Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Wat is blijvend letsel?

Blijvend letsel is een blijvende beschadiging van het lichaam. Dit kan inwendig- of uitwendig zijn. Er zijn dan klachten en beperkingen waarmee het slachtoffer moet leren leven. Voorbeelden van blijvend letsel zijn breuken, littekens, hersenletsel en een dwarslaesie.

Blijvend letsel zorgt vaak voor schade. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van arbeidsongeschiktheid. Of omdat bepaalde huishoudelijke taken of onderhoud aan de woning niet meer lukken.

Blijvend letsel na ongeval

Blijvend letsel is vaak het gevolg van een ongeluk. Bijvoorbeeld door een aanrijding of bedrijfsongeval. Maar ook bij een hondenbeet of val op straat kunnen er blijvende klachten en beperkingen ontstaan.

Gaat het om een aanrijding van achteren of een arbeidsongeval? Dan kunt je de tegenpartij aansprakelijk stellen en schadevergoeding eisen. Aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat onder andere waarom de tegenpartij aansprakelijk is en welke schade je door het ongeluk lijdt.

Om de tegenpartij aansprakelijk te kunnen stellen moet je bewijzen dat deze schuldig is aan het ongeluk. Dit doe je bijvoorbeeld door getuigenverklaringen, het invullen en laten ondertekenen van een schadeformulier en door het opvragen van een proces- verbaal bij de politie.

Schadevergoeding bij blijvend letsel

Is de aansprakelijkheid voor de gevolgen van het blijvend letsel erkend door de verzekeraar van de aansprakelijke partij? Dan kun je de letselschade berekenen.

Een letselschade vergoeding bestaat uit allerlei soorten letselschade bedragen. Deze schadeposten worden onderverdeeld in materiële schadeposten en smartengeld. Al deze letselschade bedragen worden samengevoegd op een schadestaat.

Dit zijn de 15 meest voorkomende schadeposten die onderdeel uitmaken van een letselschadevergoeding:

  • schade in het inkomen door arbeidsongeschiktheid
  • het verplicht eigen risico
  • medische hulpmiddelen en zelfmedicatie
  • reparatiekosten aan de auto, fiets of scooter
  • vervangingskosten voor kleding of een smartphone
  • reiskosten naar de fysiotherapeut of de bedrijfsarts
  • mantelzorg
  • kosten voor hulp in het huishouden
  • onderhoudskosten
  • een studievertraging
  • (extra) kinderopvang
  • kosten voor een honden uitlaatservice
  • abonnementen waar je geen gebruik van kunt maken
  • kosten gemaakt in het ziekenhuis
  • smartengeld
Smartengeld bij blijvend letsel

Blijven letsel heeft een enorme impact op je leven. Er zijn immers blijvende klachten en beperkingen ontstaan door het ongeluk. Hier wordt je de rest van je leven mee geconfronteerd. Naast fysiek blijvend letsel kan hierdoor ook psychisch letsel ontstaan. Maar daarnaast kan er ook sprake zijn van blijvende pijnklachten, angstklachten in de vorm van een PTSS of boosheid en verdriet.

Voor alle psychische klachten, pijnklachten en angstklachten is het smartengeld een vergoeding. Er is altijd recht op smartengeld bij blijvend letsel.

Smartengeld berekenen is specialistenwerk. Vraag onze letselschade juristen daarom op een letselschade advies bij het berekenen van smartengeld en alle overige schadeposten. Wij helpen graag!

3 veelgestelde vragen over letselschade

Onze letselschade experts krijgen dagelijks vragen over letselschade na een arbeidsongeval. Daarom beantwoorden wij hier vast 3 veel gestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Bij een aanrijding is schuldig de bestuurder die het verkeerongeluk veroorzaakt heeft. In het geval van een auto ongeluk bijvoorbeeld de bestuurder die achterop is gereden bij een kop-staartbotsing. Of de autobestuurder die geen voorrang geeft aan een fiets van rechts.

Dat iemand schuldig is aan het ongeluk betekent niet altijd dat er dan geen recht is op een schadevergoeding. In de volgende gevallen kun je namelijk toch een letselschade vergoeding claimen:

  • bij een autobotsing als je een svi- verzekering hebt
  • indien je als voetganger of fietser aangereden wordt. Ook al heb je zelf schuld aan de aanrijding, dan nog kun je schadevergoeding claimen. De enige voorwaarde is dat je door een motorvoertuig aangereden bent.
Wat is een bedrijfsongeval?

Van een bedrijfsongeval wordt gesproken als je tijdens het werk een ongeluk overkomt omdat de zorgplicht van de werkgever niet is nageleefd. Dit is bijvoorbeeld het geval als machines niet veilig zijn of een vloer glad is.

Soms is een werkgever ook aansprakelijk zonder dat hem iets te verwijten valt. Dit wordt risico aansprakelijkheid genoemd. Er is sprake van deze werkgeversaansprakelijkheid indien:

  • een collega het blijvend letsel heeft veroorzaakt
  • je blijvend letsel oploopt door een verkeersongeluk onder werktijd
Hebben jullie ook een letselschade advocaat in Amsterdam?

Onze letselschade specialisten helpen door het hele land. Wij komen ook gewoon thuis om te adviseren en te helpen na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Er kan dus altijd en overal een beroep op onze letselschade specialisten gedaan worden, waar in Nederland u ook woont. Dus ook voor een letselschade advocaat Amsterdam kunt u bij ons terecht.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de grootste en specialistische advocatenkantoren in Nederland. Zij hebben meer dan 15! bezoeklocaties in Nederland. Dus behalve ook voor een letselschade advocaat Amsterdam kun je bij ons ook terecht voor een letselschade advocaat Nijmegen of een letselschade advocaat Delft.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Gratis hulp bij letselschade

Letselschade claimen bij blijvend letsel

Is er sprake van blijvend letsel na een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen gratis bij het verhalen van letselschade na een ongeval met blijvend letsel.