Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Aangifte doen na een aanrijding

Als u een aangifte bij de politie na een aanrijding wilt doen, dan is het belangrijk bewijs te hebben over wie schuldig is bij een aanrijding. Ook dient u de reden voor de aangifte na een aanrijding op te geven. Bijvoorbeeld doorrijden na een aanrijding.

Op deze pagina vindt u praktische tips over aangifte doen na een aanrijding. Wilt u hierbij hulp of wilt u letselschade claimen op de aansprakelijke persoon? Neem dan contact met onze letselschadespecialisten op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Ik wil aangifte na een aanrijding doen

Als u een aangifte bij de politie wilt doen na een aanrijding. dan is het belangrijk om een aantal volgende stappen te doorlopen. Dit kan essentieel zijn voor uw recht op schadevergoeding.

Aangifte na een aanrijding doet u in een aantal gevallen:

 • de tegenpartij wil niet meewerken aan het invullen van een schadeformulier
 • er bestaat discussie over de vraag wie schuldig is bij een aanrijding
 • er is sprake van doorrijden na een aanrijding

 

Door aangifte na een aanrijding te doen geeft u de politie opdracht een onderzoek naar de toedracht en schuldvraag van de aanrijding te beginnen.

Tip: Bel ter plaatse de politie! De toedracht van de aanrijding kan dan op de plek van het verkeersongeluk onderzocht worden. Zo kunnen ze partijen horen, maar ook getuigen om een ​​getuigenverklaring vragen en een buurtonderzoek doen. Soms vragen ze ook de technische recherche om de aanrijding te onderzoeken.

Aangifte bij doorrijden na een aanrijding

Het gebeurt helaas steeds vaker, doorrijden na een aanrijding. Bijvoorbeeld nadat u als fietser bent aangereden door een auto bent of bij een kop- staartbotsing waarbij het achterste voertuig ervan doorgaat.

Kunt u het kenteken noteren en zijn er getuigen van de aanrijding? Doorrijden na een aanrijding is een misdrijf. Met het kenteken en een getuigenverklaring kunt u wel de dader traceren en diens autoverzekeraar direct aansprakelijk stellen voor uw letselschade. U doet wel aangifte bij een aanrijding te doen.

Aangifte na een aanrijding is ook van belang om toch letselschade te kunnen claimen. Het is namelijk 1 van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer.

Om aanspraak te kunnen maken op een letselschade uitkering vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer is overigens ook een getuigenverklaring mogelijk. Daarnaast dient u de letselschade claim zo spoedig mogelijk in te dienen, maar uiterlijk binnen 3 jaar na de aanrijding.

Hoe doe ik aangifte na een aanrijding?

Aangifte doen na een aanrijding kan vaak op het politiebureau zelf. Beter is het echter om direct na de aanrijding op de plek van het ongeluk de politie te bellen. Zij komen dan om de toedracht van de aanrijding te onderzoeken. Doet u daarna aangifte, dan heeft de politie al de nodige informatie die nodig is om tot verder onderzoek of vervolging over te gaan.

 

Proces verbaal van aangifte na een aanrijding opvragen

Van uw aangifte na een aanrijding wordt een proces verbaal opgemaakt. Hierin staat de door u opgegeven toedracht beschreven. Om letselschade te kunnen claimen op de tegenpartij of het Waarborgfonds Motorverkeer heeft u dit proces verbaal nodig.

Naast een proces verbaal is er meer nodig om succesvol letselschade te kunnen claimen:

 • een schade aanrijdingsformulier
 • getuigenverklaringen
 • videobeelden van de aanrijding

 

U dient namelijk te bewijzen wie schuldig is bij een aanrijding. Met alleen een aangifte na een aanrijding komt u er vaak niet. U kunt uw letselschade dan niet verhalen op de tegenpartij.

Gratis juridische hulp van een letselschade jurist

Lijdt u letselschade na een aanrijding en wilt u aangifte van een aanrijding doen? Laat u dan adviseren door een ervaren en deskundige letselschade jurist van ons letselschadebureau.

Wij helpen u niet alleen bij het doen van aangifte na een aanrijding. De letselschade juristen van Letselschade Kompas onderzoeken ook wie schuldig is bij een aanrijding en verhalen gratis uw letselschade op de aansprakelijke partij of het Waarborgfonds Motorverkeer

of bel direct

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is de tegenpartij met succes aansprakelijk gesteld? Dan is er recht op een letselschadevergoeding. Deze bestaat uit materiële schadeposten en het smartengeld.

Een letselschade vergoeding bestaat uit diverse soorten materiële letselschade bedragen. De meest voorkomende letselschade bedragen zijn:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • hulp in het huishouden
 • onderhoudskosten
 • (extra) kinderopvang
 • reparatiekosten en vervangingskosten

 

Naast deze schadeposten is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Hieronder vallen alle gevolgen van een ongeluk die niet op geld te waarderen zijn. U kunt hierbij denken aan pijnklachten, verdriet, angstklachten zoals verkeersangst en psychische klachten. Een PTSS is een veelvoorkomende klacht na een aanrijding.

Wilt u uw letselschade en het smartengeld berekenen? Neem dan contact op met onze letselschade specialisten. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Wat te doen bij een ongeluk?

Na een auto ongeluk komt er veel op u af. Is u een ongeluk met de auto overkomen? Dan zijn de volgende zaken van belang:

 1. vul altijd een schadeformulier in
 2. laat het schade- aanrijdingsformulier door beide partijen ondertekenen
 3. schrijf namen en contactgegevens van getuigen op
 4. laat uw letsel beoordelen door een arts, zeker bij whiplash klachten
 5. maak foto's van de ongeval locatie
 6. schakel zo snel mogelijk een letselschade jurist in van ons letselschadekantoor. Wij kunnen dan direct voor u aan de slag gaan.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland