Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade verhalen bij slecht wegdek

Bent u gevallen over een losliggende of omhoog staande stoeptegel of door een gat in de weg? Dan dient uw volledige letselschade vergoed te worden door de aansprakelijke partij. Maar het verhalen van letselschade is niet eenvoudig.

Bij een slecht wegdek moet u uw letselschade tijdig melden, binnen 5 jaar na het ongeval. En u dient de juiste partij aansprakelijk te stellen. Wie de wegbeheerder is is echter niet altijd eenvoudig vast te stellen. Vervolgens moet u dan in discussie met een grote verzekeraar over uw letselschade.

Lijdt u letselschade door een slecht wegdek? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos bij het verhalen van een letselschade vergoeding.

Aansprakelijkheid voor slecht wegdek

Bijna in ieder gemeente en provincie zijn er wegen of stoepen die niet goed onderhouden zijn. Dit levert veel gevaarlijke situaties op die niet zelden uitmonden in ongevallen met letselschade. Maar wie is er nu aansprakelijk voor letselschade door een slecht wegdek?

Een weg op stoep is een opstal. In de wet staat dat de bezitter hiervan aansprakelijk is voor opgelopen letselschade. In dit geval is dit de wegbeheerder.

De wegbeheerder is dus aansprakelijk voor de letselschade die u door een slecht wegdek lijdt. Deze verplichting vindt u terug in artikel 6:174 van het Burgerlijk Wetboek:

“De bezitter van een opstal die niet voldoet aan de eisen die men daaraan in de gegeven omstandigheden mag stellen, en daardoor gevaar voor personen of zaken oplevert, is, wanneer dit gevaar zich verwezenlijkt, aansprakelijk, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij dit gevaar op het tijdstip van het ontstaan ervan zou hebben gekend.”

Artikel 6:174 van het Burgerlijk Wetboek is ingewikkeld om te lezen. Het zegt dat indien bijvoorbeeld een stoep niet voldoet aan de daaraan te stellen eisen, de bezitter van deze stoep uw letselschade moet vergoeden. Dit is bijna alle gevallen de gemeente of de provincie. In uitzonderingsgevallen is een particulier verantwoordelijk voor schade door een slecht wegdek.

Bent u gevallen over een losliggende of omhoog staande stoeptegel of door een gat in de weg? Dan dient uw volledige letselschade vergoed te worden door de aansprakelijke partij. Maar het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Bij een slecht wegdek moet u uw letselschade tijdig melden, binnen 5 jaar na het ongeval. En u dient de juiste partij aansprakelijk te stellen. Wie dit is is echter niet altijd eenvoudig uit te vinden. Vervolgens moet u dan in discussie met een grote verzekeraar over uw letselschade.

Gelukkig staat u niet alleen bij het verhalen van letselschade. Uw letselschadespecialist van Letselschade Kompas helpt u graag. Wij zorgen ervoor dat uw letselschadeclaim tijdig wordt ingediend en zorgen ervoor dat al uw letselschade verhaald wordt op de aansprakelijk partij. En wij helpen u kosteloos! De aansprakelijke partij moet uw schade en de kosten voor rechtsbijstand vergoeden.

Wilt u uw letselschade op de aansprakelijke partij verhalen? Neemt u dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Gemeente of provincie aansprakelijk stellen

Bent u gevallen over een losliggende, een omhoog staande stoeptegel of door een gat in de weg? Dan kun u aanspraak maken op een schadevergoeding. Dit doet u door middel van het opstellen en versturen van een aansprakelijkstelling.

In de aansprakelijkstelling staan belangrijke zaken, zoals de datum en plaats van de val over het slechte wegdek, het letsel dat u aan de aanrijding over hebt gehouden en de schade die u hierdoor lijdt.

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel soorten schadeposten. Welke letselschade bedragen in uw geval vergoed worden hangt af van de situatie van het geval. Bijvoorbeeld of u door het slechte wegdek arbeidsongeschikt bent geraakt of beperkt bent in het verrichten van huishoudelijke of andere taken thuis.

Zijn er verwondingen of klachten als gevolg van de val over een slecht wegdek? Dan is er in ieder geval altijd recht op een smartengeldvergoeding.

Wil u uw letselschade berekenen of onze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade? Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Waar vind ik jullie letselschade bureau?

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadebureau. U vindt ons is steeds meer plaatsen, inmiddels vindt u onze letselschade advocaten in meer dan 15 locaties verspreid over Nederland. Wij zijn dus altijd bij u in de buurt.

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat of een letselschadebureau? Wij zijn altijd in de buurt! Maar ook een thuisbezoek van een letselschade jurist van ons letselschadekantoor is mogelijk.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland