Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Letselschade door een fiets ongeluk

Verbeteren fietsveiligheid noodzakelijk

De druk op de fietspaden wordt steeds groter. We gaan steeds meer fietsen waardoor het steeds drukker wordt op de fietspaden. Daarbij komt de grote toename van het aantal elektrische fietsen dat voor gevaarlijke situaties zorgt.

Fietspaden zijn vaak smal en vaak moeten fietsers het doen met een smalle rode strook langs de rijweg. De kans dat je als fietser aangereden wordt door een auto is daarmee groter dan wanneer je op een fietspad rijdt.

Door het toenemend aantal fietsers maken de diverse belangenorganisaties zich zorgen over het aantal fiets ongelukken in Nederland. Daarom hebben Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond aangegeven dat de fietspaden verbreed moeten worden en in de bebouwde kom de maximumsnelheid omlaag moet naar 30 kilometer per uur. Met deze maatregelen willen zij de druk op de fietspaden verlichten.

Fietsveiligheid in Nederland

Alhoewel het aantal fiets ongelukken niet ieder jaar groeit, worden er toch in Nederland veel fietsers aangereden. Zo blijkt uit onderzoek dat de meeste verkeersslachtoffers met letsel fietsers zijn. Hetzelfde geldt voor het aantal dodelijke verkeersongelukken. Zo is 2 op de 3 verkeersslachtoffers op de spoedeisende hulp fietser.

Dat de fietsveiligheid in Nederland te wensen overlaat blijkt ook wel dat het aantal fietsongelukken met ernstig letsel is toegenomen.

Het is dus belangrijk dat de fietsveiligheid wordt verbeterd. De overheid zal hier een grote rol in spelen.

 

Als fietser aangereden door een auto

Ben je als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan is er altijd recht op schadevergoeding. Dit is het zowel het geval bij een aanrijding op een "gewone fiets" als bij een fietsongeluk met een elektrische fiets.

Het recht op schadevergoeding bij een fietsongeluk is opgenomen in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Alle schade wordt dan vergoed, zowel de materiële letselschade bedragen als het smartengeld.

De regeling van artikel 185 wvw

Het recht op schadevergoeding bij een fiets ongeluk is verankerd in de wet en wel in artikel 185 wvw. Deze regeling is als volgt:

  • als fietser aangereden door een auto door diens schuld: alle schade wordt volledig vergoed
  • fietsongeluk is veroorzaakt door fout van fietser: in ieder geval 50% van de letselschade komt voor vergoeding in aanmerking
  • uw kind tot 14 jaar is op de fiets aangereden. Alle letselschade wordt vergoed

Letselschade melden

Bent u op de fiets aangereden? Naast een letselschade vergoeding heeft u recht op gratis hulp van een letselschade advocaat. Deze stelt de tegenpartij aansprakelijk, gaat uw letschade berekenen en stelt een schadestaat op. Ook wordt er dan direct een voorschot op uw letselschade geregeld.

Als u uw letselschade bij ons meldt, gaan wij direct voor u aan de slag. Zo kunt u zich bezighouden met revalideren en maximaal herstellen van het fietsongeluk.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. U krijgt dus altijd hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade na een aanrijding op de fiets 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op en helpen u bij het verhalen van uw letselschade.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Liever direct contact? Bel ons op 0800 27 84 626 wij helpen je graag verder

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang gratis advies van een expert
  1. 14+ jaar expertise in letselschadezaken
  2. Directe persoonlijke hulp op werkdagen
  3. 7-dagen-per-week beschikbaarheid in heel Nederland
  4. Gratis hulp bij het verhalen van letselschade en overlijdensschade