Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Zelfstandigen

U bent als zelfstandig ondernemer betrokken geraakt bij een ongeval. Dit kan problematisch zijn, met name als u door het ongeval niet in uw onderneming kunt werken.

Bent u zzp’er? Dan kunt u uw opdrachten niet uitvoeren en dient u deze uit te besteden of zelfs te annuleren. Dan maakt u of loonkosten voor vervanging of u heeft zelfs helemaal geen omzet en dus geen inkomen! Heeft u een onderneming met personeel en bent u tijdelijk of voor langere tijd uitgeschakeld? Dan dienen uw werkzaamheden (voor zover mogelijk) te worden overgenomen door uw zakenpartner of personeel. En wellicht moet er ook personeel worden aangenomen om taken van u over te nemen.

Vaak neemt de omzet na een ongeval van een zelfstandig ondernemer af en de kosten toe. Dit gaat ten koste van uw nettowinst en dus van uw inkomen. De aansprakelijke partij dient deze letselschade te vergoeden. Het verhalen van letselschade bij zelfstandig ondernemers is specialistenwerk.

Er zijn uiteraard allerlei soorten rechtsvormen. Er kan sprake zijn van een eenmanszaak, een V.O.F., een maatschap, een B.V. of een N.V. In deze bijdrage bespreken wij al deze rechtsvormen apart. De reden hiervoor is dat er bij iedere rechtsvorm verschillende zaken spelen indien er sprake is van uitval door een ongeval.

Bij je thuis of op locatie
Geheel kosteloos

Wij zijn erg flexibel en operationeel in heel Nederland. Zo kunnen wij bu u thuis, of bij ons op locatie komen. Wij beschikken over een aantal divers gelegen afspraaklocaties in heel Nederland. Liever thuis? Geen enkel probleem!

Een vraag die wij vaak vragen is hoe het kan dat een letselschade advocaat gratis kan werken voor een letselschadeslachtoffer. Dit komt omdat wij onze rechtsbijstand verhalen op de aansprakelijke partij. Vaak is dit een verzekeraar. Daarom betaalt u dus gegarandeerd niks voor onze gespecialiseerde rechtsbijstand.

Eenmanszaak
V.O.F.
B.V.

Nederland kent meer dan 1,1 miljoen eenmanszaken. Het kan gaan om zzp’ers, maar ook om bedrijven met personeel. Bij een eenmanszaak zijn het privévermogen en het zakelijke vermogen niet gescheiden. Er zijn diverse belastingvoordelen voor eenmanszaken, zoals de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek. Om hiervoor in aanmerking te komen dient aan het urencriterium voldaan te worden. Werkt u minder dan 1.225 uur in uw eenmanszaak, dan komt u niet in aanmerking voor de diverse aftrekposten.

Het voorgaande is erg belangrijk indien u een ongeval overkomt. Voldoet u immers door het ongeval niet aan het urencriterium, dan moet u over een hoger bedrag inkomstenbelasting betalen. Netto houdt u dan minder van uw winst over. Komt u niet aan 1225 uur door het u overkomen ongeval, dan dient u gecompenseerd te worden door de aansprakelijke partij. Er is dan sprake van letselschade.

Stelt u zich eens voor dat u uitvalt voor uw eenmanszaak. Dan genereert u minder omzet en/ of maakt u meer kosten. U behaald minder winst en omdat u het urencriterium niet haalt moet u over de lager winst ook nog eens meer belasting betalen. Uw letselschade kan hierdoor enorm oplopen.

Bent u zelfstandig ondernemer en lijdt u letselschade? Bij Letselschade Kompas werken specialisten die uw letselschade voor u berekenen en verhalen op de aansprakelijke partij. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een mailbericht.

Is er sprake van een vennootschap onder Firma (V.O.F.)  en valt een van de vennoten uit als gevolg van een ongeval? Dan lijdt u als letselschadeslachtoffer schade. Deze letselschade dient vergoed te worden. Maar het ongeval kan ook gevolgen hebben voor de overige vennoten. Wordt er immers minder winst gemaakt omdat u minder of niet kunt werken, dan krijgen alle vennoten minder winst en dus ook minder om te besteden.

In de wet staat dat alleen het slachtoffer van letselschade zelf in aanmerking komt voor een vergoeding van zijn of haar letselschade. De overige vennoten hebben geen claimrecht tegenover de aansprakelijke partij. Dit terwijl zij wel geraakt worden door het ongeval; er is immers minder winst gemaakt en zij merken dit in de portemonnee. Hoe hier nu mee om te gaan?

Bij Letselschade Kompas helpen wij u graag om de letselschade bij een V.O.F te verhalen. Wij zorgen ervoor dat uw letselschade volledig vergoed wordt, maar ook dat de overige vennoten volledig gecompenseerd worden. Hiervoor bestuderen wij het vennootschapscontract. Is deze er niet? Geen probleem, ook dan weten onze letselschadespecialisten precies hoe zij ervoor moeten zorgen dat de letselschade van u maar ook de schade van de overige vennoten volledig vergoed wordt.

Werkt u in een V.O.F. en is u een ongeval overkomen? Neemt u dan contact op met de letselschade specialist ‘zelfstandig ondernemers’ van Letselschade Kompas. De letselschade advocaat komt bij u thuis of op de zaak om samen met u de schade te begroten en te verhalen. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een mail voor een vrijblijvende afspraak met onze expert zelfstandig ondernemers bij letselschade.

U bent DGA van een B.V. en slachtoffer van een ongeval. Hierbij bent u gewond geraakt en door het letsel kunt u minder of zelfs niet werken. Dan is er sprake van letselschade die vooral bestaat uit verlies aan verdienvermogen. Deze schade kan diverse kanten hebben.

Indien u uitvalt voor uw onderneming, dan kan het zo zijn dat u minder omzet genereert. Ook kunnen kosten toenemen, bijvoorbeeld omdat u door het ongeval met letsel meer personeel aanneemt. Uw winst neemt hierdoor af. Dit betekent dat u zichzelf minder dividend kunt geven. U lijdt dan letselschade. Deze dient door de aansprakelijke partij vergoed te worden.

Bij een B.V. ontvangt u naast het dividend uiteraard ook een maandelijkse fee. Deze lijkt sterk op een salaris uit loondienst. Is er sprake van minder omzet, dan kan het zo zijn dat u niet uw volledige fee aan uzelf kunt betalen. Ook dan is er sprake van verlies aan verdienvermogen

Letselschade Kompas is specialist als het om het verhalen van letselschade bij zelfstandig ondernemers gaat. Wij helpen u dan ook graag bij het instellen van uw letselschadeclaim. Dit doen wij volledig kosteloos voor u. Onze kosten verhalen wij immers op de aansprakelijke partij. Neemt u daarom contact met ons op bij letselschade; wij helpen u graag! Bel 0800 278 4626 (gratis) of mails ons voor hulp bij letselschade!

Als ondernemer met letselschade heeft u uiteraard niet alleen te maken met minder inkomen door het ongeval. Er zijn nog veel meer schadeposten, ook zal het verlies aan verdienvermogen in veel gevallen de hoogste schadepost zijn. Verder kunt u denken aan de volgende schadeposten:

  • Kosten voor hulp in het huishouden.
  • Medische kosten
  • Reiskosten
  • Kosten omdat u zelf uw huis en tuin niet kunt onderhouden-
  • Reparatie- en vervangingskosten van uw telefoon en kleding
  • Smartengeld.

Wilt u weten waar u recht op heeft na een ongeval? Bel of mail ons, wij zijn er voor u!

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten
Letselschade
Werkenden

U bent bij een ongeval gewond geraakt. In deze bijdrage leest u waar u dan rekening mee moet houden, met name voor wat betreft uw werk. Want een ongeval kan ook voor tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid leiden.