheid of kosten voor hulp in het huishouden kunnen het gevolg zijn van de hondenbeet.

Wat te doen na een bijtincident hond?

Het is niet altijd direct bekend van wie de hond is door u gebeten bent. Daarnaast is het aan u om te bewijzen door welke hond u gebeten bent en welke schade u hieraan over heeft gehouden.

Vaak is wel snel duidelijk van wie de hond is die het bijtincident veroorzaakt heeft. Maar helaas is er geen verplichte verzekering voor hondenbezitters.

Om er zeker van te zijn dat u succesvol de hondenbezitter aansprakelijk stellen kunt na een bijtincident met een hond is daarom een aantal zaken belangrijk:

 • vraag getuigen om een getuigenverklaring. U kunt dan bewijzen door welke hond u gebeten bent
 • zorg dat u alle contactgegevens van de hondenbezitter heeft en neem niet genoegen met enkel een telefoonnummer
 • maak foto's van de hond en uw letsel
 • vraag de eigenaar van de hond naar zijn WA- verzekering. U weet dan of er wel een verzekering is waarop uw uw letselschade verhalen kunt
 • ga altijd direct naar een arts en laat uw letsel documenteren
 • bel of mail onze letselschade juristen. Wij kunnen u dan direct helpen met uw letselschadeclaim

 

Wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?

Aansprakelijkheid voor dieren is opgenomen in de wet en wel in artikel 6:179 BW. De tekst van dit wetsartikel luidt:

"De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad."

Het voorgaande betekent dat een hondenbezitter altijd aansprakelijk is voor de schade die u als gevolg van het bijtincident van de hond lijdt. Het is niet nodig dat de bezitter van de hond een verwijt gemaakt kan worden. Dus ook al houdt deze persoon zijn hond keurig aan de lijn, ook dan is de hondenbezitter aansprakelijk voor schade veroorzaakt door een hond.

Geen verzekeringsplicht hondenbezitter

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit is om ervoor te zorgen dat een verkeersslachtoffer letselschade claimen kan op een letselschade verzekeraar.

Het bijzondere is dat er naast voor motorvoertuigen geen verplichte verzekering in Nederland geldt. Niet voor bedrijfsongevallen en dus ook niet voor aansprakelijkheid na een bijtincident met een hond.

Van belang voor het verkrijgen van schadevergoeding na een hondenbeet is dat er een aansprakelijkheidsverzekering is. Nu zijn de meest mensen in Nederland wel WA- verzekerd, maar tocht hebben bijna een half miljoen Nederlanders een dergelijke verzekering niet. Vraag daarom altijd of deze verzekering er is.

Gratis juridische hulp bij bijtincident hond

Er kunnen zich bij het verhalen van letselschade problemen voordoen. Een verzekeraar die geen aansprakelijkheid erkend, discussie over de gevolgen van het bijtincident met de hond of over de hoogte van de schadevergoeding.

Het vervelende is ook nog eens dat u tegenover een letselschade jurist van een verzekeraar komt te staan wiens belang enkel en alleen het zo min mogelijk schadevergoeding betalen is.

Gelukkig heeft u bij het verhalen van letselschade na een hondenbeet recht op gratis rechtsbijstand door een letselschade advocaat of letselschade jurist. Deze belangenbehartiger ontzorgt u volledig en neemt de schadeafwikkeling voor zijn of haar rekening.

Letselschade advocaat of letselschade jurist

Bij letselschade claimen kunt u kiezen tussen diverse belangenbehartigers, met name een letselschade jurist van een letselschade bureau en een letselschade advocaat. De vraag is nu, wat is beter?

Eigenlijk zijn er niet zo veel verschillen tussen een letselschade advocaat en letselschade jurist. Het voornaamste verschil is dat een letselschade advocaat kan procederen bij de rechtbank. En toegegeven, dit kan wel eens handig zijn! Bijvoorbeeld over discussie over de hoogte van de letselschadevergoeding.

Ons letselschade bureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de weinige echt gespecialiseerde advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade. Kiest u dus voor ons letselschadebureau, dan schakelen wij indien nodig gewoon een letselschade advocaat voor u in, geheel gratis uiteraard!

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Bent u gebeten door een hond? Onze letselschade advocaten en juristen helpen u kosteloos bij het verhalen van uw letselschade.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Bijtincident

hond

Lijdt u letselschade als gevolg van een bijtincident met een hond? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos na een hondenbeet

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

11 months geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden