Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door een motorongeluk

Op de motor bent u kwetsbaar als u wordt aangereden of door een slecht wegdek valt. Ook al draagt u wellicht beschermende kleding, u kunt door een motorongeval vervelend letsel oplopen. Vaak is het letsel door de combinatie van kwetsbaarheid en de snelheid ernstiger dan bij andere bestuurders het geval is.

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Ik ben betrokken bij een motorongeluk

De motor is populair. Naar het werk om de file te ontlopen, maar ook recreatief wordt de motor veel gebruikt. Maar helaas is er ook de kans op een motorongeluk en bent u op de motor kwetsbaar bij een val.

Veel voorkomend letsel bij motorongevallen zijn een gebroken arm of been, een gebroken rug en hersenletsel. Is een derde aansprakelijk voor de aanrijding? Of was het wegdek zo slecht dat de wegbeheerder hiervan een verwijt valt te maken? Dan heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade. Deze schade bestaat enerzijds uit de kosten die u door het ongeval maakt. Denk hierbij aan medische kosten, verblijfkosten in het ziekenhuis, reiskosten en kosten voor verzorging, verpleging of hulp in het huishouden.

Bent u ook arbeidsongeschikt door het ongeval? Dan dient ook de schade die u hierdoor lijdt vergoed te worden. Tenslotte valt ook smartengeld onder de letselschade die u vergoed krijgt.

Letselschade Kompas claimt u schade na een motorongeluk op de tegenpartij. U maakt voor onze rechtsbijstand geen kosten. De verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval betaalt uw rekening voor rechtsbijstand. Dit is een wettelijke verplichting. Onze rechtsbijstand voor u is dus gratis!

Een veel gestelde vraag bij motorongevallen is welke letselschade verhaalt kan worden. Dit is uiteraard heel persoonlijk en hangt erg af van de omstandigheden. Uw letselschade jurist adviseert u hier graag over.

Wat te doen bij een motorongeluk?

Is u een motorongeluk overkomen, dan is de kans groot dat u hieraan letsel overhoudt. Hierdoor kan schade ontstaan. Is een derde verantwoordelijk voor de ontstane schade, dan kunt u een letselschadevergoeding claimen. Maar dit klinkt eenvoudiger dan het werkelijk is.

Van belang bij een motorongeluk is dat vaststaat dat de tegenpartij schuldig is bij een aanrijding. Vult u daarom altijd een schadeformulier in. Hierop kunt u namelijk belangrijke informatie kwijt:

 1. de toedracht van het ongeluk
 2. het letsel dat u als gevolg van het motorongeluk opgelopen heeft
 3. een overzicht van uw schade
 4. de verzekeringsgegevens van partijen

 

De verzekeringsgegevens zijn van belang voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. U kunt bij een motorongeluk namelijk direct de schadeverzekeraar van de schuldige partij aansprakelijk stellen. Wordt het schade-aanrijdingsformulier door beide partijen ondertekend? Dan is de inhoud van het schadeformulier bindende tussen partijen.

Soms is er sprake van doorrijden na een aanrijding. Bel dan altijd ter plaatse de politie. Zij kunnen een onderzoek doen naar de aanrijding. Blijft de dader onbekend, dan kunt u zich wenden tot het Waarborgfonds Motorverkeer. Houdt er wel rekening mee dat hier strikte voorwaarden voor gelden. Uiteraard adviseren wij u hier graag over.

Wie is schuldig bij een aanrijding

Alleen passagiers kunnen gebruik maken van de schuldloze derde regeling. Bent u bestuurder en aangereden in de auto, dan dient u aan te tonen dat de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding.

Wie schuldig is bij een aanrijding staat in de wet. De belangrijkste wettelijke bepalingen zijn:

 • artikel 5 Wegenverkeerswet welke wettelijke bepaling zegt dat een bestuurder zich niet schuldig mag maken aan gevaarlijk weggedrag
 • wetsartikel 6:162 BW. Dit artikel gaat over de onrechtmatige daad en stelt dat de persoon die een fout maakt gehouden is de schade van het slachtoffer te voldoen
 • artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens: bestuurders dienen voldoende afstand tot elkaar te houden

 

Wilt u weten wie schuldig is bij een aanrijding? Vraag het aan onze letselschade juristen. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade als u in de auto aangereden bent.

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade nadat u als voetganger aangereden bent? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Het enige wat u hoeft te doen is uw letselschade melden bij ons. Wij doen de rest!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland