Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Amersfoort

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Amersfoort? Bij Letselschade Kompas wordt u geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Amersfoort zelf!

Wij verhalen uw letselschade snel en volledig. Omdat wij de rechtsbijstandskosten verhalen bij de aansprakelijke partij, helpen wij u altijd volledig kosteloos!

Wilt u ook gratis juridische hulp na een aanrijding, arbeidsongeval of hondenbeet? Neem dan contact op met ons team van letselschade specialisten.

Wat doet een letselschade advocaat in Amersfoort?

Na een aanrijding of ongeluk op het werk komt er veel op u af. Van het één op het andere moment heeft u te maken met lichamelijke klachten en verwondingen. U maakt kosten en kunt wellicht als gevolg van het ongeluk niet werken. Uw leven staat op de kop, door toedoen van een ander.

Wij begrijpen dat het voor u niet vanzelfsprekend is wat te doen na een verkeersongeluk of arbeidsongeluk. Gelukkig hoeft u het claimen van letselschade ook niet zelf te doen. Uw letselschade advocaat in Amersfoort van ons letselschadebureau helpt u, altijd geheel kosteloos.

Schakelt u onze expertise in, dan is dit wat wij voor u kunnen betekenen:

 • onderzoeken wij schuldig is bij een aanrijding of aansprakelijk is bij een bedrijfsongeval
 • aansprakelijk stellen van de tegenpartij
 • na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw schadevergoeding regelen
 • indien nodig een medisch adviseur inschakelen zodat u de best mogelijke behandeling van het letsel krijgt
 • hulp inroepen van een arbeidsdeskundige of arbeidsrechtadvocaat als u door het ongeluk problemen met werk krijgt
 • discussiëren met de schadeverzekeraar van de tegenpartij over de hoogte van de schadevergoeding
 • een schadestaat opstellen met daarom alle letselschade bedragen die op uw specifieke situatie van toepassing zijn
 • onderhandelen over een zo hoog mogelijke slotbetaling van de schadevergoeding

Gratis rechtsbijstand  letselschade advocaat Amersfoort

Uw letselschade advocaat in Amersfoort helpt u dus gedurende het gehele letselschade traject. Dat is fijn, zeker als u weet dat de tegenpartij waarschijnlijk verzekerd is tegen aansprakelijkheid. U krijgt dan te maken met een ervaren letselschade jurist van de verzekeraar. Dan is het wel zo prettig als u zelf ook de hulp ontvangt van een ervaren en deskundige letselschade specialist.

In het Nederlands Burgerlijk Wetboek is opgenomen dat de kosten van rechtsbijstand van een belangenbehartiger bij het verhalen van schade betaald moet worden door de aansprakelijke partij. Dit betekent dat uw letselschade advocaat in Amersfoort altijd kosteloos voor u de letselschade kan verhalen.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact met onze letselschade experts op. Wij helpen u graag!

Wat is letselschade? Uw letselschade advocaat in Amersfoort legt het uit!

Bij Letselschade denken mensen al snel aan smartengeld. Maar letselschade omvat veel meer soorten schade.

Letselschade kan het beste gedefinieerd worden als de schade die u lijdt als gevolg van letsel opgelopen door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet.

Naast smartengeld of immateriële schade bestaat letselschade uit alle kosten die u door een ongeluk moet maken en uit schade omdat u niet kunt werken.

Dit zijn de meest voorkomende materiële schadeposten:

 • Inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid
 • Medische kosten als het eigen risico
 • Reiskosten
 • Mantelzorg
 • (Extra) kinderopvang
 • Onderhoudskosten van uw huis en tuin
 • Reparatiekosten
 • Huishoudelijke hulp

 

Wilt u dat wij kosteloos uw letselschade berekenen en verhalen op de letselschadeverzekeraar van de aansprakelijke persoon? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Amersfoort.

Wat is smartengeld?

Naast een materiële schadevergoeding is er als verkeersslachtoffer of slachtoffer van een bedrijfsongeval of hondenbeet ook recht op een smartengeldvergoeding. Maar wat is smartengeld eigenlijk?

Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat u door een derde aangedaan is. Want een aanrijding of ongeluk op het werk is niet niks. Wellicht is er sprake van pijnklachten, zoals nekklachten na een whiplash of pijn in uw been omdat deze gebroken is. Maar ook psychische klachten en angstklachten als rijangst of angst voor honden omdat u gebeten bent door een hond vallen onder het smartengeld.

Er is altijd recht op smartengeld bij letsel, dus niet alleen bij ernstig en blijvend letsel, maar ook bij tijdelijk en licht letsel. Uw letselschade advocaat in Amersfoort adviseert u er graag over en kan gratis uw smartengeld berekenen.

Wie is aansprakelijk voor letselschade?

Uw letselschade advocaat in Amersfoort zal de wederpartij aansprakelijk stellen voor het ongeval dat u is overkomen. Deze aansprakelijkheidstelling wordt doorgaans ingediend bij de verzekeraar van de betrokken wederpartij.

In het geval van een auto ongeluk zal direct de autoverzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk gesteld worden. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn namelijk verplicht verzekerd en op grond van de wet kan een aansprakelijkheidsbrief direct aan de verzekeraar verzonden worden.

Hetzelfde geldt bij een fietsongeluk als als fietser aangereden door een auto bent. Wist u dat u dan altijd recht op schadevergoeding heeft? Vraag uw letselschade advocaat in Amersfoort naar de voorwaarden!

In het geval van een aanrijding tussen fietsers stelt u de andere fietser aansprakelijk. Deze zal zelf zijn of haar aansprakelijkheidsverzekeraar in moeten schakelen.

Bent u gewond geraakt op het werk? In de regel is de werkgever aansprakelijk. U kunt de werkgever aansprakelijk stellen als deze zijn of haar zorgplicht als werkgever geschonden heeft. Dit is in het geval van een bedrijfsongeval bijna altijd het geval. De werkgever dient dan aansprakelijk gesteld te worden, maar deze is over het algemeen verzekerd.

In het geval van een hondenbeet is de hondenbezitter aansprakelijk voor de letselschade die u als gevolg van de beet lijdt.

Letselschade door een hondenbeet

Bent u gebeten door een hond? Op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek is de bezitter van een dier aansprakelijk voor uw letselschade. Het is dus de hondenbezitter die uw letselschade na een hondenbeet moet vergoeden.

Helaas bestaat er geen verplichte verzekering voor bezitters van dieren. Daarom is het belangrijk dat u altijd vraagt ​​of er een AVP-verzekering of een WA-verzekering is. In deze gevallen wordt de letselschade namelijk betaald door de aansprakelijkheidsverzekering van de hondenbezitter.

Contact met de beste letselschade advocaat in Breda

Bij Letselschade Kompas wordt u altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade expert. Wij onderscheiden ons van anderen door:

 • het hoge opleidingsniveau van onze letselschade deskundigen
 • de ervaring in het verhalen van letselschade, wij staan al meer dan 15 jaar verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval of hondenbeet bij
 • de persoonlijke aanpak, zo komen wij altijd bij u thuis voor een intakegesprek
 • de vele keurmerken waarbij wij aangesloten zijn

 

Wilt u ook geholpen worden door een ervaren en deskundige letselschade advocaat die u gedurende het gehele letselschade traject bijstaat? Neem dan contact met ons op en wij gaan direct voor u aan de slag.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland