Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Wat doet een letselschade advocaat in Enschede?

Letselschade claimen is niet eenvoudig. Gelukkig kunt u hiervoor gratis gebruik maken van een letselschade advocaat in Enschede. Maar wat doet een letselschade advocaat in Enschede nu voor u?

Na een kettingbotsing of ongeluk op het werk komt u met vragen te zitten, wie is schuldig aan de aanrijding en bij een bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten die ik maak? En als de aansprakelijkheid erkend is, welke letselschade bedragen worden vergoed?

Met al deze vragen kunt u bij uw letselschade advocaat in Enschede terecht. Maar deze letselschade specialist doet meer voor u:

 • onderzoek naar de aansprakelijke partij
 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • inventariseren letselschade posten
 • schadestaat opstellen
 • discussie voeren met de letselschade verzekeraar
 • medisch adviseur inschakelen
 • zorgen dat uw letselschade maximaal vergoed wordt

Wat kost een letselschade advocaat in Enschede mij?

Een vraag die wij vaak krijgen is wat kost een letselschade advocaat eigenlijk? Vaak denken mensen dat een advocaat duur is. In veel gevallen is dit ook zo. In het geval van een letselschadezaak is dit anders. Een letselschade advocaat in Enschede werkt kosteloos voor u!

In de wet is opgenomen dat onderdeel van een schadevergoeding de kosten van rechtsbijstand zijn. Dus u kunt gratis een letselschade advocaat of letselschade jurist inschakelen.

De meeste personen zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid. Zo is er een verplichte verzekering voor motorvoertuigen. En ook de meeste werkgevers zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid. Voor auto's, scooters en alle andere motorrijtuigen geldt zelfs een verplichte verzekering. Uw letselschade en de kosten van rechtsbijstand worden daarom meestal door de verzekeraar van de tegenpartij betaald.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom krijgt u bij ons altijd hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Enschede die dus ook nog eens kosteloos voor u werkt!

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Na een ongeluk krijgt u te maken met een tegenpartij. Dit kan de veroorzaker van het ongeluk zelf zijn, maar meestal is het een letselschadeverzekeraar. U krijgt dan te maken met een ervaren letselschade jurist.

Letselschade claimen is niet eenvoudig. De letselschade jurist van de verzekeraar heeft veel ervaring en kennis van het letselschaderecht. Het is goed om iemand in de arm te nemen dit ten minste zoveel ervaring heeft. Daarom is het goed om zo snel mogelijk na een ongeluk een letselschade advocaat in de arm te nemen.

Soms neemt een letselschade specialist van de verzekeraar zelf contact met u op. Wij adviseren u nooit zelf uw letselschade claim met de verzekeraar te regelen. De ervaring leert dat u dan niet de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Neemt een verzekeraar rechtstreeks contact met u op? Bel dan direct een letselschade advocaat en verwijs de verzekeraar naar uw advocaat. U weet dan zeker dat u een eerlijke schadevergoeding krijgt.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die u lijdt omdat u slachtoffer bent geworden van een ongeluk waarbij u gewond bent geraakt of waaraan u klachten heeft overgehouden.

Letselschade bestaat uit veel soorten schadeposten. Ten eerste zijn er materiΓ«le letselschade bedragen. Dit zijn alle schadebedragen die op geld te waarderen zijn. Een bekend voorbeeld is loonschade door arbeidsongeschiktheid.

Naast materiΓ«le schade bestaat er ook immateriΓ«le schade. Deze morele schadevergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld is een vergoeding voor de pijn die u aan het ongeluk over hebt gehouden. Bijvoorbeeld pijn door een beenbreuk of omdat u van een trap gevallen bent.

Smartengeld is daarnaast een vergoeding voor psychische klachten die door een ongeluk kunnen ontstaan. Denk hierbij aan angstklachten, verdriet of herbelevingen.

Letselschade bedragen

Er zijn veel soorten materiΓ«le letselschade bedragen. Welke schadeposten in uw geval vergoed worden, hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw letselschade advocaat in Enschede informeert u hier graag over.

Dit zijn de 10 meest voorkomende materiΓ«le letselschade bedragen:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • het verplicht eigen risico van de zorgverzekering
 • reiskosten naar onder andere medisch specialisten en de bedrijfsarts
 • eigen bijdragen voor medische hulpmiddelen en medicijnen
 • mantelzorg
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis of revalidatiecentrum
 • huishoudelijke hulp
 • (extra) kinderopvang
 • kosten voor verzorging en verpleging thuis
 • onderhoudskosten voor uw huis en tuin omdat u hierin beperkt bent

 

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat in Enschede voor het claimen van letselschade op de (verzekeraar van) de aansprakelijke persoon? Onze letselschade specialisten helpen u graag!

of bel direct

0800-27 84 626

3 veelgestelde vragen over letselschade

Onze letselschade experts krijgen dagelijks vragen over letselschade na een aanrijding. Daarom beantwoorden wij hier vast 3 veel gestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Enschede?

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Onze afspraak locatie in Enschede vindt u aan het Capitool 10, 7521 PL te Enschede. Wij zijn hier goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Wij begrijpen goed dat het voor u fijn is als u uw verhaal kunt doen in uw eigen huis. Daarom bieden wij u graag aan om bij u langs te komen. Een van onze letselschade advocaten komt dan gewoon naar u toe. Samen bespreken wij wat u is overkomen, het letsel en de klachten die u hieraan heeft overgehouden en welke schade u door het ongeluk lijdt.

Hoe lang duurt uitbetaling letselschade?

Een letselschade claim neemt tijd in beslag. Hoe lang de uitbetaling van uw letselschade duurt is daarom lastig te zeggen. Wel zijn er een aantal factoren die bepalen hoe lang de uitbetaling duurt:

 • de aard en ernst van het letsel
 • of er discussie is over de schade of niet

 

Uiteraard maakt u direct na een ongeluk kosten en lijdt u schade. Daarom vragen wij direct na erkenning van de aansprakelijkheid een voorschot op uw letselschade. Deze uitbetaling vindt direct na erkenning van de aansprakelijkheid plaats.

Wat te doen bij letselschade?

Lijdt u letselschade als gevolg van een kop-staart botsing, hondenbeet of arbeidsongeval? U draagt de bewijslast. Dit betekent dat u dient te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Daarom adviseren wij u:

 • vul bij een aanrijding altijd een schadeformulier in
 • vraag getuigen om een verklaring af te leggen
 • maak foto's van de plaats van het ongeluk
 • bel bij onraad of doorrijden na een aanrijding altijd direct de politie
 • ga altijd kort na het ongeluk naar een arts en laat uw letsel beoordelen
 • schakel zo snel mogelijk een letselschade advocaat in Enschede in
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade verhalen

Letselschade advocaat Enschede

Bent u in Enschede op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Wij helpen u graag en verhalen uw letselschade na een ongeluk 100% kosteloos voor u.