Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Arbeidsdeskundige bij letselschade

Bij een arbeidsdeskundige wordt vaak gedacht aan de arbeidsdeskundige die door de werkgever of het UWV wordt ingeschakeld. Soms wordt een arbeidsdeskundige echter ook ingeschakeld door een letselschade jurist. Dit is het geval als er arbeidsongeschiktheid is als gevolg van een aanrijding of bedrijfsongeval.

Op deze pagina krijgt u een antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is een arbeidsdeskundige?
 • Wat doet een arbeidsdeskundige?
 • Welke vragen stelt een arbeidsdeskundige?
 • Wat is letselschade?

 

Lijdt u letselschade na een ongeluk en wilt u gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat? Onze letselschade specialisten helpen u kosteloos. Bel via onderstaand telefoonnummer of klik op de button voor gratis juridische hulp bij letselschade.

Wat is een arbeidsdeskundige?

Als u arbeidsongeschikt bent, dan schakelt de werkgever op een gegeven moment een arbeidsdeskundige in. Deze is er om te proberen u zo snel mogelijk te re-integreren. Daarnaast kennen wij de arbeidsdeskundige van het UWV. Deze bepaalt welke werkzaamheden u nog kunt doen en berekent het percentage arbeidsongeschiktheid.

Een arbeidsdeskundige bij letselschade heeft een heel andere taak. Hij of zij komt niet op voor de werkgever of het UWV, maar is er om u te helpen bij arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeluk.

Heeft u vragen over het inschakelen van een arbeidsdeskundige bij letselschade als gevolg van een aanrijding of een ongeluk op het werk? Wij geven u graag een gratis letselschade advies. Wilt u hulp nodig bij het verhalen van letselschade? Ook dan kunt u altijd bij ons terecht voor advies en hulp bij een letselschade claim indienen.

Letselschade Kompas werkt door heel Nederland. Wij hebben meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland en u krijgt altijd de hulp van een letselschade jurist bij u in de buurt.

Wat doet een arbeidsdeskundige?

Ook onze letselschade juristen schakelen vaak een arbeidsdeskundige in. Maar wat doet een arbeidsdeskundige dan?Hierbij kan gedacht worden aan:

 • bepalen in hoeverre een letselschade slachtoffer arbeidsongeschikt is
 • onderzoeken of u met uw letsel uw eigen werk nog kunt doen en of hiervoor hulpmiddelen nodig zijn, zoals een aangepaste stoel of het rolstoelvriendelijk maken van de werkplek
 • bekijken hoeveel uur u nog kunt werken na een ongeluk
 • kunt u uw eigen werk niet meer doen? Dan wordt uitgezocht of ander werk mogelijk is en wat hiervoor nodig is
 • het slachtoffer helpen en ondersteunen bij de re-integratie in eigen of ander werk

 

Er zijn dus nogal wat taken wat de deskundige doet. Maar dit doet hij niet alleen op het gebied van arbeidsdeskundige. Hij of zij kan ook op basis van uw beperkingen ook heel goed bepalen hoeveel hulp in het huishouden u nog nodig heeft of in hoeverre het onderhoud van uw huis en tuin overgenomen dient te worden.

Welke vragen stelt een arbeidsdeskundige?

Om te bepalen in hoeverre u kunt revalideren in het eigen werk of aangepast werk, zal een arbeidsdeskundige u diverse vragen stellen. Hierbij kan gedacht worden aan de vraag welke opleidingen die u gedaan heeft, uw arbeidsverleden, naar uw hobby's (soms kun je van een hobby je werk maken!), welke klachten en beperkingen u ervaart door het ongeluk en welke interesses u heeft op het gebied van werk.

Door het stellen van deze vragen kan de arbeidsdeskundige u goed begeleiden naar passend ander werk of u helpen re-integreren in het eigen werk.

Gratis hulp van een letselschade jurist

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten overgehouden aan een aanrijding, bedrijfsongeval, hondenbeet of val over een omhoog staande stoeptegel? U heeft dan recht op een schadevergoeding van uw letselschade. Hieronder valt naast inkomensschade de medische kosten, reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook alle andere kosten en het smartengeld.

Voor het claimen van letselschade na een ongeluk kunt u gebruik maken van een gratis letselschade jurist of letselschade advocaat. Bij ons letselschade bureau vindt u beiden. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de weinige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren van Nederland.Wilt u gratis juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact met ons op. Klik op de button en bel ons voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade.

Contact met uw letselschade jurist of advocaat

Bij Letselschade Kompas heeft u het grote voordeel dat u altijd wordt bijgestaan door een letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de grootste gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade in Nederland.

Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland. Met 15 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt. Neem daarom contact met ons op voor een intakegesprek bij ons op kantoor of bij u thuis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland