Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat is een arbeidsdeskundige?

Als u arbeidsongeschikt bent, dan schakelt de werkgever op een gegeven moment een arbeidsdeskundige in. Deze is er om te proberen u zo snel mogelijk te re-integreren. Daarnaast kennen wij de arbeidsdeskundige van het UWV. Deze bepaalt welke werkzaamheden u nog kunt doen en berekent het percentage arbeidsongeschiktheid.

Een arbeidsdeskundige bij letselschade heeft een heel andere taak. Hij of zij komt niet op voor de werkgever of het UWV, maar is er om u te helpen bij arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeluk.

Heeft u vragen over het inschakelen van een arbeidsdeskundige bij letselschade als gevolg van een aanrijding of een ongeluk op het werk? Wij geven u graag een gratis letselschade advies. Wilt u hulp nodig bij het verhalen van letselschade? Ook dan kunt u altijd bij ons terecht voor advies en hulp bij een letselschade claim indienen.

Letselschade Kompas werkt door heel Nederland. Wij hebben meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland en u krijgt altijd de hulp van een letselschade jurist bij u in de buurt.

Wat doet een arbeidsdeskundige?

Ook onze letselschade juristen schakelen vaak een arbeidsdeskundige in. Maar wat doet een arbeidsdeskundige dan?

Hierbij kan gedacht worden aan:

 • bepalen in hoeverre een letselschade slachtoffer arbeidsongeschikt is
 • onderzoeken of u met uw letsel uw eigen werk nog kunt doen en of hiervoor hulpmiddelen nodig zijn, zoals een aangepaste stoel of het rolstoelvriendelijk maken van de werkplekbekijken
 • hoeveel uur u nog kunt werken na een ongeluk
 • kunt u uw eigen werk niet meer doen? Dan wordt uitgezocht of ander werk mogelijk is en wat hiervoor nodig is
 • het slachtoffer helpen en ondersteunen bij de re-integratie in eigen of ander werk

 

Er zijn dus nogal wat taken wat de deskundige doet. Maar dit doet hij niet alleen op het gebied van arbeidsdeskundige. Hij of zij kan ook op basis van uw beperkingen ook heel goed bepalen hoeveel hulp in het huishouden u nog nodig heeft of in hoeverre het onderhoud van uw huis en tuin overgenomen dient te worden.

Welke vragen stelt een arbeidsdeskundige?

Om te bepalen in hoeverre u kunt revalideren in het eigen werk of aangepast werk, zal een arbeidsdeskundige u diverse vragen stellen. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende vragen:

 • de opleidingen die u gedaan heeft
 • uw arbeidsverleden
 • hobby's (soms kun je van een hobby je werk maken!)
 • welke klachten en beperkingen u ervaart
 • welke interesses u heeft op het gebied van werk
 • welke re-integratie pogingen er al gedaan zijn

Gratis hulp van een letselschade jurist

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten overgehouden aan:

 • een aanrijding
 • bedrijfsongeval
 • hondenbeet
 • val over een omhoog staande stoeptegel?

 

U heeft dan recht op een schadevergoeding van uw letselschade. Hieronder valt naast inkomensschade de medische kosten, reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook alle andere kosten en het smartengeld.

Bij het letselschade claimen kunt u gebruik maken van een gratis letselschade jurist of letselschade advocaat. Bij ons letselschade bureau vindt u beiden. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de weinige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren van Nederland.

Wilt u gratis juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact met ons op. Klik op de button en bel ons voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade bij

Val over stoeptegel

U bent gevallen over een losse of omhoog staande stoeptegel. De wegbeheerder is hiervoor aansprakelijk en u heeft recht op een letselschade vergoeding. Deze verhalen onze letselschade advocaten kosteloos voor u!