Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door Tibia plateau fractuur

U bent als fietser aangereden of  gevallen over een losse of omhoog staande stoeptegel. Als u bij een ongeluk een tibia plateau fractuur oploopt, dan is er meestal recht op een schadevergoeding. Onze letselschade advocaten claimen deze gratis voor u.

Lijdt u schade door een tibia plateau fractuur na een ongeluk? Neen dan contact met onze letselschade juristen op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Wat is een tibia plateau fractuur?

U heeft een tibia plateau fractuur aan een ongeluk overgehouden. Maar wat is dit eigenlijk voor letsel en welke behandelingen zijn er? Wij leggen het u graag uit op deze pagina.

Aan een tibia plateau fractuur kunt u klachten en beperkingen overhouden. voor korte, maar ook voor langere tijd. U kunt dan schade lijden. Is het ongeluk veroorzaakt door een ander zoals bij een aanrijding of een gebrekkige weg? Dan is er recht op een schadevergoeding van letselschade. In deze bijdrage leest u er alles over.

Het tibia plateau is het dragende deel van uw scheenbeen. Het plateau is bedekt met kraakbeen en vormt op deze manier een glad gewrichtsoppervlak. Een breuk in het tibia plateau ontstaat door een harde klap of val, bijvoorbeeld bij een aanrijding of bedrijfsongeval. Maar het ontstaat ook vaak als u struikelt, zoals over een losliggende stoeptegel. Door de klap ontstaat er dan een tibia plateau fractuur.

Door een ongeluk met schade kan er schade ontstaan. Dit wordt letselschade genoemd. Is uw letsel het gevolg van een ongeval? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding voor letselschade. Hieronder bespreken wij wanneer u recht heeft op een schadevergoeding en waar u recht op heeft.

Behandeling tibia plateau fractuur

Een tibia plateau fractuur kan op diverse manieren worden behandeld:

  • een gipsbehandeling
  • operatie

 

Uiteraard is de voorkeursbehandeling een conservatieve behandeling en dus het in het gips zetten van het tibia plateau. Een operatie kan immers complicaties met zich meebrengen. De gipsbehandeling is mogelijk als er een minimale verplaatsing van de breuk is. Houdt u er daarbij wel rekening mee dat u bij deze behandeling een lange tijd niet op het been mag staan. Het vastgroeien van de breuk duurt tussen de 6 en 12 weken! Gips is meestal ongeveer 6 weken nodig.

Alternatief is een operatie. Hierbij wordt de breuk in de regel met plaatjes en schroeven gerepareerd. Er zijn verschillende operaties mogelijk, afhankelijk van de soort breuk en de schade aan de huid, spieren, zenuwen en bloedvaten. Uiteindelijk ligt de beslissing omtrent de operatie bij de chirurg.

Bij iedere operatie zijn complicaties mogelijk. Specifiek bij een tibia plateau fractuur kan het onder andere gaan om nabloedingen en ontstekingen van de wond, het niet willen genezen van de wond  en vaat- en zenuwletsel. Voor alle complicaties bij een tibia plateau fractuur verwijzen wij u graag naar uw arts of de chirurg.

Tibia plateau fractuur door ongeluk

Een tibia plateau fractuur is vaak het gevolg van een aanrijding, een bedrijfsongeval of een val over een losliggende stoeptegel. Hieronder leggen wij u uit wie er in deze situaties schuldig en aansprakelijk is. Daarnaast leggen wij u uit welke letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komen bij een tibia plateau fractuur.

Als fietser aangereden

Een tibia plateau fractuur is vaak het gevolg van een aanrijding, met name als iemand als fietser aangereden wordt. U bent immers op de fiets onbeschermd en bij een val kunt u hard op uw benen en knieën terecht komen. Voor de wet bent u daarom een "kwetsbare verkeersdeelnemer." U wordt daarom extra goed beschermd bij een fietsongeluk.

De bijzondere bescherming voor fietsers is geschreven in artikel 185 wvw. Op basis van dit wetsartikel is er altijd recht op een letselschade vergoeding bij een fietsongeluk. De enige voorwaarde is dat u als fietser aangereden door een auto bent of ander motorvoertuig bent. Is er sprake van een aanrijding met een auto, scooter of motor? Dan wordt ten minste 50% van de letselschade van de fietser betaald. De vraag "wie is schuldig aan een aanrijding?" doet niet ter zake, dus ook bij eigen schuld heeft u recht op deze schadevergoeding. Dus zelfs bij geen voorrang verlenen of door rood licht rijden.Bent u dus als fietser aangereden? Er is altijd recht op een vergoeding van uw letselschade!

Gevallen over een losliggende stoeptegel of gat in de weg

De wegbeheerder moet ervoor zorgen dat u veilig op de stoep op weg kunt lopen. Wegbeheerders zijn ook verplicht periodiek onderhoud aan de stoepen en wegen te plegen. Helaas gebeurt dit niet altijd tijdig met als gevolg dat er onveilige situaties ontstaan. Denk hierbij aan losliggende of omhoog staande stoeptegels. Of een gat in de weg.

Is er sprake van een gebrekkige weg of stoep en raakt u gewond door een val? Dan is de verzekeraar aansprakelijk voor de schade die u lijdt, bijvoorbeeld door een tibia plateau fractuur. Alle schade die u door het ongeluk lijdt moet dan vergoed worden. het betreft de materiële schadebedragen en het smartengeld.

Tibia plateau fractuur door bedrijfsongeval

Een heftruck ongeluk, val van een ladder of val van een dak. Als u tijdens het werk een ongeluk overkomt met letsel tot gevolg, dan is de werkgever hiervoor aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Hiervan is sprake als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Bijvoorbeeld omdat een ladder niet goed vast staat of stuk is, maar ook bij een fout van een medewerker, zoals een aanrijding door een heftruck.

Is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid, dan is de werkgever gehouden al uw letselschade te voldoen. Het gaat dan om inkomensschade, medische kosten en alle overige kosten die u maakt. Daarnaast is er recht op smartengeld.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Is u een ongeluk overkomen en heeft u hieraan een tibia plateau fractuur overgehouden? Onze letselschade juristen en letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade, altijd 100% kosteloos.

Bel voor een kosteloos letselschade advies of het gratis verhalen 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland