Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Een ongeval op werk of te wel een bedrijfsongeval kan grote persoonlijke en financiΓ«le gevolgen voor u met zich meebrengen. Volgens de Arbowet is een bedrijfsongeval een schade-evenement op uw werk of tijdens werktijd (pauzes meegerekend) die direct tot schade aan uw gezondheid.

Bedrijfsongevallen kunnen op verschillende locaties plaatsvinden, zoals op het bedrijf zelf, maar ook op externe locaties omdat u bijvoorbeeld uitgeleend bent of buiten aan het werk bent.

Maar wat nu als u betrokken raakt bij een auto ongeluk onderweg naar een klant of een klus? Dit soort ongevallen valt ook onder een bedrijfsongeval, mits het maar heeft plaatsgevonden tijdens werktijd. Hierop bestaat echter wel een uitzondering, een auto ongeval of fiets ongeval tijdens woon-werkverkeer is geen ongeval tijdens werk en dus geen bedrijfsongeval. Als u direct van huis naar een klus rijdt is echter weer wel een bedrijfsongeval.

Een ongeval op werk? Raadpleeg een letselschade jurist

Soms is het dus duidelijk dat een ongeval op het werk een bedrijfsongeval is, maar soms is het ook minder duidelijk. Daarnaast is er niet bij ieder ongeval op het werk sprake van werkgeversaansprakelijkheid. De werkgever moet namelijk zijn zorgplicht geschonden hebben. Daarom is het belangrijk om een letselschade advies in te winnen bij een letselschade jurist of letselschade advocaat.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een landelijk werkend advocatenkantoor met meer dan 10 afspraaklocaties door heel Nederland. Bij ons wordt u daarom altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan of stel direct uw vragen op 0800 278 4626 (gratis) of vertel hier wat u is overkomen. Een letselschade advocaat neemt dan nog dezelfde dag contact met u op om u te helpen.

Ongeval op werk door toedoen van collega, wat dan?

Werkgevers zijn aansprakelijk voor de schade die u als gevolg van een bedrijfsongeval lijdt. Maar wat nu als het ongeval op het werk het gevolg is van een fout van uw collega? Ook dan is de werkgever aansprakelijk voor de ontstane schade. Dit staat in de wet. Uw baas moet dus uw letselschade vergoeden bij een fout door een collega. Denk hierbij aan een heftruck ongeval waarbij u van achteren wordt aangereden en letsel oploopt.

Ook voor een ongeval op het werk veroorzaakt door een collega is de werkgever dus aansprakelijk. Maar ook deze arbeidsongevallen vallen onder de dekking van haar verzekering. Deze zal de letselschade claim in behandeling nemen.

Aansprakelijkheid van de werkgever bij een ongeval op werk

Werkgevers hebben meestal een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Door middel van deze verzekering (AVB- verzekering) wordt de schade van medewerkers vergoed in het geval van een ongeval op het werk. Dit is fijn, want zo blijft de goede verstandhouding tussen de medewerker en de werkgever bij een arbeidsongeval in takt. De AVB- verzekeraar neemt immers de letselschade claim in behandeling en de werkgever merkt er verder weinig van.

In de meeste gevallen is u werkgever aansprakelijk voor de gevolgen van het ongeval. Dit komt doordat een werkgever een zeer strenge zorgplicht heeft tegenover zijn medewerkers. Deze zorgplicht houdt in dat een werkgever verplicht is om alle maatregelingen en voorzieningen te treffen die nodig zijn voor het voorkomen van een bedrijfsongeval.Β  Als medewerker moet u met andere woorden zo goed mogelijk beschermd worden tegen de gevaren die het werk met zich meebrengt.

De taken van een werkgever die horen bij de zorgplicht zijn onder andere:

  • Het geven van duidelijke instructies.
  • Beschermingsmiddelen ter beschikking stellen.
  • Toezicht houden op de werkzaamheden.

Deze eisen zijn dermate streng dat een werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor de letselschade van u als werknemer. Dit is slechts anders bij bewuste roekeloosheid. Er is dan sprake van het expres veroorzaken van een ongeval. Het is duidelijk dat dit zich eigenlijk bijna nooit voordoet.

Van het grootste belang is dat de verstandhouding met uw werkgever niet verslechterd. Hier houden wij van Letselschadekompas voortdurend tijdens het behandelen van uw dossier rekening mee. U als werknemer moet in de meeste gevallen na het letselschadetraject immers weer verder met uw werkgever. Wij regelen uw schade daarom met de letselschade verzekeraar.

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade verhalen

Wilt u kosteloze hulp bij het indienen van een letselschade claim?

Bij het verhalen van uw letselschade is het te adviseren om een letselschade specialist in de arm te nemen die uw belangen behartigt. Er komt namelijk veel op u af waar u niet genoeg kennis van heeft en een letselschade jurist wel. Daarnaast is het mogelijk dat de werkgever de aansprakelijkheid afwijst. Er kan dan een lastige en soms lange discussie volgen. Dan is het fijn als een letselschade specialist deze discussie voor u voert. Moet er geprocedeerd worden? Geen probleem, dan schakelen wij een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten voor u in.