Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Nijmegen

Een ongeval kan grote gevolgen hebben, op persoonlijk vlak, maar ook financieel. U maakt kosten en lijdt schade. Wellicht is er sprake van arbeidsongeschiktheid. Een letselschade advocaat in Dordrecht kan u helpen bij het verhalen van uw letselschade in Dordrecht.

Bij Letselschade Kompas helpen wij u altijd 100% kosteloos! Hoe dit kan leest u hier.

Uw letselschade advocaat in Dordrecht helpt gratis!

Zoekt u hulp van een letselschade advocaat in Dordrecht voor verhalen van uw letselschade? Dat is verstandig, want letselschade verhalen is niet eenvoudig.

De letselschadespecialisten van Letselschade Kompas Dordrecht helpen u graag! Letselschade Kompas is geen standaard letselschade bureau. Het is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een landelijk werkend advocatenkantoor met bezoekadressen in onder andere Rotterdam en Dordrecht.

Het voordeel van Letselschade Kompas is dat u in Dordrecht en omstreken altijd geholpen wordt door een ervaren letselschade advocaat. Zo weet u zeker dat u de beste hulp krijgt bij het indienen van een letselschade claim.

Ons letselschadebureau helpt u altijd volledig kosteloos bij letselschade. U betaalt dus niks voor uw letselschade advocaat in Dordrecht. Hoe dit kan? In artikel 6:96 lid 2 van het Nederlands Burgerlijk Wetboek is opgenomen dat de kosten van rechtsbijstand voor rekening van de tegenpartij komen.

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd. Maar ook bijna alle bedrijven zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid. Het is daarmee de schadeverzekering die uw letselschade vergoeding en de kosten van uw letselschade advocaat in Dordrecht betaalt.

Wilt u ook hulp van een letselschade advocaat in Dordrecht na een auto- ongelukfietsongeluk of bedrijfsongeval? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Wat doet een letselschade advocaat in Dordrecht?

U had tot voor kort waarschijnlijk nog nooit een ongeval meegemaakt. Dan is het niet vreemd dat u niet weet u moet doen als u schade lijdt door een verkeersongeval of een arbeidsongeval. Veel gestelde vragen die onze letselschade advocaten in Dordrecht krijgen zijn dan ook:

 1. Ik ben aangereden, wie is aansprakelijk?
 2. Moet ik akkoord gaan met het aanbod van de verzekeraar?
 3. Welke schadeposten worden vergoed?
 4. Wat als ik arbeidsongeschikt raak of blijf na het ongeluk?
 5. Hoe moet ik mijn letselschade berekenen?
 6. Wat als er sprake is van blijvend letsel?

 

Uw letselschade advocaat in Dordrecht beantwoord deze en al uw vragen graag tijdens een gratis letselschade advies of een uitgebreide intake bij u thuis. Maar kiest u voor een letselschade specialist van ons kantoor, dan doen wij nog veel meer:

 • onderzoek naar wie schuldig is bij een aanrijding
 • de aansprakelijke partij een aansprakelijkstelling sturen
 • na erkenning van aansprakelijkheid direct een voorschot op uw letselschade vergoeding regelen
 • onderhandelen met de schadeverzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding
 • inschakelen medisch adviseur of arbeidsdeskundige
 • opstellen schadestaat met alle van toepassing zijnde letselschade bedragen
 • regelen van een maximale slotbetaling van uw letselschade vergoeding

Hoe hoog is mijn letselschade vergoeding?

Op welke letselschadevergoeding u recht heeft hangt ten eerste af van de gevolgen die het ongeval voor u heeft. Zo is de letselschade vergoeding hoger als er sprake is van inkomensschade door arbeidsongeschiktheid of als u hulp nodig heeft bij uw persoonlijke verzorging of in het huishouden.

De hoogte van een letselschade vergoeding is ook afhankelijk van de ernst van het letsel. Zo zal de schadevergoeding hoger zijn bij zwaar lichamelijk en blijvend letsel als bij licht tijdelijk letsel.

Wilt u weten waar u recht op heeft als u in de auto aangereden bent, als fietser aangereden bent of betrokken bent geraakt bij een arbeidsongeval of hondenbeet? Neem dan contact met uw letselschade advocaat in Dordrecht op voor een gratis letselschade advies of het kosteloos indienen van een letselschadeclaim.

Bel Letselschade Kompas Dordrecht: 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij helpen u graag!

