Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Wat is een

medische expertise bij letselschade

Bij een letselschade dossier is er soms onduidelijkheid of discussie. Bijvoorbeeld over de vraag wat de gevolgen voor de toekomst zijn van uw letsel. Of discussie over of de klachten en beperkingen wel van het ongeluk komen.

In deze gevallen is vaak een medische expertise nodig. Onze letselschade specialisten informeren u hierover in deze bijdrage.

Lijdt u letselschade en wilt u hulp bij het claimen hiervan of bij een medische expertise? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade na een ongeluk.

Wat is een medische expertise letselschade?

Een medische expertise letselschade is een onderzoek door een onafhankelijke medisch specialist. Deze krijgt van uw letselschade advocaat of letselschade de opdracht om een onderzoek in te stellen. Het gaat dan meestal om het in kaart brengen van uw klachten en beperkingen in de toekomst.

Een medische expertise kan op 2 manieren tot stand komen:

  • in overleg tussen uw letselschade expert en de letselschade jurist van de verzekeraar
  • door middel van een verzoekschrift aan de rechtbank door een letselschade advocaat

Onafhankelijke medische expertise

Bij een letselschade zaak is het normaal dat er een medisch advies gevraagd wordt. Hiervoor heeft ons letselschade bureau een eigen medisch adviseur. Deze bestudeert uw letselschade dossier en nodigt u soms uit voor een onderzoek. Op basis daarvan wordt een medisch advies opgesteld.

Ook de verzekeraar heeft een medisch adviseur die een medisch advies opstelt. Maar vaak is er verschil van inzicht tussen de beide medisch adviseurs. Of de medisch adviseurs weten niet genoeg om een goed advies op te stellen. In deze gevallen is een medische expertise nodig.

In het geval van een medische expertise letselschade dient een derde ingeschakeld te worden. Het gaat dan om een onafhankelijke deskundige. Een medische expertise wordt dan ook vaak een onafhankelijke medische expertise genoemd. Dit betekent dat de deskundige die de expertise uit gaat voeren volledig onafhankelijk is. Dit betekent dat hij op zij:

  • zelf uw medisch dossier bestudeerd
  • u uitnodigt voor een persoonlijk gesprek
  • u als eerste mag reageren op het rapport van de medische expertise
  • er een blokkeringsrecht is als u het niet met de medische expertise van uw letselschade zaak eens bent

Medische expertise whiplash

Een medische expertise wordt vaak ingezet om bij blijvend letsel een uitspraak te doen over de klachten en beperkingen die in de toekomst een rol kunnen spelen. Op basis van deze medische expertise letselschade kunnen partijen dan uw letselschade berekenen.

Het komt ook voor dat een medische expertise bij letselschade betrekking heeft over het causaal verband. Met andere woorden, of er een verband is tussen het ongeluk en het letsel dat iemand aan een ongeluk heeft overgehouden. Deze discussie doet zich met name voor bij whiplash klachten en andere niet objectiveerbare klachten als rugklachten en hoofdpijn.

Een dergelijk medische expertise whiplash komt veel voor. Het is daarbij belangrijk dat de juiste vragen aan de deskundige gevraagd worden. Schakel daarom een letselschade specialist van een letselschade bureau of een letselschade advocaat in!

Hoe lang duurt een medische expertise?

De wachttijden voor een medische expertise zijn lang. Daarom duurt het soms wel een aantal maanden voordat je voor een onafhankelijke medische expertise wordt opgeroepen.

Ben je opgeroepen voor de medische expertise? Dan duurt het meestal nog 4 tot 6 weken alvorens er een rapport is.

Blokkeringsrecht bij medische expertise

Ben je het niet eens met de inhoud van de medische expertise? Onder omstandigheden kun je gebruik maken van een blokkeringsrecht. Dit houdt in dat het medisch expertiserapport niet naar de medisch adviseur van jouw belangenbehartiger en de letselschade jurist van de verzekeraar mag worden gestuurd.

Wil je weten of je een expertiserapport kunt blokkeren? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij helpen je graag en altijd 100% kosteloos!

Contact met een letselschade advocaat

Wil je ook gratis rechtsbijstand van een letselschade specialist? Bij ons letselschadebureau word je altijd geholpen door een erkende en ervaren letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade.

Bel voor gratis hulp van een schade letsel advocaat 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor je aan de slag!

 

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.