Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Een letselschade advocaat uit Rotterdam nodig?

Een aanrijding of bedrijfsongeval heeft een grote impact op uw leven, net als bij een hondenbeet. Van het een op het andere moment heeft u namelijk letselschade opgelopen. Zo’n situatie roept diverse vragen op als:

 • Wat is letselschade?
 • Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?
 • Wie is aansprakelijk bij schade?
 • Hoe stel je iemand aansprakelijk?
 • Wat is een kop-staart botsing?
 • Wat is een bedrijfsongeval?
 • Een hondenbeet, wat te doen?

 

In deze bijdrage vindt u een antwoord op al deze vragen. Heeft u vragen, wilt u een gratis adviesgesprek over uw letselschade, letselschade tips of uw letselschade claimen? Neem dan contact op met Letselschade Kompas - onze letselschade specialisten helpen u graag!

Wat doet een letselschade advocaat in Rotterdam?

Wellicht vraagt u zich af wat een letselschade advocaat in Rotterdam voor u kan betekenen? Na een aanrijding, een ongeval op het werk of een hondenbeet krijgt u te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Deze letselschade specialist zal proberen de letselschade uitkering zo laag mogelijk te houden.

Kiest u voor een letselschade advocaat in Rotterdam? Dan zal deze ervoor zorgen dat u de schadevergoeding krijgt die u verdient en zeker niks minder! Verder ondersteunt een letselschade advocaat u tijdens het gehele letselschadetraject. Zo houden onze ervaren letselschade advocaten uit Rotterdam zich bezig met de aansprakelijkheid onderzoeken en een aansprakelijkheidsbrief opstellen. Ook gaan wij aan de slag met de tegenpartij aansprakelijk stellen, een voorschot op uw schade regelen en uw medische kosten inventariseren.

Tot slot onderhandelen wij met de letselschade jurist van de verzekeraar en zorgen wij ervoor dat u zorgeloos verder kunt na een ongeluk.

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die zich voordoet omdat iemand gewond is geraakt bij een ongeluk. Het bestaat uit de kosten die na een ongeval gemaakt worden, maar ook uit inkomensschade door arbeidsongeschiktheid. Tenslotte bestaat een letselschade vergoeding ook uit smartengeld.

Dit zijn de 15 meest voorkomende schadeposten bij diverse soorten letselschade:

 • Verlies van inkomen
 • Schade in uw pensioen
 • Het eigen risico van de zorgverzekering
 • Eigen bijdragen voor bijvoorbeeld medicijnen
 • Medische hulpmiddelen
 • Behandelingen door de fysiotherapeut
 • Reiskosten
 • Een ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Revalidatiedaggeldvergoeding
 • Kosten voor huishoudelijke hulp
 • Mantelzorg
 • Kosten voor verpleging en verzorging
 • Onderhoudskosten van uw huis en tuin
 • Honden uitlaatservice
 • Smartengeld

 

Lijdt u letselschade na een kop-staart botsing? Ben u als fietser aangereden of is u een bedrijfsongeval overkomen? Laat u adviseren door een letselschade advocaat in Rotterdam - neem hiervoor vrijblijvend contact op met Letselschade Kompas. Wij geven u letselschade advies en bieden gratis rechtsbijstand bij het indienen van uw letselschade claim.

 

Wie is aansprakelijk bij schade?

Wie aansprakelijk is bij letselschade hangt af van het soort ongeval dat u heeft meegemaakt. Is er sprake van een achterop aanrijding als bij een kop-staart botsing of kettingbotsing? Dan is het achterop rijdende motorvoertuig aansprakelijk voor uw letselschade.

Bij een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade. Dit is het geval als de werkgever haar zorgplicht heeft geschonden. Hiervan is sprake indien machines niet veilig zijn, bij gebrekkig gereedschap of als het toezicht en de instructies niet toereikend waren. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Bent u door een hond gebeten? In dat geval is de bezitter van een dier aansprakelijk voor letselschade dat is toegebracht door het dier. Bij een hondenbeet is de bezitter van de hond dus aansprakelijk voor uw letselschade.

Wilt u weten wie aansprakelijk is voor de schade die u na een ongeval lijdt? Bel uw letselschade advocaat in Rotterdam bij Letselschade Kompas: 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag direct contact met u op.

Hoe wordt iemand aansprakelijk gesteld?

Iemand aansprakelijk stellen doet u met een aansprakelijkstelling. In een aansprakelijkstelling schrijft u:

 • hoe u letsel heeft opgelopen (verkeersongeval, bedrijfsongeval, hondenbeet)
 • wanneer u het ongeval is overkomenwie u hiervoor aansprakelijk stelt
 • welk letsel u aan het ongeluk heeft overgehouden
 • een stuiting van de verjaring

 

Schakelt u een letselschade advocaat van Letselschade Kompas Rotterdam in? Dan stellen wij de aansprakelijkstelling voor u op. Vervolgens gaan wij uw letselschade berekenen en zorgen wij dat uw schade netjes wordt vergoed.

Wat is een kop-staart botsing?

Een aanrijding van achteren komt helaas vaak voor in Rotterdam. Hierbij kan het gaan om een kop-staart botsing of een kettingbotsing. Bij een kettingbotsing zijn meer dan 2 motorvoertuigen betrokken. Een kettingbotsing zien wij vaak als er op een file ingereden wordt. Een kop-staart botsing is een auto ongeluk tussen 2 voertuigen, bijvoorbeeld als iemand achterop rijdt omdat hij niet ziet dat er iemand voor het stoplicht of zebrapad stopt.

Letselschade na een auto ongeluk kan direct op de verzekeraar van de tegenpartij worden verhaald. Alle auto’s zijn namelijk verplicht verzekerd in Nederland. Uw letselschade advocaat in Rotterdam helpt u hier graag bij.

Een fietser aangereden door een auto of scooter?

ietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. De kans op ernstig letsel bij een fietsongeluk is groot. Hetzelfde geldt voor voetgangers. Om deze reden worden deze weggebruikers beschermd door de wet. De regeling bij een aanrijding tussen een fietser en een auto houdt in dat ten minste 50% van uw letselschade na een aanrijding door de verzekeraar van de auto of scooter wordt vergoed. Ook bij eigen schuld! Een autoverzekeraar wordt ook wel een WAM- verzekeraar genoemd. Is de auto schuldig aan het verkeersongeval? Dan krijgt u uiteraard al uw letselschade vergoed. Een letselschade advocaat in Rotterdam kan u hierin bijstaan om uw schadevergoeding te claimen.

Kinderen tot 14 jaar krijgen 100% van de letselschade vergoed. Voor kinderen vanaf 14 jaar en volwassenen is er bij eigen schuld ook recht op 100% van de letselschade bij toepassing van de billijkheidscorrectie. De billijkheidscorrectie wordt toegepast bij zwaar letsel, een hoge schade of als de tegenpartij is verzekerd.

Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding als u als fietser aangereden bent? Vraag uw letselschade advocaat van Letselschade Kompas om advies. Wij helpen u graag 100% kosteloos!

Wat is een bedrijfsongeval?

Heeft u tijdens uw werk te maken gehad met een heftruckongeluk, een val van een ladder of een hand die tussen een machine komt? Dan kan er bij gevallen als dit letsel ontstaan - in dat geval spreken wij van een bedrijfsongeval. Een bedrijfsongeval komt circa 80.000 keer per jaar in Nederland voor.

Aansprakelijk voor een bedrijfsongeval is de werkgever, mits de zorgplichtige werkgever geschonden is. Deze zorgplicht van de werkgever vinden wij in artikel 7:658 BW (Burgerlijk Wetboek). Hierin staat dat de werkgever ervoor moet zorgen dat machines, gereedschap en de werkplek zelf veilig moeten zijn. Ook moet de werkgever ervoor zorgen dat u veilig uw werk kunt doen, bijvoorbeeld omdat u goed instructies heeft gekregen en beschermende kleding draagt.

Is u een bedrijfsongeval in Rotterdam overkomen? Onze letselschade advocaten in Rotterdam helpen u graag. Bij Brugman Letselschade Advocaten kunt u terecht voor een letselschade advocaat in Rotterdam, maar ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam, letselschade advocaat in Tilburg of letselschade advocaat in Den Haag.

Een hondenbeet, wat te doen?

Bent u gebeten door een hond? Het belangrijkste is dat u een tetanusprik na een hondenbeet haalt bij uw huisarts. Een hondenbeet kan namelijk tot een tetanusinfectie leiden. Ook bij een oppervlakkige hondenbeet!

Als u gebeten bent door een hond, dan maakt u ook kosten door eventuele medische behandeling. Misschien kunt u ook tijdelijk of voor een langere periode niet werken. U lijdt dan letselschade. Deze schade kan op de bezitter van de hond verhaald worden. In artikel 6:179 BW staat namelijk dat een hondenbezitter aansprakelijk is voor letselschade toegebracht door een hond.

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

De behandeling van een letselschadeclaim duurt tussen de 3 maanden en 3 jaar. Ja echt 3 jaar! Soms zijn letselschadeclaims niet eenvoudig en moet er geprocedeerd worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een whiplash, maar ook bij zwaar letsel als hersenletsel of een dwarslaesie. In die gevallen is het namelijk niet eenvoudig om de letselschade te berekenen.

Gelukkig hoeft u na een ongeluk niet lang te wachten op uw schadevergoeding. U letselschade advocaat in Rotterdam regelt namelijk direct na erkenning van de aansprakelijkheid een eerste voorschot op de letselschade voor u. De eerst geleden schade is dan vergoed. Het is daarna mogelijk om aanvullende voorschotten te vragen, net zo lang tot uw letselschade dossier geregeld wordt en u een slotbetaling op uw letselschadevergoeding ontvangt.

Letselschade Kompas, uw letselschade specialist in Rotterdam

Bij Letselschade Kompas Rotterdam wordt u niet geholpen door letselschade juristen, maar door letselschade advocaten in Rotterdam. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten Rotterdam. En wij helpen u altijd kosteloos!

Letselschade Kompas is specialist in het verhalen en claimen van letselschade. Onze juristen hebben allen een universitaire rechtenstudie gedaan en zijn opgeleid in het verhalen van letselschade, van licht letsel tot zwaar letsel. Zo nodig wordt er een letselschade advocaat ingeschakeld.

Bij Letselschade Kompas weet u dus zeker dat uw belangen naar behoren behartigd worden. En wij komen gewoon bij u thuis in Rotterdam indien gewenst. Liever een afspraak op kantoor? Geen probleem, u bent van harte welkom!

Wij helpen u graag in Rotterdam bij letselschade

Bent u aangereden of betrokken geraakt bij een arbeidsongeval? Wij helpen u graag bij het claimen van uw letselschadevergoeding. Bel voor een gratis adviesgesprek 0800 278 4626 (gratis) of neem via ons contactformulier direct contact op. Wij zijn er graag voor u als u ons nodig heeft!

Laat onze letselschade experts uw schadevergoeding claimen

Wij kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien mogelijk schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade advocaat Rotterdam

Wilt u uw letselschade claimen in Rotterdam of uw letselschade berekenen?

Neem dan contact met ons op. Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij komen gewoon bij u thuis dus u hoeft niet naar ons kantoor te komen, wel zo fijn als je herstellende bent van een ongeluk.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien mogelijk schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

Wij

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G.

12 months geleden

Ik ben betrokken geweest bij een kettingbotsing lang was niet duidelijk wie de schuldigen was en of ik uberhaupt nog wel een vergoeding zou krijgen voor mijn materiele schade en mijn letsel schade. Na lang ge heen en weer tussen mijn verzekering en de verzekering van de tegenpartij heb ik besloten om een advocaat in handen te nemen en mijn keus is toen gevallen op Brugman Letselschade Advocaten. Zij hebben mij prima geholpen en de zaak direct serieus en profesioneel opgepakt. Binnen no time hadden hun de schuldige partij gevonden iets wat mij zelf steeds niet ie gelukt. Nu een aantal maanden verder is de zaak afgedaan en ben ik helemaal gecompenseerd in de schade die ik had aan mijn voertuig en misgelopen inkomsten door letsel. Ik ben zeer te vrede over de gang van zaken binnen dit bedrijf en zal ook niet twijfelen om Brugman weer in te schakelen mocht ik ooit weer een geschil hebben. Groet Jordy Blokzijl

Jordy Blokzijl

4 years geleden

Een zeer bekwaam kantoor met vriendelijke medewerkers die precies weten wat ze doen, een professionele uitstraling. Mijn zaak heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd omdat de tegenpartij maar niet akkoord ging. Al die tijd heeft Advocatenkantoor Brugman het contact onderhouden en werd ik regelmatig op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen. Ook kon ik altijd met mijn vragen terecht en hierop kreeg ik dan ten alle tijden een passend antwoord waar ik iets mee kon. Uiteindelijk is na 2,5 jaar dan eindelijk de zaak succesvol afgerond. Ik beveel Brugman Letselschade Advocaten ten zeerste aan, bij dit bedrijf kun jij erop vertrouwen dat ze er alles aan zullen doen om jouw zaak succesvol af te sluiten. Een erg vakbekwaam en professioneel bedrijf met vriendelijke medewerkers. Ik wil hierbij het hele team van Brugman Letselschade Advocaten hartelijk bedanken voor alle hulp.

Youri Bottenberg

2 years geleden

Brugman heeft mijn letselschade dosier overgenomen van een letselschade Bureau die niet in mijn belang zijn werk deed. Ik ben tot de dag van vandaag Brugman en Collega's zeer dankbaar dat ze de zaak hebben overgenomen en zo goed gehandeld hebben"!! Er werd vanaf het begin af aan zeer goed en duidelijk gecommuniceerd ,altijd over alles netjes op de hoogte gehouden. Ik zou iedereen die ooit met letselschade in aanraking komt aanraden om naar Brugman letselschade advocaten te gaan. Bij deze wil ik jullie heel erg bedanken voor de goede hulp!!

Michel Bizot

9 months geleden