Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen na een motorongeluk

Aan een motorongeluk kun u ernstig en zelfs blijvend letsel overhouden. Als gevolg van dit letsel kunt u schade lijden. Is een ander aansprakelijk of heeft u een schade opzittende verzekering, dan kunt u uw letselschade door het motorongeluk gratis laten verhalen door een letselschade jurist. Wij helpen u hier graag bij.

Wat te doen bij een motorongeluk?

U bent op de motor kwetsbaar in die zin dan als u aangereden wordt, de kans op letsel grote is dan als automobilist. De kan op letsel en letselschade is dan ook groot. Wilt u echter schadevergoeding eisen na een motorongeluk, dan is het belangrijk om een aantal zaken in ogenschout te nemen:

 • vul altijd een schadeformulier in en laat het schade- aanrijdingsformulier door de tegenpartij ondertekenen
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • bel bij doorrijden na een aanrijding of discussie altijd de politie
 • maak foto's van de ongevalssituatie

 

Op deze manier vergroot u de kans op een erkenning van aansprakelijkheid en verkleint u de kans op discussie over de schuldvraag!

Wat te doen bij letsel door een motorongeluk?

Zoals gezegd bent u kwetsbaar op de motor. Weliswaar wordt u beschermd door het motorpak en uw helm, in de praktijk zien onze letselschade juristen toch regelmatig ernstig letsel als gevolg van een motorongeluk. Denk hierbij aan breuken en kneuzingen, maar ook aan hersenletsel en whiplashklachten.

Met name hersenletsel en whiplashklachten zijn zogeheten "niet objectiveerbare klachten" of "niet objectiveerbaar letsel". Letselschade verzekeraars willen daarom nogal eens de discussie aangaan over het causaal verband met betrekking tot deze klachten. Maar ook met andere klachten en letsel kunnen er discussies ontstaan. Daarom is het belangrijk dat u altijd direct na een ongeluk naar een arts gaat. Zorg ervoor dat uw letsel goed gedocumenteerd wordt door de arts.

Heeft u letsel aan een motorongeluk overgehouden? Dan is het ook belangrijk dat u een belangenbehartiger in de arm neemt. Deze voert de discussie met de verzekeraar, regelt een voorschot op uw letselschade en zorgt dat u een volledige letselschadevergoeding ontvangt.

Letselschade claimen na een motorongeluk

Veel voorkomend letsel na een motorongeluk is:

 • een gebroken been, arm of schouder
 • hersenletse
 • lschaafwonden
 • kneuzingen
 • dwarslaesie
 • nekklachten (whiplash symptomen)

 

Is een ander schuldig bij een aanrijding op de motor, dan kunt u van deze persoon schadevergoeding vorderen. Bent u als motorrijder aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Alle motorvoertuigen hebben een verplichte aansprakelijkheidsverzekering. Hierop kan rechtstreeks een schadevergoeding gevorderd worden voor middel van een aansprakelijkheidsbrief.Bent u door de schuld van een ander gewond geraakt bij een motorongeluk? Dan is er ook recht op hulp van een gratis letselschade advocaat. Hiervoor kunt u gratis bij onze letselschade juristen terecht.

Een motorongeval en SVO verzekering

Niet altijd kunt u een tegenpartij aansprakelijk stellen. Namelijk als u met de motor onderuit glijdt door een glad wegdek. Of omdat u zelf een motorongeluk veroorzaakt. Want iedereen maakt nu eenmaal fouten in het verkeer. Maar wat nu bij een eenzijdig motorongeval of als u zelf aansprakelijk gesteld wordt voor een aanrijding?

In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit op grond van de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen. Maar u kunt zich ook vrijwillig verzekeren tegen letselschade als gevolg van een motorongeluk of scooterongeluk door middel van de SVO verzekering.De afkorting SVO staat voor Schade Verzekering Opzittenden. Deze schadeverzekering dekt schade als gevolg van een motorongeluk of scooterongeluk, ongeacht de toedracht van een ongeval. Dus ook bij een eenzijdig verkeerongeval of bij eigen schuld kunt u een letselschadevergoeding vorderen op grond van deze verzekering.

Zeker gezien het feit u aan een ongeluk op de motor ernstig en blijvend letsel overhouden kunt, is het raadzaam om een dergelijke verzekering af te sluiten.

Gewond door een motorongeluk? Zoek rechtshulp

Bent u gewond geraakt als gevolg van een motorongeluk en is een derde aansprakelijk, dan heeft u recht op schadevergoeding. Maar letselschade claimen is niet eenvoudig. Zo dient er een aansprakelijkheidsbrief opgesteld te worden en de schade moet worden begroot door middel van een schadestaat. Ook krijgt u een letselschade jurist van een verzekeraar tegenover u.

Gelukkig is in de Nederlandse wet geregeld dat u bij letselschade recht op gratis rechtshulp heeft van een letselschade jurist. Deze behartigt uw belangen gedurende het gehele letselschade proces, van het onderzoeken van de schuldvraag, tot het aansprakelijk stellen en volledig verhalen van uw letselschade na een aanrijding.

Gratis hulp na een motorongeluk

Wilt u ook hulp na een motorongeluk van een ervaren en gespecialiseerde letselschade jurist? Neem dan contact met ons letselschadebureau op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Wist u dat ons letselschade bureau onderdeel is van 1 van de grootste en meest gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland? Indien nodig kunnen wij daarom gratis voor u een letselschade advocaat inschakelen!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland