Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat te doen bij een motorongeluk?

U bent op de motor kwetsbaar in die zin dan als u aangereden wordt, de kans op letsel grote is dan als automobilist. De kan op letsel en letselschade is dan ook groot. Wilt u echter schadevergoeding eisen na een motorongeluk, dan is het belangrijk om een aantal zaken in ogenschout te nemen:

  • vul altijd een schadeformulier in en laat he schade- aanrijdingsformulier door de tegenpartij ondertekenen
  • vraag getuigen om een getuigenverklaring
  • bel bij doorrijden na een aanrijding of discussie altijd de politie
  • maak foto's van de ongevalssituatie

 

Op deze manier vergroot u de kans op een erkenning van aansprakelijkheid en verkleint u de kans op discussie over de schuldvraag!

Wat te doen bij letsel door een motorongeluk?

Zoals gezegd bent u kwetsbaar op de motor. Weliswaar wordt u beschermd door het motorpak en uw helm, in de praktijk zien onze letselschade juristen toch regelmatig ernstig letsel als gevolg van een motorongeluk. Denk hierbij aan breuken en kneuzingen, maar ook aan hersenletsel en whiplashklachten.

Met name hersenletsel en whiplashklachten zijn zogeheten "niet objectiveerbare klachten" of "niet objectiveerbaar letsel". Letselschade verzekeraars willen daarom nogal eens de discussie aangaan over het causaal verband met betrekking tot deze klachten. Maar ook met andere klachten en letsel kunnen er discussies ontstaan. Daarom is het belangrijk dat u altijd direct na een ongeluk naar een arts gaat. Zorg ervoor dat uw letsel goed gedocumenteerd wordt door de arts.

Heeft u letsel aan een motorongeluk overgehouden? Dan is het ook belangrijk dat u een belangenbehartiger in de arm neemt. Deze voert de discussie met de verzekeraar, regelt een voorschot op uw letselschade en zorgt dat u een volledige letselschadevergoeding ontvangt.

Letselschade claimen na een motorongeluk

Veel voorkomend letsel na een motorongeluk is:

  • een gebroken been, arm of schouder
  • hersenletsel
  • schaafwonden
  • kneuzingen
  • dwarslaesie
  • nekklachten (whiplash symptomen)

 

Is een ander schuldig bij een aanrijding op de motor, dan kunt u van deze persoon schadevergoeding vorderen. Bent u als motorrijder aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Alle motorvoertuigen hebben een verplichte aansprakelijkheidsverzekering. Hierop kan rechtstreeks een schadevergoeding gevorderd worden voor middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Bent u door de schuld van een ander gewond geraakt bij een motorongeluk? Dan is er ook recht op hulp van een gratis letselschade advocaat. Hiervoor kunt u gratis bij onze letselschade juristen terecht.

Een motorongeval en SVO verzekering

Niet altijd kunt u een tegenpartij aansprakelijk stellen. Namelijk als u met de motor onderuit glijdt door een glad wegdek. Of omdat u zelf een motorongeluk veroorzaakt. Want iedereen maakt nu eenmaal fouten in het verkeer. Maar wat nu bij een eenzijdig motorongeval of als u zelf aansprakelijk gesteld wordt voor een aanrijding?

In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit op grond van de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen. Maar u kunt zich ook vrijwillig verzekeren tegen letselschade als gevolg van een motorongeluk of scooterongeluk door middel van de SVO verzekering.

De afkorting SVO staat voor Schade Verzekering Opzittenden. Deze schadeverzekering dekt schade als gevolg van een motorongeluk of scooterongeluk, ongeacht de toedracht van een ongeval. Dus ook bij een eenzijdig verkeerongeval of bij eigen schuld kunt u een letselschadevergoeding vorderen op grond van deze verzekering.

Zeker gezien het feit u aan een ongeluk op de motor ernstig en blijvend letsel overhouden kunt, is het raadzaam om een dergelijke verzekering af te sluiten.

Gewond door een motorongeluk? Zoek rechtshulp

Bent u gewond geraakt als gevolg van een motorongeluk en is een derde aansprakelijk, dan heeft u recht op schadevergoeding. Maar letselschade claimen is niet eenvoudig. Zo dient er een aansprakelijkheidsbrief opgesteld te worden en de schade moet worden begroot door middel van een schadestaat. Ook krijgt u een letselschade jurist van een verzekeraar tegenover u.

Gelukkig is in de Nederlandse wet geregeld dat u bij letselschade recht op gratis rechtshulp heeft van een letselschade jurist. Deze behartigt uw belangen gedurende het gehele letselschade proces, van het onderzoeken van de schuldvraag, tot het aansprakelijk stellen en volledig verhalen van uw letselschade na een aanrijding.

Hulp na een motorongeluk

Wilt u ook hulp na een motorongeluk van een ervaren en gespecialiseerde letselschade jurist? Neem dan contact met ons letselschadebureau op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Wist u dat ons letselschade bureau onderdeel is van 1 van de grootste en meest gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland? Indien nodig kunnen wij daarom gratis voor u een letselschade advocaat inschakelen!

 

Mensen zoeken ook

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade verhalen na een

Motorongeluk

Bent u op zoek naar een letselschade jurist voor het verhalen van letselschade na een motorongeluk? Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

11 months geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden