Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Aangereden tijdens het

skeeleren

Inline skaten, disco skaten of gewoon lekker buiten een stuk skeeleren, het wordt steeds populairder in Nederland. Maar wat nu als je aangereden wordt tijdens het skeeleren? Hierbij kun je vervelend letsel oplopen, ondanks een helm, kniebeschermers en polsbeschermers.

In deze blog lees je wie er aansprakelijk is voor uw letselschade en welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen.

Een ongeval tijdens het skeeleren

Het wordt steeds drukker op de weg en ook op het fietspad wordt het steeds drukker. Tijdens het skeeleren moet je dan ook steeds beter opletten. Vaak letten auto's en scooter niet op als je aan komt skeeleren met de kans op een verkeersongeval tot gevolg. En omdat je met skeeleren kwetsbaar bent, is de kans op letsel groot.

Bent u gevallen tijdens het skeeleren door toedoen van een ander, dan kunt u mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Daarbij is het belangrijk een onderscheid te maken tussen wie u aangereden heeft. Bent u aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan kunt u altijd schadevergoeding eisen. Hoe dit kan leggen wij hieronder uit. Bent u door een fietser of een andere skeeler aangereden? Dan gelden andere regels. Ook dit leest u in deze blog.

Wie is schuldig bij een aanrijding tijdens het skeeleren?

In het verkeer gelden regels. Wie deze schendt is aansprakelijk. Wie schuldig is bij een aanrijding staat in diverse wettelijke bepalingen:

 • artikel  Wegenverkeerswet stelt dat bestuurders zich niet zodanig mogen gedragen op de weg dat er een kans op een ongeval en letsel ontstaat.
 • op grond van artikel 19 van het Reglement verkeersregels en verkeerstegens dienen bestuurders voldoende afstand te houden
 • in artikel 185 Wegenverkeerswet staat dat een auto die een voetganger, fietser of ander niet- gemotoriseerd voertuig aanrijdt, aansprakelijk is voor (een deel van) de schade.

 

Aansprakelijk is dus de partij die de verkeersfout maakt. Uitzondering is een auto, scooter of ander motorvoertuig dat een niet gemotoriseerde aanrijdt, waaronder een skeeler. In dat geval is de bestuurder van het motorvoertuig altijd aansprakelijk voor de schade of ten minste een deel hiervan!

Wat te doen bij een skeeler ongeluk?

Bent u aangereden tijdens het skeeleren? Dan is een aantal dingen van belang. Want de bewijslast over de schuldvraag ligt bij u als claimende partij. Daarom adviseren wij u bij een skeelerongeval als volgt

 • vul altijd een schadeformulier in
 • maak foto's van de auto die u aangereden heeft en van uw letsel
 • vraag getuigen om namen en contactgegevens.
 • ga altijd langs een arts met uw letsel
 • schakel een letselschade jurist van ons kantoor in. Wij regelen dan dat u een schadevergoeding ontvangt en kunnen u meestal kosteloos helpen
Aangereden door een auto of ander motorvoertuig

Bent u tijdens het skeeleren aangereden door een auto, scooter of ander motorvoertuig? In dat geval is artikel 185 Wegenverkeerswet van toepassing. Hierin staat dat een bestuurder van een motorvoertuig altijd verplicht is om uw letselschade te vergoeden. Omdat motorrijtuigen in Nederland verplicht verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, is het de schadeverzekeraar die uw letselschade vergoed.

De regeling van artikel 185 Wegenverkeerswet houdt in dat u ten minste 50% van uw letselschade vergoed krijgt. Dit is het geval als u zelf (ook) een verkeersfout heeft gemaakt. Bijvoorbeeld omdat u geen voorrang verleende en zelfs als u door rood licht gereden bent.

Bent u aangereden door een auto door schuld van de bestuurder? Dan krijgt u uiteraard uw volledige letselschade vergoed. Maar ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt is de kans groot dat u meer dan 50% vergoed krijgt. Namelijk bij ernstig letsel of als de autobestuurder of scooterbestuurder ook een fout heeft gemaakt. Dit op basis van de billijkheidscorrectie.

Aangereden door fiets of andere skeeler

Voornoemde regeling geldt alleen als u aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent. Als u aangereden bent door een fietser of andere skeeler, dan gelden de regels van de onrechtmatige daad van artikel 6:162 BW. Dit betekent dat u alleen recht op schadevergoeding heeft als een ander u aangereden heeft en uw letsel door diens toedoen veroorzaakt is.

Welke schadeposten worden vergoed?

Heeft u letsel aan een skeeler ongeluk overgehouden en is de tegenpartij schuldig? Dan dienen alle kosten vergoed te worden. Dit geldt ook voor schadeposten zoals loonschade en schade door een studievertraging.

Op de volgende letselschade bedragen kun je aanspraak maken:

 • loonschade
 • inkomensschade als zelfstandig ondernemer
 • schade door een studievertraging
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • reiskosten
 • mantelzorg
 • ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • smartengeld
Gratis hulp van een letselschade jurist

Bent u tijdens het skeeleren aangereden? Ons team van letselschade advocaten en juristen helpen u graag. Dit doen wij altijd volledig kosteloos voor u. Op grond van de wet is werkgever gehouden ook de kosten van een letselschade bureau te vergoeden.

Ons letselschadebureau werkt door heel Nederland. Dus of je nu een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Rotterdam of een letselschade advocaat in Eindhoven nodig heeft, wij helpen je gratis bij het verhalen van jouw letselschade.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met je op!

Mensen lezen ook
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Wij