Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Letselschade fietsongeluk

De scholen zijn weer begonnen

De vakantie is weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Voor veel kinderen betekent dit op de fiets naar school. Helaas is dit niet zonder gevaar. Uit onderzoek blijkt dat juist in de maanden augustus en september het aantal fietsongelukken bij scholieren het grootst is.

Is uw kind slachtoffer van een fietsongeluk? Dan helpen wij graag en gratis bij het verhalen van de letselschade. Wij zorgen ervoor dat u en uw kind de beste zorg krijgen en alle schade vergoed wordt.

De scholen zijn weer begonnen,

Na een lange vakantie zijn de scholen weer begonnen. Iedere dag rijden grote groepen scholieren op de fiets naar school. Helaas is dit door de toegenomen verkeersdrukte soms gevaarlijk. Vooral omdat kinderen het na een lange vakantieperiode het niet meer gewend zijn om in het drukke verkeer te fietsen.

Dat de scholen weer zijn begonnen, maakt dus ook dat verkeersdeelnemers extra moeten opletten. Helaas gebeuren er toch in de eerste weken na de zomervakantie veel fietsongelukken. Dit ondanks dat er veel aandacht voor verkeersveiligheid is Veilig Verkeer Nederland campagne voert om auto's bewust te maken van het gevaar op een ongeluk.

Is uw kind als fietser aangereden door een auto? Dan zit u waarschijnlijk met heel veel vragen. Wij proberen deze vragen hieronder te beantwoorden. Wilt u gratis hulp bij het verhalen van letselschade na het fietsongeluk of heeft u vragen? Neemt dan gerust contact met onze letselschade advocaten op. Wij zijn er graag voor u.

Mijn kind is op de fiets aangereden, wat nu?

Uw kind kan nog zo voorzichtig doen in het verkeer, andere verkeersdeelnemers doen dit helaas niet. Het gevolg is dat uw kind als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig is. Omdat fietsers kwetsbaar zijn in het verkeer, kan er door de aanrijding letsel ontstaan.

Helaas zien onze letselschade advocaten vaak ernstig letsel als gevolg van een fiets ongeluk. Breuken, hersenletsel en ander zwaar letsel wordt vaak gezien. Als ouder wil je er dan zijn voor je kind en je niet bezighouden met het verhalen van letselschade. Terwijl dit wel heel belangrijk is. Want zeker bij kinderen kan de schade hoog zijn, zeker als een deel van de letselschade in de toekomst ligt.

Wij begrijpen natuurlijk goed dat u zich niet zelf wilt bezighouden met het verhalen van letselschade. Het is ook een lang maar vooral ingewikkeld proces, zeker bij ernstig letsel. Daarom kunt u bij ons kosteloos gebruik maken van de hulp van een letselschade advocaat.

Onze letselschade advocaten nemen alle financiële zorgen voor u uit handen. Zo kunt u zich bezighouden met wat echt belangrijk is, de zorg voor uw kind

Veel gestelde vragen bij een fietsongeluk bij kinderen

Wie is aansprakelijk voor de schade na een fietsongeluk?

Als uw kind betrokken is geraakt bij een fietsongeluk, dan wilt u uiteraard dat de letselschade vergoed wordt. Maar wie is nu aansprakelijk voor letselschade bij een fietsongeluk?

Is uw kind als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig? In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd. Naast de bestuurder en bezitter van de auto is dan ook de autoverzekeraar rechtstreeks aansprakelijk te stellen voor de letselschade.

Gaat het om een aanrijding tussen fietsers? Dan is de fietser die de fout heeft gemaakt gehouden de letselschade van de andere fietser te vergoeden. Bijvoorbeeld als er 2 fietser met het stuur in elkaar komen bij inhalen of bij een frontale botsing tussen fietsers.

Is er altijd recht op schadevergoeding bij een fietsongeluk?

Ja, als uw kind wordt aangereden door een auto, scooter of vrachtauto dan is er altijd recht op een letselschade vergoeding. Dit blijkt uit artikel 185 wvw. In dit artikel is namelijk opgenomen dat bij een aanrijding tussen auto en fietser de bestuurder van een auto altijd (gedeeltelijk) schuldig is.

Wist u dat er ook recht op een letselschadevergoeding is als uw kind zelf het fietsongeluk aan te rekenen valt? Denk aan de situatie dat er geen voorrang wordt verleend of door rood licht gereden wordt. U leest er onder het volgende kopje meer over!

Gaat het om een aanrijding tussen fietsers, bijvoorbeeld omdat sturen in elkaar komen omdat er in een groep gereden wordt? Dan is de fietser die de verkeersfout maakt aansprakelijk.

Ook recht op schadevergoeding bij "eigen schuld"

In principe is er alleen recht op een letselschadevergoeding als de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding. Bijvoorbeeld omdat een auto geen voorrang verleend aan een fietser. Zeker als de scholen weer zijn begonnen gebeuren dit soort ongelukken veel.

Veilig Verkeer Nederland startte de campagne de scholen zijn weer begonnen nu juist omdat kinderen voor het eerst of voor het eerst in lange tijd weer op de fiets naar school gaan. De voorzichtigheid is dan nog niet zo groot en veel kinderen zijn in het begin onwennig op de fiets. Als gevolg hiervan geven ze per ongeluk geen voorrang of ze rijden met de hele groep meer en hierdoor door rood licht. De vraag is dan of er ook dan recht is op compensatie van letselschade?

Artikel 185 Wegenverkeerswet geeft het antwoord op deze vraag. In dit wetsartikel staat namelijk dat een motorvoertuig zoals een auto altijd (deels) schuldig en dus aansprakelijk is bij een aanrijding met een fietser of voetganger. Dus ook als een fietser zelf een verkeersfout maakt is er recht op een letselschadevergoeding.

Op grond van artikel 185 wvw wordt de letselschade van kinderen vanaf 14 jaar in ieder geval voor 50% vergoed. Is er sprake van ernstig letsel en/ of zijn de gevolgen van de aanrijding voor uw kind groot? Dan kan dit percentage naar boven worden bijgesteld tot 75 of zelfs 100%.

Zeker kinderen die voor het eerst naar school gaan zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom wordt de letselschade van kinderen tot 14 jaar voor 100% vergoed. Een beroep op "eigen schuld" zoals opgenomen in artikel 6:162 BW komt een bestuurder van een motorvoertuig niet toe.

Gratis hulp bij een fietsongeluk

Lijden uw kind en uzelf als gevolg van het fietsongeluk van uw kind letselschade? Dan kunt u bij onze letselschade specialisten terecht voor gratis rechtsbijstand. Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, 1 van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren. U en uw kind worden daarom altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Ons kantoor werkt kosteloos voor u. Geen no cure no pay of andere constructies, maar gewoon 100% kosteloos. De kosten van rechtsbijstand worden namelijk verhaald bij de tegenpartij en het incassorisico ligt bij ons. U kunt dus bij een fietsongeluk gratis een beroep op ons doen.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.