Letselschade door een aanrijding in Dordrecht

Het wordt steeds drukker op de weg. Daarnaast zijn er ook allerlei nieuwe vervoersmiddelen bijgekomen zoals de elektrische fiets, de fatbike en de elektrische step. Het maakt het er allemaal niet veiliger in het verkeer. Maar wat nu te doen als u betrokken bent geraakt bij een aanrijding?

Schakelt u na een aanrijding in Dordrecht een letselschade jurist of advocaat in, dan zal deze zijn uiterste best doen om uw letselschade te verhalen. Maar u kunt zelf ook veel doen om de kans op het succesvol claimen van letselschade te vergroten. Daarom adviseren wij u:

 • vul na een aanrijding altijd een schadeformulier in.
 • laat het aanrijdingsformulier ondertekenen door de tegenpartij. Een ondertekend schadeformulier is een dwingend bewijsmiddel tussen partijen.
 • bel bij doorrijden na een aanrijding of indien de tegenpartij weigert het schade-aanrijdingsformulier in te vullen altijd ter plaatse de politie
 • vraag eventuele getuigen om een getuigenverklaring
 • maak foto's van het letsel en de voertuigen die bij de aanrijding betrokken waren
 • ga met uw letsel altijd langs een arts, met name bij whiplashklachten
 • schakel uw letselschade advocaat in Dordrecht zo spoedig mogelijk in

Bedrijfsongeval rechten en plichten

Het gaat ieder jaar meer dan 130.000 keer mis op het werk met als gevolg een bedrijfsongeval. Lijdt u letselschade als gevolg van een ongeluk op het werk, dan is het in beginsel de werkgever die u hiervoor aansprakelijk stellen kunt. Maar wanneer is de werkgever aansprakelijk voor letselschade en welke rechten en plichten hebben u en uw werkgever bij een aanrijding?

Als medewerker rust er een bewijslast op u, hieraan kunt u echter in de meeste gevallen vrij eenvoudig voldoen. Heeft u letsel opgelopen tijdens het werk, dan dient u aan te tonen dat:

 • er u tijdens het werk een ongeval is overkomen
 • dat u aan dit bedrijfsongeval letsel overgehouden heeft

 

Slaagt u in deze bewijslast? Dan is de werkgever aan de beurt. Deze dient te bewijzen dat hem geen enkel verwijt kan worden getroffen aan het ontstaan van het bedrijfsongeval. Hij moet daarbij laten zien dat hij aan zijn zorgplicht als werkgever voldaan heeft. Maar wat houdt de zorgplicht van de werkgever dan in?

De zorgplicht van de werkgever

Bij een bedrijfsongeval bestaan rechten en plichten voor alle partijen. De plicht van de werkgever is de zorgplicht. Wat deze zorgplicht van de werkgever inhoudt, staat in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek (BW). Hierin staat dat een werkgever ervoor moet zorgen dat:

 • bedrijfsmiddelen zoals machines en gereedschappen in orde zijn
 • u indien nodig beschermde kleding draagt
 • ook de plek waar u werkt veilig is
 • u veilig uw werk kunt doen
 • er voldoende veiligheidsinstructies zijn gegeven (ook schriftelijk)
 • het toezicht op het werk voldoende is

 

Voldoet de werkgever niet aan zijn zorgplicht? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid en kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade.

Gebeten door een hond, wie is aansprakelijk?

Wist u dat er jaarlijks 150.000 mensen gebeten worden door een hond? Soms gaat het om een oppervlakkige hondenbeet zonder letsel, maar helaas gebeuren er steeds meer hondenbeten met ernstig en blijvend letsel tot gevolg.

Veel voorkomend letsel als gevolg van een hondenbeet is:

 • diepe vleeswond
 • spierschade
 • zenuwschade
 • ontsierende littekens
 • amputatie van ledematen

 

Aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een hondenbeet is op grond van artikel 6:179 BW de hondenbezitter. Maar helaas betekent dit niet dat u altijd uw letselschade vergoed krijgt.

In Nederland geldt voor letselschade als gevolg van een aanrijding een verplichte verzekering. Deze geldt echter niet voor letselschade door een hondenbeet. Het is daarom belangrijk dat u altijd achterhaald of de hondenbezitter in het bezit is van een letselschade verzekering. Deze wordt een AVP verzekering genoemd, een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Bent u gebeten door een hond? Laat een letselschade advocaat in Dordrecht van ons letselschade kantoor u helpen bij uw letselschadeclaim. Wij helpen u altijd 100% kosteloos.

Contact met de beste letselschade advocaat in Dordrecht

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat uit Dordrecht? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Bel voor gratis juridische hulp 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een mail of whatsapp bericht en wij gaan direct voor u aan de slag.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland