Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Verlies aan verdienvermogen

Verlies aan verdienvermogen is de inkomensschade die u lijdt omdat u door een ongeluk niet meer kunt werken. Deze schade is onderdeel van uw letselschadevergoeding.

Waarom kiest u voor Letselschade Kompas?

  1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
  2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
  3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Arbeidsongeschikt door een ongeluk

Een ongeluk kan leiden tot tijdelijke arbeidsongeschiktheid, bijvoorbeeld omdat u moet herstellen van nekklachten. Er is dan tijdelijk sprake van inkomensschade.

Helaas komt ook langdurige arbeidsongeschiktheid veelvuldig voor. Bij hersenletsel, een dwarslaesie en bij een chronische whiplash of een chronisch pijnsyndroom zien wij dit vaak.

Na het eerste jaar arbeidsongeschiktheid mag uw werkgever uw salaris met maar liefst 30% korten. Dit betekent dus dat u veel minder te besteden hebt! Dit verlies aan verdienvermogen dient aangevuld te worden door de aansprakelijke partij, in de regel een verzekeraar. Uw letselschade advocaat van Letselschade Kompas regelt dit voor u. En dit doen wij kosteloos!

Langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt na een ongeluk

Bent u na 2 jaar nog steeds gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt? Uw werkgever mag de uw arbeidsovereenkomst dan ontbinden. Het UWV betaalt u dan wellicht een uitkering, een WIA of een IVA uitkering.

Bij de eerste uitkering volgt er nog een herkeuring, bij een IVA uitkering niet meer. De WIA- uitkering bedraagt in het begin 70% van het dagloon, een IVA- uitkering 75%. Het UWV bekijkt wat voor werk u nog wel kunt doen. Vaak komt uit dit onderzoek dat u nog wel iets kan doen en wordt de uitkering hierop aangepast. U krijgt dan dus een nog lagere of soms zelfs geen uitkering. Dit terwijl uw werkgever u heeft ontslagen na 2 jaar omdat u uw eigen werk niet meer kunt doen!

Ontstaat er schade in uw inkomen na 2 jaar arbeidsongeschiktheid, dan zorgen wij ervoor dat het tekort door de aansprakelijke persoon of dienst letselschade verzekering wordt aangevuld.

Arbeidsongeschiktheid na ongeval in loondienst

Als u arbeidsongeschikt bent door een ongeval, dan betaalt uw werkgever u gewoonlijk volledig door. Dit is in de wet geregeld. De wet geeft aan dat u het eerste jaar volledig dient te worden doorbetaald. Het tweede jaar ontvangt u 70% van uw salaris. Hier mag bij CAO beperkt van worden afgeweken.

Bent u zelfstandige, dan is dit uiteraard heel anders. Klik hier voor verlies aan verdienvermogen voor zelfstandigen.

Alhoewel uw werkgever u volgens de wet moet doorbetalen, kan er toch in het eerste jaar sprake zijn van verlies aan verdienvermogen. Dit is het geval als er sprake is van ‘wachtdagen’. U krijgt dan de eerste dag(en) niet doorbetaald. Maar vaak wordt ook onregelmatigheidstoeslag niet doorbetaald. Er is dan sprake van letselschade in de vorm van verlies aan verdienvermogen.

Om uw letselschade te berekenen maken wij een vergelijking tussen uw salaris voor en na het u overkomen ongeval. Het verschil is verlies aan verdienvermogen!

Arbeidsongeschiktheid zelfstandig ondernemers

Bent u zelfstandig ondernemer? Dan is uw verlies aan verdienvermogen het bedrag aan winst dat u misloopt na aftrek van de inkomstenbelasting. Dit is niet eenvoudig te berekenen. Wij adviseren u daarom om u altijd te laten bijstaan door een ervaren letselschadespecialist.

Meestal vergelijken wij voor het berekenen van uw letselschade het gemiddelde van uw winstcijfers over een aantal jaren voor het u overkomen ongeval met de jaarcijfers na het ongeval. Maar exact uitrekenen van uw verlies aan verdienvermogen is heel specialistisch.

Bij Letselschade Kompas hebben wij veel ervaring in het berekenen van letselschade bij zelfstandig ondernemers. Neemt u daarom contact met ons op voor een op maat gemaakt advies. Uw letselschade advocaat van Letselschade Kompas helpt u graag. Bel 0800 278 46 26.

Pensioenschade

Naast uw inkomen zelf bouwt u door een ongeval ook minder pensioen op. Ook deze schade dient vergoed te worden door de aansprakelijke partij. Uw letselschade advocaat van Letselschade Kompas zorgt hiervoor.

Letselschade Kompas zorgt er voor dat u volledig schadeloos wordt gesteld. Wij zorgen ervoor dat uw besteedbaar inkomen op het niveau van voor het ongeval blijft. Bel voor advies en het verhalen van uw letselschade: 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een mail!

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Het enige wat u hoeft te doen is uw letselschade melden bij ons. Wij doen de rest!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland