Een bedrijfsongeval? Dan is er recht op schadevergoeding

Een bedrijfsongeval melden en letselschade verhalen

Ieder jaar vinden er tienduizenden bedrijfsongevallen plaats. Als u hierbij gewond raakt en er blijvend letsels is, dan dient de werkgever het bedrijfsongeval te melden. Daarnaast is er recht op een schadevergoeding na een bedrijfsongeval. Onze letselschade juristen helpen u hier graag bij, altijd 100% kosteloos!

Een val van een steiger, een ondeugdelijke machine, een gladde vloer of een heftruck ongeluk. Dagelijks gebeuren er bedrijfsongevallen waarbij iemand gewond kan raken of zelfs komt te overlijden. Werkgevers zijn verplicht een ernstig bedrijfsongeval of overlijden van een medewerker te melden.

Als letselschade slachtoffer kunt u ook een bedrijfsongeval melden. Bijvoorbeeld omdat de werkgever dit nalaat en u ernstig letsel aan het bedrijfsongeval over heeft gehouden. Of omdat bij het arbeidsongeval een naaste is overleden.

Bedrijfsongeval melden bij uw letselschade jurist

Bent u betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval? Vul ons contactformulier in en vertel ons wat u precies is overkomen op het werk. nog dezelfde dag belt een van onze letselschade juristen gespecialiseerd in bedrijfsongevallen u.

Wanneer moet je een bedrijfsongeval melden?

In de Arbeidsomstandighedenwet is te vinden wanneer de werkgever verplicht is een bedrijfsongeval te melden.  Dit is het geval bij:

 • ernstig letsel
 • een ziekenhuisopname
 • overlijden

Het bedrijfsongeval melden dient op grond van artikel 9 van de Arbeidsomstandighedenwet direct na het ongeval te gebeuren. Dit betekent dat de melding in ieder geval nog de dag van het bedrijfsongeval gemeld moet worden. Deze melding moet worden gedaan bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Wordt het arbeidsongeval niet tijdig gemeld, dan riskeert de werkgever een boete die kan oplopen tot € 50.000,00.

Blijvend letsel na een bedrijfsongeval

Helaas is er vaak sprake van blijvend letsel na een bedrijfsongeval. Veel voorkomend letsel bij bedrijfsongevallen bestaat uit:

 • hersenletsel
 • gebroken botten,
 • amputatie van ledematen als vingers
 • nekklachten na een aanrijding door een heftruck
 • een dwarslaesie
 • chronische pijn
 • psychische klachten

Indien er blijvende letsel is zal het de werkgever het bedrijfsongeval melden bij de Arbeidsinspectie die van vervolgens een onderzoek zal instellen. Hiervan wordt een rapport opgesteld welke belangrijk is voor de aansprakelijkheid na het bedrijfsongeval.

Staat vast dat de werkgever een verwijt gemaakt kan worden, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Er zal dan een letselschade vergoeding uitbetaald moeten worden aan het letselschade slachtoffer.

Overlijden na een bedrijfsongeval

Bij overlijden dient het bedrijfsongeval ook gemeld te worden. Ook bij overlijden moet de werkgever dit nog de dag van het ongeval op het werk doen. Ook in dit geval zal er een onderzoek door de Nederlandse Arbeidsinspectie moeten worden ingesteld. Hieruit blijkt of de werkgever een verwijt gemaakt kan worden van het overlijden en welk verwijt dit is.

De schade na een overlijden als gevolg van een bedrijfsongeval wordt overlijdensschade genoemd. Een aantal bij wet genoemde personen heeft recht op een schadevergoeding. Deze kan bestaan uit:

 1. Inkomensschade omdat het inkomen van de overledene is weggevallen
 2. Affectieschade
 3. Kosten van de begrafenis of crematie.

Letselschade claimen na een bedrijfsongeval

Indien u bij een bedrijfsongeval gewond bent geraakt en schade lijdt, dan is de werkgever hiervoor aansprakelijk. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Dit is sneller het geval dan u wellicht denkt. Eigenlijk is de werkgever aansprakelijk voor alle ongevallen die op het werk gebeuren.

Bijna alle werkgevers in Nederland zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid door een bedrijfsongeval. Uw werkgever zal het bedrijfsongeval melden bij deze verzekeraar en die betaalt uw letselschadevergoeding.

Contact met uw letselschade specialist

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval of is uw naaste bij een ongeval op het werk overleden? Laat u dan kosteloos door een letselschade jurist van ons bureau adviseren. Wij helpen u graag en een letselschade advies is altijd geheel vrijblijvend.

Bel 0800 278 4626 of vul hier in wat er op het werk is gebeurd en u kunt vandaag nog overleggen met een letselschade jurist. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

  Meld uw schade