Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade traject bij een ongeluk

Bij het verhalen van schade na een aanrijding, bedrijfsongeval of ander ongeluk komt er veel op u af. Een letselschade traject is ook een ingewikkeld proces waar u logischerwijze niet alle kennis van heeft. Daarom kunt u kosteloos gebruik maken van een letselschade specialist van Letselschade Kompas. Wij helpen u gedurende het gehele letselschade traject en altijd 100% kosteloos!

Begin van het letselschade traject

Uw letselschade traject begint op het moment dat u een ongeval overkomt. Dus zodra u betrokken bent bij een auto- ongeluk, als fietser aangereden bent of na een arbeidsongeval. Vanaf dat moment ontstaat er namelijk schade. Het is daarom belangrijk dat er direct na het ongeval een letselschade specialist wordt ingeschakeld. Zo weet u zeker dat uw rechten gewaarborgd zijn.

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan is er ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist. Deze vindt u bij Letselschade Kompas. En is er een letselschade advocaat nodig in uw dossier, dan schakelen wij deze kosteloos voor u in!

De eerste stap die gezet wordt is het aansprakelijk stellen van de aansprakelijke partij. Bij een verkeersongeval is dit de verzekeraar van de auto die u heeft aangereden, de WAM- verzekeraar.

In het geval van een ongeluk op het werk is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. De werkgever is dan gehouden uw letselschade te vergoeden. Doorgaans worden de schadeposten bij letselschade in dit geval betaald door de AVB- verzekeraar van de werkgever.

Wat doet een letselschade jurist voor mij?

Wanneer u ons benadert om uw letselschade claim in te dienen bij de tegenpartij, dan zullen wij eerst een aansprakelijkstelling opstellen. Deze versturen wij dan na uw goedkeuring naar de verzekeraar van de wederpartij.

Nadat de aansprakelijkstelling is opgesteld, plannen wij een intakegesprek met u in. Het intakegesprek kan bij u thuis plaatsvinden, maar indien gewenst ook bij ons op kantoor of via beeldbellen.

Tijdens het intakegesprek bespreekt uw letselschade specialist de schadelijke gevolgen die het ongeval voor u met zich meebrengen. Zo kunnen we in kaart brengen welke schadeposten wij voor u kunnen verhalen op de tegenpartij.

Schadeposten bij letselschade

Veel voorkomende schadeposten die tijdens het letselschadetraject verhaald worden zijn:

 • inkomensschade omdat u niet of minder kunt werken;
 • medische kosten zoals het verplichte eigen risico;
 • reiskosten;
 • kosten voor huishoudelijke hulp;
 • onderhoudskosten van uw huis of tuin;
 • reparatiekosten;
 • verzorgingskosten en verpleegkosten;
 • studievertraging;
 • smartengeld.

 

Indien de aansprakelijkheid door de wederpartij is erkend, kunnen we overgaan tot het opstellen van een schadestaat. Op een schadestaat komen alle besproken schadeposten terug, zodat de wederpartij in één oogopslag kan zien welke schade u lijdt of heeft geleden.

Het verhalen van letselschade tijdens het letselschade traject

Bij het versturen van de schadestaat stuurt uw letselschade specialist ook een brief met daarin welk letsel u bij het ongeval hebt opgelopen, zoals pijn in de nek na een aanrijding, hersenletsel of een tibia plateau fractuur. Daarnaast worden in deze brief de beperkingen besproken die het gevolg zijn van het ongeval, zoals arbeidsongeschiktheid, een beperking in het huishouden en hobby’s die u niet meer kunt uitvoeren.

In de brief wordt daarnaast op grond van de schadestaat een voorschot op de letselschade gevorderd. Zo hoeft u geen schadeposten voor te schieten en komt u niet in de financiële problemen door het ongeluk.

Gratis rechtsbijstand tijdens het letselschadetraject

Gedurende uw letselschade traject wordt u door uw letselschade jurist goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken in uw dossier. Wij zorgen ervoor dat het contact met u altijd zo optimaal mogelijk verloopt. Het is immers van belang dat u de tijd en rust krijgt om goed te herstellen van uw ongeval.

Soms kan het zo zijn dat de hulp van een letselschade advocaat nodig is omdat wij er met de verzekeraar op een of meerdere punten niet uitkomen. Een letselschadebureau heeft meestal geen letselschade advocaat in dienst.

Bij Letselschade Kompas is dit anders. Is er een letselschade advocaat nodig, dan schakelen wij een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten in, volledig kosteloos!

Contact met u letselschade advocaat

Bent u betrokken bij een auto botsing, een fietsongeluk of bent u als voetganger aangereden? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij het claimen van letselschade.

Bel voor gratis hulp het claimen van een schadevergoeding 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland