Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Oogletsel door ongeluk

Er komt onder werktijd iets in uw oog met als gevolg oogletsel. Of u loopt oogletsel op als gevolg van een verkeersongeval. Als een ander aansprakelijk is voor de gevolgen van uw oogletsel, dan kunt u schadevergoeding eisen.

Schadevergoeding eisen doet u kosteloos met behulp van een letselschade jurist van ons letselschade bureau. Wij zorgen ervoor dat u volledig schadeloos gesteld wordt.

Soorten oogletsel

Oogletsel is onder te verdelen in diverse groepen:

 • niet perforerend ooglestel. Het gaat hier om de minst erge vorm van oogletsel, maar dit letsel kan wordt zorgen voor klachten, beperkingen en zelfs blijvend letsel. Het gaat dan om oogletsel met een stomp voorwerk, oppervlakkige verwondingen en stoffen of vuurwerk die het oog beschadigen.
 • perforerend oogletsel. Bij dit letsel gaat het vaak om een scherp voorwerk dat het oog binnendringt en door de hele wand van de oogbol gaat. Denk hierbij een een metaalsplinters die ik het hoog komen
 • oppervlakkige verwondingen van het hoornvlies. Dit is het minst ernstige oogletsel. Het geneest vaak snel zonder restverschijnselen
 • oogletsel door een stomp trauma, bijvoorbeeld voor een klap op het oog bij een mishandeling, maar ook omdat u met het oog op het stuur of tegen een deur of muur valt.
 • chemisch letsel. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een bedrijfsongeval omdat er een bijtende stof ik het oog komt.

Wat te doen bij oogletsel

Oogletsel kan grote gevolgen hebben.  De eerste behandeling van het oog kan dan ook van groot belang zijn. In de literatuur worden de volgende tips bij oogletsel gevonden:

 1. laat het slachtoffer liggen en doe het hoofd rustig en licht achterover
 2. veeg eventueel bloed en tranen van de wangen weg, maar ga nooit in het oog wrijven en druk ook niet op het oogbekijk het oog.
 3. Vraag of het slachtoffer iets kan zien met het oog en spoel als het oog intact is en er bijvoorbeeld kruit van vuurwerk inzit deze met zacht stromend lauw waterbel 112 en vertel wat er aan de hand is
Oogletsel door een verkeersongeluk

Een van de oorzaken van oogletsel is een verkeersongeval. Bijvoorbeeld omdat u hard van achteren aangereden wordt en met uw hoofd op het stuur of dashboard terecht komt. Of bij een fietsongeluk met u gezicht op de auto of op de grond valt.

Als u oogletsel als gevolg van een verkeersongeval oploopt, dan is er recht op een schadevergoeding als een ander schuldig aan een aanrijding is. Wordt u als fietser aangereden, dan is er zelfs altijd recht op schadevergoeding, ongeacht te toedracht.

Oogletsel na een bedrijfsongeval

In onze letselschadepraktijk zien wij veelvuldig oogletsel ontstaan als gevolg van een bedrijfsongeval. Bijvoorbeeld door een metaalsplinter in het oog of een bijtende stof die in het oog terecht komt. Er kan dan ernstig oogletsel optreden resulterend in blijvend letsel aan het oog.

Oogletsel door een bedrijfsongeval resulteert vaak in arbeidsongeschiktheid. De werkgever is hiervoor over het algemeen aansprakelijk. Maar omdat werkgevers meestal verzekerd tegen aansprakelijkheid zijn, wordt de letselschade vergoeding betaald door de verzekeraar.

Is er sprake van arbeidsongeschiktheid, dan schakelt een letselschade jurist van ons letselschadebureau vaak een medisch adviseur en arbeidsdeskundige in. Samen met uw belangenbehartiger kijken deze deskundigen of u uw werk nog kan verrichten en op welke wijze. Maar ook kan de conclusie zijn dat er sprake is van blijvende arbeidsongeschiktheid voor het eigen werk. Er wordt dan gezocht naar ander werk, voor zover mogelijk.

Gratis hulp van een letselschade jurist of advocaat

Ons letselschade bureau helpt u graag bij het verhalen van letselschade als gevolg van oogletsel. Dit doen wij altijd volledig gratis. De rechtsbijstandskosten worden namelijk verhaald op de aansprakelijk partij.

Inmiddels hielpen onze letselschade juristen al meer dan 5.000 letselschadeslachtoffers bij het verhalen van letselschade. Soms echter is een letselschade advocaat nodig. Bijvoorbeeld als er geprocedeerd moet worden over de erkenning van aansprakelijkheid of de hoogte van de schadevergoeding.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten Nederland. Een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letsel. Is het in uw geval nodig, dan schakelen wij gewoon geheel gratis een letselschade advocaat in!

Wij komen gewoon bij u thuis!

Bij oogletsel als gevolg van een ongeluk is het prettig als een letselschade jurist bij u thuis komt voor een intake. Dit begrijpen wij helemaal. Daarom komen wij altijd bij thuis voor een uitgebreid letselschade advies en het claimen van uw letselschade.

Gratis hulp van een letselschade advocaat!

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk en heeft u hieraan oogletsel opgelopen?  Wij kunnen u altijd gratis helpen als een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van het letsel.

Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Kiest u voor ons letselschadebureau? Wij helpen u gratis!

In artikel 6:96 BW (Burgerlijk Wetboek) is opgenomen dat de kosten van rechtsbijstand onderdeel uitmaken van een schadevergoeding. Het voorgaande betekent voor een letselschade slachtoffer dat zij gratis aanspraak kunnen maken op de hulp van een letselschadebureau of een advocatenkantoor.

Ons letselschadekantoor is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Bij ons wordt u daarom altijd geholpen door een professionele letselschade advocaat!

Wilt u net als meer dan 5000 mensen die u voorgingen gratis hulp van een letselschade advocaat van ons kantoor? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos! Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland