Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Een auto ongeluk gebeurt je niet dagelijks. Niet zo gek dat wij daarom vaak de vraag krijgen wat te doen bij een auto ongeluk. Er ontstaan ​​en onderdompelen veel vragen. Bijvoorbeeld wie is schuldig bij een aanrijding en op welke letselschade heb ik recht?

Alvorens je letselschade kunt claimen na een auto ongeluk, is het belangrijk dat grote komt te staan ​​wie dubbele is bij een aanrijding. Om te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is, uw letselschade advocaat in Almere:

 • altijd een schadeformulier in te vullen
 • namen en adresgegevens van getuigen te noteren
 • bij doorrijden na een aanrijding ter plaatse de politie te bellen
 • nooit zelf met de tegenpartij een dossier te regelen
 • foto's te maken van de schade aan de auto
 • direct met uw letsel een arts te bezoeken
 • zo snel mogelijk uw letselschade advocaat in Almere in te schakelen

Ik ben aangereden op de fiets wat moet ik doen?

Ik ben aangereden op de fiets, wat moet ik doen? Deze vraag krijgen wij vaak. Niet zo gek, want een fiets ongeluk kan voor ernstig letsel zorgen. Je bent op de fiets kwetsbaar. Zeker als je als fietser aangereden wordt door een auto wordt.

Ook als je als fietser aangereden bent, is het belangrijk om een ​​schadeformulier in te vullen. De toedracht van het fietsongeluk staat dan enorm. Maak meer foto's van de locatie van het ongeluk en vraag getuigen een verklaring af te leggen.

Fietsers en voetgangers hebben een verhoogde kans op ernstig letsel. Op de fiets heb je geen bescherming die je in de auto hebt. De kans op blijvend letsel is daardoor groter. Daarom wordt u als fietser extra goed door de wet beschermd. Deze bijzondere bescherming vinden wij in artikel 185 wvw.

Deze bijzondere regeling houdt in dat fietsers en voetgangers altijd recht op schadevergoeding hebben bij een fiets ongeluk. De enige voorwaarde is dat je als fietser aangereden wordt door een auto of ander motorvoertuig.

Helaas is een bedrijfsongeval zo gebeurd. Bijvoorbeeld door een val van een ladder of omdat u met uw hand in een machine komt. De werkgever is dan aansprakelijk. Werkgevers moeten namelijk alles in het werk stellen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Dit wordt de zorgplicht van de werkgever genoemd en is te vinden in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek.

Schendt de werkgever zijn zorgplicht, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Gelukkig zijn werkgevers meestal verzekerd tegen schade door een bedrijfsongeval. De letselschade verzekeraar betaald dan uw letselschadevergoeding.

Niet alleen bij een bedrijfsongeval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid . Dit is ook het geval indien:

 • u loopt een letsel op door een fout van een collega
 • bij letsel door een aanrijding onder werktijd

 

Bent u betrokken geraakt bij een arbeidsongeval? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Maastricht. Wij helpen u graag en altijd 100%!

Wat te doen bij een hondenbeet?

U bent aan het wandelen als u gebeten wordt door een hond. Van uw soort wordt gebeten door de hond van de buren. Een hondenbeet kan vervelend zijn voor letsel zorgen, maar is ook nog eens gevaarlijk. Er kan een ernstige infectie optreden waarvoor een tetanusprik noodzakelijk kan zijn.

Bent u of is uw kind gebeten door een hond? Dan is het voor de verhalen van letselschade van belang dat u:

 • weet wie de hondenbezitter is
 • er getuigen van de hondenbeet zijn
 • de gegevens van de hondenbezitter en de getuigen heeft
 • foto's van de hond en de bijtwond maakt

 

Op deze manier kunt u bewijzen dat er sprake is van een hondenbeet door de betreffende hond.

Hondenbezitters zijn aansprakelijk voor de schade die de hond een ander toebrengt. Dit staat in artikel 6:179 BW dat over aansprakelijkheid voor dieren gaat.

Er geldt geen verplichte verzekering voor hondenbezitters. Wel valt de aansprakelijkheid voor hondenbeten onder de WA van de AVP verzekering. Is de hondenbezitter verzekerd, dan zal deze de schade als gevolg van de hondenbeet vergoeden.

Gratis rechtspraak van een letselschadeadvocaat in Maastricht

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten overgehouden aan een ongeluk? Dan heeft u ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Maastricht.

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij schade door een ongeluk. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en verhalen alle schade die u door een aanrijding, ongeluk op het werk van hondenbeet opgelost.

Mensen zoeken ook:
Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Almere

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Almere? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% inclusief.