Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Aangifte van aanrijding doen bij de politie

Als u na een aanrijding aangifte bij de politie wilt doen, dan is het belangrijk om de juiste stappen te doorlopen. Dit kan essentieel zijn voor uw recht op schadevergoeding.

Aangifte na een aanrijding doet u in een aantal gevallen:

 • de tegenpartij wil niet meewerken aan het invullen van het schadeformulier
 • er bestaat discussie over de vraag wie schuldig is bij een aanrijding
 • er is sprake van doorrijden na aanrijding

Door aangifte na een aanrijding te doen geeft u de politie opdracht een onderzoek naar de toedracht en schuldvraag van de aanrijding te beginnen.

 

Tip:

 • Bel ter plaatse de politie! De politieagenten kunnen dan op de plek van het verkeersongeluk een onderzoek uitvoeren. Zo kunnen ze partijen horen, maar ook getuigen om een getuigenverklaring vragen en een buurtonderzoek doen. Soms vragen ze ook de de technische recherche om de aanrijding te onderzoeken.

Aangifte doorrijden na aanrijding

Het gebeurd helaas nog steeds, doorrijden na een aanrijding. Bijvoorbeeld nadat u als fietser aangereden door een auto bent of bij een kop staartbotsing waarbij het achterste voertuig ervan doorgaat.

Kunt u het kenteken noteren en zijn er getuigen van de aanrijding?Β Doorrijden na een aanrijding is een misdrijf. Met het kenteken en een getuigenverklaring kunt u echter wel de dader traceren en diens autoverzekeraar direct aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

U doet wel aangifte bij doorrijden na een aanrijding als er sprake is van een onbekende dader. In dit geval heeft u geen kenteken kunnen noteren en zijn er ook geen getuigen die dit genoteerd hebben.

Tip: vraag bij doorrijden na een aanrijding altijd getuigen om een verklaring af te leggen en doe binnen 14 dagen aangifte bij een onbekend gebleven dader. Dit is een voorwaarde voor het kunnen claimen van letselschade bij het Waarborgfonds!

Wat te doen bij doorrijden na een aanrijding?

Aangifte bij een aanrijding is van belang als er sprake is van doorrijden na een aanrijding en de dader onbekend is gebleven. Het beste kunt u dan op de plek van de aanrijding de politie bellen. Deze zal direct ter plaatse komen omdat doorrijden na een aanrijding een misdrijf is.

Omdat u in dit geval uw letselschade niet claimen kunt op de doorgereden bestuurder, is aangifte na een aanrijding van belang. U kunt namelijk onder omstandigheden een claim bij het Waarborgfonds indienen.

Kort samengevat adviseren wij u bij doorrijden na een aanrijding:

 • bel op de plaats van het verkeersongeval de politie
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • maak foto's van de schade aan uw auto of fiets en van uw letsel
 • doe aangifte van de aanrijding bij de politie
 • zorg ervoor dat u de aangifte binnen 14 dagen doet
 • schakel een letselschade jurist van ons letselschadebureau in voor het indienen van een letselschade vordering bij het Waarborgfonds motorrijtuigen.

Hoe doe ik aangifte na een aanrijding?

Aangifte na een aanrijding kunt u op het politiebureau doen. Deze zullen echter wel van u verlangen dat u een afspraak voor aangifte doen maakt. Bellen voor het doen van aangifte doet u via het telefoonnummer 0900 8844.

U kunt er ook voor kiezen online aangifte doen. Hiervoor gaat u naar de website van de politie. Hiervoor heeft u uw DigiD code nodig.

of bel direct

0800-27 84 626

Doorrijden na aanrijding en het Waarborgfonds

Indien er sprake is van doorrijden na een aanrijding en er is een onbekende dader, dan kunt u een verzoek om een letselschade vergoeding bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Niet alleen bij doorrijden na een ongeluk kunt u bij het Waarborgfonds terecht, maar ook als u aangereden bent door een onverzekerd voertuig of als blijkt dat het gaat om een gestolen voertuig.

Voorwaarden letselschadevergoeding Waarborgfonds

Het verkrijgen van schadevergoeding uit het Waarborgfonds is alleen mogelijk als u kunt voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • het gaat om doorrijden na een aanrijding
 • u heeft binnen 14 dagen aangifte gedaan
 • er is een getuige van de aanrijding

 

Alleen in deze gevallen kunt u aanspraak maken op een letselschade uitkering vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer.

Gratis hulp van een letselschade jurist

Bent u aangereden en is er sprake van doorrijden na een aanrijding? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij het verhalen van letselschade.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

of bel direct

0800-27 84 626
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade na een aanrijding

Aangifte aanrijding doen

Wilt u aangifte van een aanrijding doen, bijvoorbeeld na doorrijden na een aanrijding? Onze letselschade advocaten geven u een gratis letselschade advies en gaan kosteloos uw letselschade verhalen.