Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Roermond

Als u betrokken bent geraakt bij een ongeluk, dan kunt u op grond van Nederlands recht bij de verhalen van letselschade gratis een letselschade advocaat in Roermond inschakelen.

Bent u aangereden, slachtoffer van een bedrijfsongeval of gebeten door een hond? Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Kosten letselschade advocaat Ede

In de wet is bepaald dat niet alleen uw letselschade vergoeding, maar ook de kosten van een belangenbehartiger schade is die door de verzekeraar van de aansprakelijke persoon moet worden betaald.

Letselschade claimen is niet eenvoudig. Daarom is het verstandig om een ​​letselschade advocaat in Roermond in te schakelen als u betrokken bent bij een ongeluk. U weet dan zeker dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Wanneer kan uw letselschade advocaat Roermond u helpen?

Vroeger had alleen het letselschade slachtoffer recht op een letselschadevergoeding. Anderen konden geen schadevergoeding eisen. Ook niet als je getuige was van een ernstig ongeluk met letsel tot gevolg. Zelfs niet als het om een familielid of vriend ging. Dit terwijl je wel ontdaan bent en schade kunt lijden door het zien van een ongeluk met letsel.

Sinds het welbekende "Taxibusarrest" is er in Nederland wel recht op een schadevergoeding als je "direct geconfronteerd bent met de gevolgen van het ongeluk". Hiervan is sprake als je het ongeluk gezien hebt, maar ook als je later in het ziekenhuis geconfronteerd wordt met het letsel of zelfs overlijden van een familielid of vriend.

De schade die je door het zien van het ongeluk of de gevolgen hiervan kunt lijden wordt shockschade genoemd. Is hiervan sprake, dan wordt alle geleden en te lijden schade vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke persoon.

Na een ongeluk heeft een letselschade slachtoffer ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor pijnklachten en psychisch leed. Als je familielid of vriend(in) een ongeluk overkomt of komt te overlijden, is er bij ook sprake van psychisch leed van de familie of vrienden. Sinds 1 januari 2019 is het recht op smartengeld voor familie in de wet geregeld en wordt affectieschade genoemd. Hier is dus recht op als een familielid ernstig letsel oploopt of is komen te overlijden.

Het is dus niet alleen het letselschade slachtoffer dat letselschade en smartengeld kan vorderen, maar ook naasten kunnen een schadevergoeding eisen als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Uw letselschade advocaat in Roermond adviseert u graag.

Letselschade verkeersongeluk Roermond

Een verkeersongeval is het meest voorkomende ongeluk waaraan je letsel kunt overhouden. Bijvoorbeeld door een kettingbotsing of als gevolg van een fietsongeluk. De vraag is dan wanneer je recht hebt op schadevergoeding en welke letselschade je kunt claimen.

Bij letselschade door een verkeersongeval kun je een onderscheid maken tussen:

 • een autobotsing of botsing met een ander motorrijtuig
 • aanrijding als fietser of voetganger met een motorvoertuig
 • eenzijdig ongeval
 • aanrijding tussen fietsers

 

In het eerste geval gelden de algemene aansprakelijkheidsregels. Deze zijn te vinden in artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek en verder uitgewerkt in het zogeheten Kelderluik-arrest. Dit betekent kort gezegd dan de persoon die een verkeersfout maakt aansprakelijk is voor de schade van het letselschade slachtoffer. Denk bijvoorbeeld aan het ten onrechte niet verlenen van voorrang of een kop-staart botsing omdat iemand te kort afstand bewaart.

Bij letselschade omdat je als fietser aangereden bent gelden bijzondere regels. Deze staan in artikel 185 wvw en zijn bedoeld om fietsers met letsel te beschermen tegen schade door een aanrijding. Deze regels gelden overigens ook als je als voetganger aangereden bent. Hieronder wordt deze bijzondere regel besproken.

Heeft u vragen of wilt u letselschade claimen op de aansprakelijke persoon? Uw letselschade advocaat te Roermond helpt u graag.

Als fietser of voetganger aangereden door motorvoertuig

Bent u als fietser of voetganger aangereden door een auto, scooter of ander motorrijtuig? Dan gelden de bijzondere regels van artikel 185 Wegenverkeerswet. In deze regels staat dat je als fietser of voetganger bij een aanrijding altijd recht hebt op een letselschade vergoeding.

Artikel 185 WVW is uitgewerkt in het 'Spoorboekje artikel 185 wvw en houdt het volgende in:

 1. U bent bij een fietsongeval betrokken door toedoen van een motorvoertuig, bijvoorbeeld omdat u aangereden door een auto bent. U ontvangt dan een volledige schadevergoeding.
 2. Maakt u zelf een verkeersfout en raakt hierbij gewond? De schade blijft dan voor maximaal 50% voor uw eigen rekening, de bestuurder van het motorvoertuig moet ten minste 50% van uw letselschade vergoeden.
 3. Bij kinderen tot 14 jaar wordt zowel de materiële schade als het smartengeld volledig vergoed

 

Soms kan de billijkheidscorrectie ingeroepen worden, bijvoorbeeld bij ernstig letsel of als de gevolgen van een ongeval enorm zijn. In dat geval kan er ook tot 100% van de letselschade worden vergoed, ook al maakt u zelf een fout waardoor het ongeval ontstaat.

Bent u als voetganger of fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Laat dan uw letselschade verhalen door uw letselschade advocaat in Roermond.

Gebeten door een hond in Roermond

Bent u gebeten door een hond? De hondenbezitter is hiervoor aansprakelijk. Dit op de grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Daarin staan ​​namelijk dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier (bijvoorbeeld door een hondenbeet ) aan zaken en personen toebrengt.

Helaas geldt er voor hondenbezitters in Nederland geen verplichte verzekering die schade als gevolg van een hondenbeet dekt. Bent u gebeten door een hond, dan dient u rechtstreeks de hondenbezitter aansprakelijk te stellen.

Bent u gebeten door een hond? Dan is het belangrijk dat u weet van wie de hond is. Ook moet u bewijzen dat u door de gewenste hond gebeten bent. Vraag daarom altijd getuigen om een ​​getuigenverklaring.

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat in Roermond na een hondenbeet? Onze letselschadespecialisten helpen u graag en altijd volledig!

Bedrijfsongeval in Roermond

Een val van een ladder of door een gladde vloer, een fout van een collega met letsel tot gevolg of een hand die in de machine komt. Bij een bedrijfsongeval kunt u de werkgever meestal aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Op een werkgever rust een zorgplicht. Dit houdt in dat de werkgever er voor moet zorgen dat:

 • de werkplek veilig ingericht is
 • machines en andere bedrijfsmiddelen goed onderhouden zijn
 • er voldoende veiligheidsinstructies zijn gegeven
 • het toezicht op de werkzaamheden voldoende is

 

Is er sprake van een schending van de zorgplicht? Dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Uiteraard doet uw letselschade advocaat in Roermond dit graag voor u.

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval, een hondenbeet of bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd volledig.

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u altijd geholpen door een ervaren deskundige en letselschade advocaat te Roermond. Zo weet u zeker dat u de beste mogelijke rechtsbijstand ontvangt bij de verhalen van uw letselschade.

Letselschade door aanrijding in Ede

Een achterop aanrijding, fietsongeluk of als voetganger aangereden. Een verkeersongeluk gebeurt vaak geheel buiten uw schuld. Maar wat kunt u het beste doen als u aangereden bent?

Uw letselschade advocaat in Ede gaat uiteraard direct voor u aan de slag na een aanrijding. Maar u kunt ook zelf veel doen om ervoor te zorgen dat u een maximale schadevergoeding ontvangt na een aanrijding:

 • zorg ervoor dat er een schadeformulier ingevuld wordt en dat beide partijen het schade-aanrijdingsformulier ook ondertekenen.
 • kijk of er getuigen van het ongeval zijn en vraag om een verklaring
 • schakel bij doorrijden na een aanrijding of bij onraad de politie in
 • maak foto's van de beschadigde voertuigen en van uw letsel
 • ga altijd langs een arts, zeker bij whiplash symptomen zoals nekpijn en rugklachten
 • wacht niet te lang met het inschakelen van een letselschade advocaat in Ede van ons kantoor
Gratis hulp van een letselschade advocaat in Ede

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding?  Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Ede van ons letselschadebureau. Wij helpen graag en verhalen volledig kosteloos uw letselschade op de aansprakelijke persoon.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland