Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis
Meer dan 20 jaar ervaring!
Hulp van ervaren letselschade advocaten
Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor
U bent als fietser aangereden of gevallen over een losse of omhoog staande stoeptegel. Als u bij een ongeluk een tibia plateau fractuur oploopt, dan is er meestal recht op een schadevergoeding. Onze letselschade advocaten claimen deze gratis voor u.
Lijdt u schade door een tibia plateau fractuur na een ongeluk? Neen dan contact met onze letselschade juristen op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.
U heeft een tibia plateau fractuur aan een ongeluk overgehouden. Maar wat is dit eigenlijk voor letsel en welke behandelingen zijn er? Wij leggen het u graag uit op deze pagina.
Aan een tibia plateau fractuur kunt u klachten en beperkingen overhouden. voor korte, maar ook voor langere tijd. U kunt dan schade lijden. Is het ongeluk veroorzaakt door een ander zoals bij een aanrijding of een gebrekkige weg? Dan is er recht op een schadevergoeding van letselschade. In deze bijdrage leest u er alles over.
Het tibia plateau is het dragende deel van uw scheenbeen. Het plateau is bedekt met kraakbeen en vormt op deze manier een glad gewrichtsoppervlak. Een breuk in het tibia plateau ontstaat door een harde klap of val, bijvoorbeeld bij een aanrijding of bedrijfsongeval. Maar het ontstaat ook vaak als u struikelt, zoals over een losliggende stoeptegel. Door de klap ontstaat er dan een tibia plateau fractuur.
Door een ongeluk met schade kan er schade ontstaan. Dit wordt letselschade genoemd. Is uw letsel het gevolg van een ongeval? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding voor letselschade. Hieronder bespreken wij wanneer u recht heeft op een schadevergoeding en waar u recht op heeft.
Een tibia plateau fractuur kan op diverse manieren worden behandeld:
Uiteraard is de voorkeursbehandeling een conservatieve behandeling en dus het in het gips zetten van het tibia plateau. Een operatie kan immers complicaties met zich meebrengen. De gipsbehandeling is mogelijk als er een minimale verplaatsing van de breuk is. Houdt u er daarbij wel rekening mee dat u bij deze behandeling een lange tijd niet op het been mag staan. Het vastgroeien van de breuk duurt tussen de 6 en 12 weken! Gips is meestal ongeveer 6 weken nodig.
Alternatief is een operatie. Hierbij wordt de breuk in de regel met plaatjes en schroeven gerepareerd. Er zijn verschillende operaties mogelijk, afhankelijk van de soort breuk en de schade aan de huid, spieren, zenuwen en bloedvaten. Uiteindelijk ligt de beslissing omtrent de operatie bij de chirurg.
Bij iedere operatie zijn complicaties mogelijk. Specifiek bij een tibia plateau fractuur kan het onder andere gaan om nabloedingen en ontstekingen van de wond, het niet willen genezen van de wond en vaat- en zenuwletsel. Voor alle complicaties bij een tibia plateau fractuur verwijzen wij u graag naar uw arts of de chirurg.
Een tibia plateau fractuur is vaak het gevolg van een aanrijding, een bedrijfsongeval of een val over een losliggende stoeptegel. Hieronder leggen wij u uit wie er in deze situaties schuldig en aansprakelijk is. Daarnaast leggen wij u uit welke letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komen bij een tibia plateau fractuur.
Een tibia plateau fractuur is vaak het gevolg van een aanrijding, met name als iemand als fietser aangereden wordt. U bent immers op de fiets onbeschermd en bij een val kunt u hard op uw benen en knieën terecht komen. Voor de wet bent u daarom een "kwetsbare verkeersdeelnemer." U wordt daarom extra goed beschermd bij een fietsongeluk.
De bijzondere bescherming voor fietsers is geschreven in artikel 185 wvw. Op basis van dit wetsartikel is er altijd recht op een letselschade vergoeding bij een fietsongeluk. De enige voorwaard is dat u als fietser aangereden door een auto bent. Of een ander motorvoertuig.
Is er sprake van een aanrijding met een auto, scooter of motor? Dan wordt ten minste 50% van de letselschade van de fietser betaald. De vraag "wie is schuldig aan een aanrijding?" doet niet ter zake, dus ook bij eigen schuld heeft u recht op deze schadevergoeding. Dus zelfs bij geen voorrang verlenen of door rood licht rijden.
Bent u dus als fietser aangereden? Er is altijd recht op een vergoeding van uw letselschade!
De wegbeheerder moet ervoor zorgen dat u veilig op de stoep op weg kunt lopen. Wegbeheerders zijn ook verplicht periodiek onderhoud aan de stoepen en wegen te plegen. Helaas gebeurt dit niet altijd tijdig met als gevolg dat er onveilige situaties ontstaan. Denk hierbij aan losliggende of omhoog staande stoeptegels. Of een gat in de weg.
Is er sprake van een gebrekkige weg of stoep en raakt u gewond door een val? Dan is de verzekeraar aansprakelijk voor de schade die u lijdt, bijvoorbeeld door een tibia plateau fractuur. Alle schade die u door het ongeluk lijdt moet dan vergoed worden. het betreft de materiële schadebedragen en het smartengeld.
Een heftruck ongeluk, val van een ladder of val van een dak. Als u tijdens het werk een ongeluk overkomt met letsel tot gevolg, dan is de werkgever hiervoor aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Hiervan is sprake als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Bijvoorbeeld omdat een ladder niet goed vast staat of stuk is, maar ook bij een fout van een medewerker, zoals een aanrijding door een heftruck.
Is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid, dan is de werkgever gehouden al uw letselschade te voldoen. Het gaat dan om inkomensschade, medische kosten en alle overige kosten die u maakt. Daarnaast is er recht op smartengeld.
Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding, arbeidsongeval of een val over een stoeptegel? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op.
"*" indicates required fields
Bent u aangereden of gevallen op het werk of over een losliggende stoeptegel? Als u hieraan letsel heeft overgehouden, dan is er recht op een schadevergoeding.
Bedankt voor je bericht. Een van onze letselschade specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever direct een letselschade jurist aan de telefoon? Bel 0800 278 4626 (gratis).