Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Op de scooter aangereden door een auto

Bent u op de scooter aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan heeft u recht op schadevergoeding als de tegenpartij aansprakelijk is. Bijvoorbeeld als u van achteren aangereden wordt.

Wilt u gratis schadevergoeding eisen nadat u op de scooter aangereden bent door een auto? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Als scooter aangereden door een auto, wat nu?

U bent op de scooter aangereden door een auto. Als gevolg hiervan bent u gewond geraakt en heeft u medische zorg nodig. Misschien bent u zelfs na het verkeersongeval met de scooter naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht. Dan maakt u kosten, zoals het eigen risico of inkomensschade.

Als de autobestuurder schuldig is aan het scooter ongeluk, dan dient deze de schade aan de scooter en de letselschade te vergoeden. Maar wist u dat als u tijdens werk op de scooter aangereden wordt, ook de werkgever aansprakelijk is? Ook als de auto niet schuldig is aan de aanrijding.

Bent u op de scooter aangereden door een auto en wilt u een schadevergoeding? Neem dan contact op met een van onze letselschade juristen bij u in de buurt! Wij helpen u gratis!

Wat te doen bij een scooter ongeluk?

Als u bent aangereden op de scooter, dan wilt u natuurlijk de letselschade vergoed krijgen. Bent u op de scooter aangereden door een auto en is deze schuldig aan de aanrijding? Dan heeft u sowieso recht op een vergoeding van de letselschade.

Recht hebben op schadevergoeding is iets anders dan schadevergoeding krijgen. U dient als verkeersslachtoffer te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding. Zorg er daarom voor dat er een schadeformulier ingevuld wordt. Hierop kunt u aangeven wie schuldig is aan de aanrijding, wat uw letselschade is en kun je namen van getuigen opschrijven.

laat een schade-aanrijdingsformulier ook altijd ondertekenen. Het is dan een bewijsmiddel tussen partijen. Een rechter zal ook van de juistheid van de inhoud van het schadeformulier uitgaan.

Vraag ook altijd getuigen om gegevens, bij discussie over wie schuldig bij een aanrijding met de scooter heeft u hier veel aan!

Werkgeversaansprakelijkheid bij scooter ongeluk tijdens werk

Als maaltijdbezorger, pakketbezorger of vertegenwoordiger bent u veel voor het werk onderweg. De kans op een scooter ongeluk is daarmee groter dan gemiddeld. Overkomt u dan een scooterongeluk met een auto, dan maakt u kosten en wordt er schade geleden door arbeidsongeschiktheid of een studievertraging.

Wat veel mensen niet weten, is dat een werkgever verplicht is u te verzekeren tegen letselschade door een scooterongeluk onder werktijd. Deze verzekeringsplicht geldt alleen als je tijdens het werk betrokken raakt bij een aanrijding op de scooter. Dus niet bij woon-werk verkeer.

Bent u tijdens werk op de scooter aangereden door een auto? Dan maakt het voor een schadevergoeding niet uit wie schuld aan het ongeluk heeft. Uw werkgever is altijd verplicht om de letselschade te vergoeden! Ook als er geen verzekering voor je is afgesloten!

De verplichte verzekering die de werkgever dient af te sluiten, heet een WEGAM verzekering. Vraag uw letselschade jurist van ons letselschadebureau om advies. Doe dit ook bij een ongeluk tijdens woon-werk verkeer. Soms kan de werkgever hiervoor een aanvullende verzekering afgesloten hebben.

Schadevergoeding letselschade

Bent u aangereden op de scooter en lijdt u hierdoor schade? Dan is het de vraag welke letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komen.

Een letselschadevergoeding na een ongeluk op de scooter kan uit vele soorten schadeposten bestaan. Met name bij ernstig letsel of blijvend letsel is er sprake van inkomensschade. Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk of helemaal geen pakketten of eten kan bezorgen. Of omdat u als vertegenwoordiger een whiplash opgelopen heeft waardoor u ziek thuis zit. De inkomensschade die u hierdoor lijdt dient vergoed te worden.

Andere schadebedragen die voor vergoeding in aanmerking komen indien u op de scooter aangereden bent zijn:

 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten van uw huis of tuin
 • reparatiekosten en vervangingskosten
 • kosten voor verzorging of verpleging thuis

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland