Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Aangereden als
Voetganger

Bij een aanrijding tussen een voetganger of fietser en een motorvoertuig raken eerstgenoemden meest gewond. De automobilist komt veelal met de schrik vrij.

De wetgever besefte zich dit ook en beschermd voetgangers en fietsers daarom tegen letsel als gevolg van deze verkeerongevallen. Bent u als voetganger of op de fiets aangereden door bijvoorbeeld een auto? Dan ontvangt u behoudens uitzonderingen altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Zag u zelf een auto over het hoofd op de fiets? Dan ontvangt u dus een schadevergoeding van 50%. En dit percentage kan nog oplopen als de gevolgen van het ongeval heel ernstig zijn. Dit op basis van de billijkheidscorrectie die in de wet is opgelopen.

Kinderen nemen in het verkeer een extra kwetsbare positie in. Daarom bepaalt de wet dat kinderen tot 14 jaar in principe 100% van de geleden letselschade vergoed krijgen.

De regeling omtrent aanrijdingen tussen fietsers en voetgangers en motorvoertuigen vindt u in Wegenverkeerswet. Heeft u vragen over letselschade of wilt u uw letselschade na een verkeerongeval laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschadespecialist? Neemt u dan contact op met ons op. Wij helpen u graag!

Bij je thuis of op locatie
Binnen 24 uur geholpen
€€ Geheel kosteloos

Wij zijn erg flexibel en operationeel in heel Nederland. Zo kunnen wij bij u thuis, of bij ons op locatie komen. Wij beschikken over een aantal divers gelegen afspraaklocaties in heel Nederland. Liever thuis? Geen enkel probleem!

Wij kunnen u binnen 24 uur van dienst zijn door een intake in te plannen, deze kunnen wij geheel vrijblijvend en bovendien kosteloos met u inplannen, bij ons of op locatie.

Een vraag die wij vaak vragen is hoe het kan dat een letselschade advocaat gratis kan werken voor een letselschadeslachtoffer. Dit komt omdat wij onze rechtsbijstand verhalen op de aansprakelijke partij. Vaak is dit een verzekeraar. Daarom betaalt u dus gegarandeerd niks voor onze gespecialiseerde rechtsbijstand.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten
Aangereden als
Voetganger

Bij een aanrijding tussen een voetganger of fietser en een motorvoertuig raken eerstgenoemden meest gewond. De automobilist komt veelal met de schrik vrij.