Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

De beste letselschade advocaat van Nederland

Bij letselschade als gevolg van een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet, bent u uiteraard op zoek naar de beste letselschade advocaat. Want u wilt uiteraard de beste mogelijke rechtsbijstand.

Ons letselschadebureau heeft meer dan 15 jaar ervaring in het verhalen van letselschade. De ervaren en deskundige letselschade advocaten staan u graag bij, 100% kosteloos!

Waarom zijn wij de beste letselschade advocaten van Nederland?

U bent op zoek naar de beste letselschade advocaat van Nederland. Gelijk heeft u, want letselschade claimen na een ongeluk is niet eenvoudig. De best mogelijke rechtsbijstand is dan belangrijk!

Bij Letselschade Kompas begrijpen wij maar al te goed dat u op zoek bent naar de beste letselschade advocaat. Wij durven te beweren dat u deze bij ons vindt:

 1. wij hebben meer dan 15 jaar ervaring
 2. onze letselschade advocaten zijn lid van de specialistenvereniging van letselschade advocaten
 3. al meer dan 2500 letselschadeslachtoffers werden tevreden geholpen bij het verhalen van letselschade
 4. door training en opleiding bieden wij een hoge kwaliteit rechtsbijstand
 5. bij ons vindt u een persoonlijke benadering

 

Bent u op zoek naar de beste letselschade advocaat van Nederland voor uw letselschade claim? Wij bewijzen ons graag! Neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en schade verhalen op de tegenpartij.

Hoe herken je de beste letselschade advocaat van Nederland?

Er is geen jaarlijkse verkiezing wie de beste letselschade advocaat van Nederland is. Maar hoe weet je dan dat je een goede letselschade advocaat in de arm neemt? Daarbij zijn een aantal punten van belang:

 • ervaring van de letselschade advocaat
 • opleidingsniveau
 • deskundigheid
 • lidmaatschap van specialistenverenigingen.

 

Naast deze kenmerken is de beste letselschade advocaat vooral iemand die zich volledig voor u inzet. Een letselschade advocaat die goed bereikbaar is, meedenkt en zorgt dat uw letselschade maximaal vergoed wordt.

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

U wordt bij ons dan ook altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Deze specialist in het claimen van letselschade is ook lid van de LSA, de Nederlandse Vereniging van Letselschade Advocaten en van de Orde van Advocaten. Daarnaast zijn onze advocaten en/of letselschade juristen lid van

 1. Werkgroep Artsen Advocaten
 2. Nivré
 3. Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR).
 4. PEOPIL voor letselschade zaken in het buitenland

 

Bent u op zoek naar de beste letselschade advocaat van Nederland? Vraag dan eens een letselschade advies of intakegesprek bij ons aan. Wij helpen u graag!

Wat doet de beste letselschade advocaat voor u?

Een ongeluk heeft een enorme impact op uw leven. Van het een op het ander moment heeft u te maken met letsel, klachten en beperkingen. Hierdoor lijdt u ook nog eens schade! Het is dan prettig als het eisen van schadevergoeding overgenomen kan worden door een professional. De gevolgen van het letsel zijn immers als zwaar genoeg.

Kiest u voor de beste letselschade advocaat van ons kantoor, dan regelen wij alles voor u op financieel gebied. Zo kunt u zich richten op het allerbelangrijkste, uw revalidatie.

Onze letselschade advocaten:

 • onderzoeken wie schuldig aan het ongeluk
 • maken de aansprakelijkheidsbrief op
 • gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • regelen direct een voorschot op uw letselschade
 • voeren de discussie met de verzekeraar
 • onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding
 • zorgen ervoor dat uw letselschade maximaal vergoed wordt

 

Een ongeluk is al belastend genoeg. Kies daarom voor een belangenbehartiger voor het eisen van schadevergoeding. Wij helpen u altijd 100% kosteloos, de kosten voor rechtsbijstand komen voor rekening van de aansprakelijke partij.

Uit welke bedragen bestaat een letselschade vergoeding?

Een letselschade vergoeding bestaat uit diverse bedragen. Op welke schadeposten er recht is hangt af van de persoonlijke situatie van het letselschadeslachtoffer.

Een letselschadevergoeding bestaat enerzijds uit materiële kosten. Hieronder vallen gemaakte kosten, maar ook inkomensschade. De 10 meest voorkomende materiële schadeposten zijn:

 1. inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 2. pensioenschade
 3. schade door een studievertraging
 4. medische kosten
 5. reiskosten
 6. kosten voor verzorging en verpleging
 7. onderhoudskosten aan een huis of tuin
 8. kosten gemaakt voor hulp in het huishouden
 9. reparatiekosten en vervangingskosten
 10. (extra) kinderopvang

Wat is smartengeld?

Naast alle gemaakte kosten en inkomensschade, ook wel verlies aan verdienvermogen genaamd, maakt smartengeld deel uit van een letselschade uitkering.

Indien een verkeersslachtoffer of een slachtoffer van een bedrijfsongeval of hondenbeet hieraan letsel overhoudt, dan is er altijd recht op een smartengeldvergoeding.

Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat u door een ander is aangedaan. Onder een smartengeldvergoeding vallen een vergoeding voor:

 • pijnklachten, zoals nekpijn bij een whiplash
 • verkeersangst na een fietsongeluk of auto ongeluk
 • angst voor honden nadat iemand gebeten door een hond is
 • boosheid, frustratie en verdriet
 • psychische klachten zoals een PTSS

Gratis letselschade berekenen

Wilt u weten op welke letselschadevergoeding u recht heeft? Laat de beste letselschade advocaat van Nederland kosteloos uw letselschade berekenen. Wij berekenen uw inkomensschade, pensioenschade en alle andere materiële schadeposten.

Ook gaan wij voor u kosteloos het smartengeld berekenen. Dit gebeurt door middel van de Smartengeldgids van de ANWB. Hierin staat allerlei rechtszaken waarin smartengeld uitgekeerd is. Op basis van een smartengelduitkering uit het verleden wordt uw smartengeldvergoeding berekend.

Letselschade vergoeding aanrijding

Als u als fietser aangereden door een auto bent, of u bent betrokken bij een auto botsing, dan is de kans groot dat u aanspraak op een letselschadevergoeding kunt maken. Maar het verhalen van letselschade na een aanrijding is niet eenvoudig. Uw beste letselschade advocaat van ons kantoor helpt u echter graag.

Om u het beste te kunnen helpen na een aanrijding, kunt u zelf ook al veel doen. Daarom adviseren wij na een aanrijding met letsel als volgt:

 • vul altijd een schadeformulier in, ook bij een fietsongeval
 • laat het aanrijdingsformulier ook ondertekenen, het is dan een dwingend bewijsmiddel tussen partijen
 • zijn er getuigen van de aanrijding? Vraag om een getuigenverklaring
 • bel bij doorrijden na een aanrijding altijd ter plaatse de politie en doe binnen 14 dagen aangifte van dit strafbare feit
 • maak foto's van het ongeval en uw letsel
 • schakel de beste letselschade advocaat van ons letselschade bureau zo spoedig mogelijk in. Dit vergroot de kans op het succesvol verhalen van letselschade

Letselschade door een auto botsing of scooterongeluk

Het maakt verschil of een verkeersongeluk plaatsvindt tussen 2 motorvoertuigen of een motorvoertuig en een fietser of voetganger.

In het geval van een auto ongeluk of scooterongeluk met alleen maar motorvoertuigen zijn meerdere wettelijke regeling van belang. Op basis hiervan blijkt wie schuldig is bij een aanrijding. Zo bepaalt artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens dat bij een achterop aanrijding zoals een kop-staartbotsing het achterste voertuig schuldig en dus aansprakelijk is. En artikel 5 Wegenverkeerswet bepaalt dat als je je onveilig op de weg begeeft, je aansprakelijk voor de letselschade van het slachtoffer bent.

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. De tegenpartij biedt dus altijd verhaal bij een auto ongeluk. Daarnaast kunt u gratis terecht bij de beste letselschade advocaat van ons kantoor!

Bent u in de auto aangereden of is u een scooterongeval overkomen? Neem dan contact met ons op. Wij verhalen uw letselschade en helpen u altijd 100% kosteloos.

Als fietser aangereden door een motorvoertuig

Indien als fietser of voetganger aangereden bent, dan is er altijd recht op een vergoeding van letselschade. Dit is zelfs het geval als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Voetgangers en fietsers worden namelijk heel goed beschermd en wel door artikel 185 Wegenverkeerswet (WVW)

 

de regeling van artikel 185 wvw luidt als volgt:

 • bent u als voetganger of fietser aangereden door toedoen van de bestuurder van het motorvoertuig? Dan wordt de volledige letselschade vergoed, zowel de materiële schade als  een smartengeldvergoeding
 • de aanrijding is (tevens) te wijten aan een eigen verkeersfout. In dit geval ontvangt u ten minste 50% van uw letselschade vergoed en dit kan oplopen tot 100% op grond van de billijkheidscorrectie
 • is uw kind tot 14 jaar op de fiets of als voetganger aangereden? Dan ontvangt uw kind altijd alle schade vergoed, ongeacht de toedracht van de aanrijding

Aanrijding tussen fietsers

Bij een aanrijding tussen fietsers geldt de bijzondere bescherming uit artikel 185 wvw niet. Bent u als fietser aangereden door een andere fietser? Dan ontvangt u een schadevergoeding als u aan kunt tonen dat de andere fietser een verkeersfout heeft gemaakt.

Let bij een aanrijding tussen fietser goed op dat er geen verzekeringsplicht is. Bent u aangereden door een fietser, vraag dan altijd naar de AVP verzekering.

Wat is een bedrijfsongeval?

In Nederland gebeuren er jaarlijks circa 150.000 bedrijfsongevallen. Bij een deel van deze arbeidsongevallen loopt het slachtoffer letsel op. Maar wat is een bedrijfsongeval eigenlijk en hoe zit het met de aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval valt het beste te definiëren als een ongeval onder werktijd waarbij het slachtoffer verwondingen of klachten oploopt. Door dit letsel kan het slachtoffer schade lijden, zoals inkomensschade door arbeidsongeschiktheid.

De vraag is nu wie aansprakelijk is voor de letselschade die een medewerker oploopt.

Werkgeversaansprakelijkheid

Op een werkgever rust een zorgplicht. Wat deze inhoudt blijkt uit artikel 7:658 BW:

 • de werkgever moet ervoor zorgen dat machines, gereedschap en de werkplek goed onderhouden zijn
 • er dienen duidelijke en schriftelijke veiligheidsvoorschriften gegeven te worden om bedrijfsongevallen te voorkomen
 • het toezicht op de werkzaamheden dient voldoende te zijn

 

Uit de jurisprudentie (rechtspraak) blijkt dat er snel een schending van de zorgplicht is. U kunt dan de werkgever aansprakelijk stellen. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Ook in het geval van een bedrijfsongeval geldt dat de beste letselschade advocaat van ons advocatenkantoor u geheel kosteloos helpt bij het aansprakelijk stellen en verhalen van uw letselschade.

Werkgevers zijn over het algemeen goed verzekerd. Het is daarom meestal de schadeverzekeraar die de letselschadevergoeding uitkeert.

Indien iemand op het werk een ongeval overkomt omdat de werkgever niet aan zijn zorgplicht heeft voldaan, dan is dus er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Het komt ook voor dat de werkgever niks aan een ongeval doen, maar de schade toch voor zijn rekening komt:

Aansprakelijkheid hondenbeet

Een hondenbeet kan leiden tot ernstig letsel. Veel voorkomend letsel door een hondenbeet bestaat uit:

 • littekens
 • bijtwond
 • diepe wond
 • spierschade
 • zenuwschade
 • amputatie van ledenmaten

 

De vraag is nu hoe het zit met aansprakelijkheid voor een hondenbeet. Dit is geregeld in artikel 6:179 BW. Hierin staat beschreven dat als een dier schade toebrengt aan een zaak of persoon, de bezitter van het dier aansprakelijk is voor de schade.

Voor bijvoorbeeld een val van een paard, maar ook bij een hondenbeet is de bezitter dus gehouden de letselschade te vergoeden. Ook hier kan de beste letselschade advocaat van ons kantoor u gratis bijstaan.

Contact met de beste letselschade advocaat van Nederland

Wilt u gratis letselschade claimen door de beste letselschade advocaat van Nederland? Wij staan graag voor u klaar.

Onze letselschade specialisten zijn iedere dag van 8.00 uur tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar, maar ook per whatsapp. Maar uiteraard kunt u ons ook altijd een bericht via de mail sturen, wij nemen dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland