Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Aangifte van aanrijding doen bij de politie

Als u een aangifte bij de politie wilt doen, dan is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen. Dit kan essentieel zijn voor uw recht op grondslag.

Aangifte na een aanrijding doet u in een aantal gevallen:

 • de tegenpartij zal niet meewerken aan de samenstelling van het schadeformulier
 • er bestaat discussie over de vraag wie verdacht is bij een aanrijding
 • er is sprake van doorrijden na aanrijden

Door aangifte na een aanrijding te doen geeft u de politie opdracht een onderzoek naar de toedracht en schuldvraag van de aanrijding te beginnen.

 

Tip:

 • Bel ter plaatse de politie! De gevolgen kunnen dan op de plek van het verkeersongeluk een onderzoek uitvoeren. Zo kunnen ze partijen horen, maar ook getuigen om een ​​getuigenverklaring vragen en een buurtonderzoek doen. Soms vragen ze ook de technische recherche om de aanrijding te onderzoeken.

Aangifte doorrijden na aanrijden

Het is helaas nog niet gebeurd, doorrijden na een aanrijding. Bijvoorbeeld nadat u als fietser bent aangereden door een auto gebogen of bij een kop staartbotsing waarbij het achterste voertuig ervan overtuigd is doorgaat.

Kunt u het kenteken noteren en zijn er getuigen van de aanrijding? Doorrijden na een aanrijding is een misdrijf. Met het kenteken en een getuigenverklaring kunt u wel de dader traceren en diens autoverzekeraar direct aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

U doet wel aangifte bij doorrijden na een aanrijding als er aangifte is van een onbekende dader. In dit geval heeft u geen kenteken kunnen noteren en zijn er ook geen getuigen die dit genoteerd hebben.

Tip: vraag bij doorrijden na een aanrijding altijd getuigen om een ​​verklaring af te leggen en te doen binnen 14 dagen aangifte bij een onbekende overleden dader. Dit is een voorwaarde voor het claimen van letselschade bij het Waarborgfonds!

Wat te doen bij doorrijden na een aanrijding?

Aangifte bij een aanrijding is van belang als er sprake is van doorrijden na een aanrijding en de onbekende dader blijft bestaan. Het beste kunt u op de plek van de aanrijding van politiebellen. Deze zal direct ter plaatse komen omdat doorrijden na een aanrijding een misdrijf is.

Omdat u in dit geval uw letselschade niet kunt claimen op de doorgereden bestuurder, is aangifte na een aanvraag van belang. U kunt onder omstandigheden een claim indienen bij het Waarborgfonds.

Kort samengevat Adviseren wij u bij doorrijden na een aanrijding:

 • bel op de plaats van het verkeersongeval van de politie
 • vraag getuigen om een ​​getuigenverklaring
 • maak foto's van de schade aan uw auto of fiets en van uw letsel
 • doe aangifte van de aanrijding bij de politie
 • zorg ervoor dat u de aangifte binnen 14 dagen doet
 • schakel een letselschadejurist van ons letselschadebureau in voor het indienen van een letselschadevordering bij het Waarborgfonds motorrijtuigen.

Hoe doe ik aangifte na een aanrijding?

Aangifte na een aanrijding kunt u op het politiebureau doen. Deze zal echter wel van u verlangen dat u een afspraak voor aangifte doet. Bellen voor het doen van aangifte doet u via het telefoonnummer 0900 8844.

U kunt ook kiezen voor online aangifte doen. Dit gaat u naar de website van de politie. Daarvoor heeft u uw DigiD-code nodig.

Doorrijden na aanrijding en het Waarborgfonds

Indien er sprake is van doorrijden na een aanrijding en er een onbekende dader is, dan kunt u een verzoek indienen om een ​​letselschadevergoeding bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Niet alleen bij doorrijden na een ongeluk kunt u bij het Waarborgfonds terecht, maar ook als u aangereden bent door een onverzekerd voertuig of als blijkt dat het om een ​​gestolen voertuig gaat.

Voorwaarden letselschade Waarborgfonds

Het verkrijgen van een verzekering uit het Waarborgfonds is alleen mogelijk als u kunt voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • het gaat om doorrijden na een aanrijding
 • u heeft binnen 14 dagen aangifte gedaan
 • er is een getuige van de aanrijding

 

Alleen in deze gevallen kunt u een spraak maken over een letselschade uitkering vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer.

Gratis hulp van een letselschade jurist

Bent u aangereden en is er sprake van doorrijden na een aanrijding? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% ondersteund bij de verhalen van letselschade.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade na een aanrijding

Aangifte aanrijding doen

Wilt u aangifte doen van een aanrijding, bijvoorbeeld na doorrijden na een aanrijding? Onze letselschadeadvocaten geven u een gratis letselschadeadvies en gaan samen met uw letselschadeverhalen.