Contact opnemen

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Soorten oogletsel

Oogletsel is onder te verdelen in 2 groepen:

  • niet perforerend ooglestel. Het gaat hier om de minst erge vorm van oogletsel, maar dit letsel kan wordt zorgen voor klachten, beperkingen en zelfs blijvend letsel. Het gaat dan om oogletsel met een stomp voorwerk, oppervlakkige verwondingen en stoffen of vuurwerk die het oog beschadigen.
  • perforerend oogletsel. Bij dit letsel gaat het vaak om een scherp voorwerk dat het oog binnendringt en door de hele wand van de oogbol gaat. Denk hierbij een een metaalsplinters die ik het hoog komen.
  • oppervlakkige verwondingen van het hoornvlies. Dit is het minst ernstige oogletsel. Het geneest vaak snel zonder restverschijnselen.
  • oogletsel door een stomp trauma, bijvoorbeeld voor een klap op het oog bij een mishandeling, maar ook omdat u met het oog op het stuur of tegen een deur of muur valt.
  • chemisch letsel. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een bedrijfsongeval omdat er een bijtende stof ik het oog komt.

Wat te doen bij oogletsel

Oogletsel kan grote gevolgen hebben.Β  De eerste behandeling van het oog kan dan ook van groot belang zijn. In de literatuur worden de volgende tips bij oogletsel gevonden:

  • laat het slachtoffer liggen en doe het hoofd rustig en licht achterover
  • veeg eventueel bloed en tranen van de wangen weg, maar ga nooit in het oog wrijven en druk ook niet op het oog
  • bekijk het oog. Vraag of het slachtoffer iets kan zien met het oog en spoel als het oog intact is en er bijvoorbeeld kruit van vuurwerk inzit deze met zacht stromend lauw water
  • bel 112 en vertel wat er aan de hand is

Oogletsel door een verkeersongeluk

Een van de oorzaken van oogletsel is een verkeersongeval. Bijvoorbeeld omdat u hard van achteren aangereden wordt en met uw hoofd op het stuur of dashboard terecht komt. Of bij een fietsongeluk met u gezicht op de auto of op de grond valt.

Als u oogletsel als gevolg van een verkeersongeval oploopt, dan is er recht op een schadevergoeding als een ander schuldig aan een aanrijding is. Wordt u als fietser aangereden, dan is er zelfs altijd recht op schadevergoeding, ongeacht te toedracht.

Oogletsel na een bedrijfsongeval

In onze letselschadepraktijk zien wij veelvuldig oogletsel ontstaan als gevolg van een bedrijfsongeval. Bijvoorbeeld door een metaalsplinter in het oog of een bijtende stof die in het oog terecht komt. Er kan dan ernstig oogletsel optreden resulterend in blijvend letsel aan het oog.

Oogletsel door een bedrijfsongeval resulteert vaak in arbeidsongeschiktheid. De werkgever is hiervoor over het algemeen aansprakelijk. Maar omdat werkgevers meestal verzekerd tegen aansprakelijkheid zijn, wordt de letselschade vergoeding betaald door de verzekeraar.

Is er sprake van arbeidsongeschiktheid, dan schakelt een letselschade jurist van ons letselschadebureau vaak een medisch adviseur en arbeidsdeskundige in. Samen met uw belangenbehartiger kijken deze deskundigen of u uw werk nog kan verrichten en op welke wijze. Maar ook kan de conclusie zijn dat er sprake is van blijvende arbeidsongeschiktheid voor het eigen werk. Er wordt dan gezocht naar ander werk, voor zover mogelijk.

Gratis hulp van een letselschade jurist of advocaat

Ons letselschade bureau helpt u graag bij het verhalen van letselschade als gevolg van oogletsel. Dit doen wij altijd volledig gratis. De rechtsbijstandskosten worden namelijk verhaald op de aansprakelijk partij.

Inmiddels hielpen onze letselschade juristen al meer dan 3000 letselschadeslachtoffers bij het verhalen van letselschade. Soms echter is een letselschade advocaat nodig. Bijvoorbeeld als er geprocedeerd moet worden. Bijvoorbeeld over de erkenning van aansprakelijkheid of de hoogte van de schadevergoeding.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten Nederland. Een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letsel. Is het in uw geval nodig, dan schakelen wij gewoon geheel gratis een letselschade advocaat in!

 

Wij komen gewoon bij u thuis!

Bij oogletsel als gevolg van een ongeluk is het prettig als een letselschade jurist bij u thuis komt voor een intake. Dit begrijpen wij helemaal. Daarom komen wij altijd bij thuis voor een uitgebreid letselschade advies en het claimen van uw letselschade.

 

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Tegenpartij aansprakelijk stellen voor

Oogletsel

Lijdt u oogletsel als gevolg van een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% gratis bij letselschade veroorzaakt door oogletsel.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

1 year geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

1 year geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden