Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door ongeval op het werk

Een ongeval op het werk kan grote persoonlijke en financiële gevolgen hebben. Zo maakt u (medische) kosten, kunt u niet werken en heeft u thuis de nodige hulp nodig.

Een letselschade specialist van ons kantoor helpt u bij het verhalen van uw letselschade, 100% kosteloos en altijd de hulp van een erkende letselschade jurist of letselschade advocaat!

Een ongeval op het werk, wat nu?

Een ongeval op werk of te wel een bedrijfsongeval kan grote persoonlijke en financiële gevolgen voor u met zich meebrengen. Volgens de Arbowet is een bedrijfsongeval een schade-evenement op uw werk of tijdens werktijd (pauzes meegerekend) die direct tot schade aan uw gezondheid.

Bedrijfsongevallen kunnen op verschillende locaties plaatsvinden, zoals op het bedrijf zelf, maar ook op externe locaties omdat u bijvoorbeeld uitgeleend bent of buiten aan het werk bent.

De vraag is nu wet te doen na een ongeval op het werk. Het antwoord op deze vraag vindt u verderop deze pagina, evenals de vraag wie aansprakelijk is na een arbeidsongeval en welke letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komen.

Gratis hulp letselschade jurist bij ongeluk op het werk

Soms is het dus duidelijk dat een ongeval op het werk een bedrijfsongeval is, maar soms is het ook minder duidelijk. Bijvoorbeeld bij een verkeersongeluk onder werktijd (hiervoor geldt een verzekeringsplicht voor de werkgever.)

Daarnaast is er niet bij ieder ongeval op het werk sprake van werkgeversaansprakelijkheid. De werkgever moet namelijk zijn zorgplicht geschonden hebben. Daarom is het belangrijk om een letselschade advies in te winnen bij een letselschade jurist of letselschade advocaat.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een landelijk werkend advocatenkantoor met meer dan 10 afspraaklocaties door heel Nederland. Bij ons wordt u daarom altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan of stel direct uw vragen op 0800 278 4626 (gratis) of vertel hier wat u is overkomen. Een letselschade advocaat neemt dan nog dezelfde dag contact met u op om u te helpen.

Ongeval op werk door toedoen van collega, wat dan?

Werkgevers zijn aansprakelijk voor de schade die u als gevolg van een bedrijfsongeval lijdt. Maar wat nu als het ongeval op het werk het gevolg is van een fout van uw collega? Ook dan is de werkgever aansprakelijk voor de ontstane schade. Dit staat in de wet. Uw baas moet dus uw letselschade vergoeden bij een fout door een collega. Denk hierbij aan een heftruck ongeval waarbij u van achteren wordt aangereden en letsel oploopt.

Ook voor een ongeval op het werk veroorzaakt door een collega is de werkgever dus aansprakelijk. Maar ook deze arbeidsongevallen vallen onder de dekking van haar verzekering. Deze zal de letselschade claim in behandeling nemen.

Aansprakelijkheid van de werkgever bij een ongeval op werk

Een werkgever is aansprakelijk voor letselschade als hij niet aan de zorgplicht van de werkgever voldaan heeft. Maar wat houdt de zorgplicht van een werkgever in?

De zorgplicht van een werkgever houdt in dat deze alles in het werk moet stellen om een ongeval op het werk te voorkomen. Dit staat met zoveel woorden in artikel 7:658 BW. Op basis van dit wetsartikel dient de werkgever te zorgen voor:

 • voldoende onderhoud van machines en gereedschap
 • schriftelijke en duidelijke veiligheidsvoorschriften
 • genoeg toezicht op de werkzaamheden
 • het verschaffen van veiligheidskleding indien dit voor de uitvoering van de werkzaamheden noodzakelijk is

 

Werkgevers hebben meestal een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Deze biedt dekking voor schade door een ongeval op het werk. Door middel van deze verzekering (AVB- verzekering) wordt de schade van medewerkers dus vergoed in het geval van een ongeval op het werk. Dit is fijn, want zo blijft de goede verstandhouding tussen de medewerker en de werkgever bij een arbeidsongeval in takt. De AVB- verzekeraar neemt immers de letselschade claim in behandeling en de werkgever merkt er verder weinig van.

Gratis hulp van een letselschade jurist

Bij het verhalen van uw letselschade is het te adviseren om een letselschade specialist in de arm te nemen die uw belangen behartigt. Er komt namelijk veel op u af waar u niet genoeg kennis van heeft en een letselschade jurist wel.

Daarnaast is het mogelijk dat de werkgever de aansprakelijkheid afwijst. Er kan dan een lastige en soms lange discussie volgen. Dan is het fijn als een letselschade specialist deze discussie voor u voert. Moet er geprocedeerd worden? Geen probleem, dan schakelen wij een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten voor u in.

Welke letselschade bedragen worden vergoed bij een bedrijfsongeval?

Als u een ongeluk op het werk is overkomen dan is er bijna altijd recht op een schadevergoeding. Een letselschadevergoeding bestaat ten eerst uit alle kosten die je lijdt. Daarbij kun je denken aan:

 • het verplicht eigen risico van de zorgverzekering
 • andere medische kosten die je maakt voor behandeling van het letsel
 • kosten omdat je hulp in het huishouden nodig hebt
 • gemaakte kosten in het ziekenhuis.
 • Is het letsel zo ernstig dat je niet kunt werken of er een studievertraging ontstaat? Dan heb je recht op een vergoeding van inkomensschade.

 

Naast kosten en schade is er ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijnklachten die je door het letsel lijdt, maar ook voor de angst voor honden die is ontstaan.

Wilt u een schadevergoeding claimen na bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten helpen altijd volledig gratis bij schadevergoeding eisen bij letsel.

Heb ik recht op smartengeld na een ongeluk op het werk?

In het geval dat u een ongeluk op het werk heeft meegemaakt, is de aansprakelijke partij verplicht om uw schade te vergoeden. Zo heeft u ook recht op smartengeld. Ook in het geval dat er sprake is van oppervlakkig letsel.

Smartengeld is een vergoeding waar u recht op heeft vanwege het leed dat u lijdt door het arbeidsongeval. U kunt hierbij denken aan de pijn, maar ook aan verdriet en psychisch letsel of blijvende littekens in bijvoorbeeld uw gezicht.

Bent u gebeten door een hond? Neem dan direct contact met ons op. Onze letselschade specialisten staan u graag bij!

Gratis juridische hulp na een bedrijfsongeval

Bent u slachtoffer van een ongeval op het werk en lijdt u hierdoor letselschade? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade als gevolg van een arbeidsongeluk.

In Nederland is de schuldige partij aansprakelijk voor schade, maar dient deze persoon ook de kosten van een letselschadespecialist te betalen. Onze letselschade experts werken dus altijd volledig kosteloos voor u!

Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht en wij nemen direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland