Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Welke schade wordt vergoed bij blijvend letsel?

U bent gewond geraakt bij een ongeluk. Soms gaat het letsel vanzelf over, in sommige gevallen is er echter sprake van blijvend letsel. Dit betekent dat u klachten en beperkingen aan het ongeluk over heeft gehouden.

Onze letselschade juristen zijn gespecialiseerd in het eisen van schadevergoeding bij blijvend letsel. Samen met onze medisch adviseur stellen wij de klachten en beperkingen die u nu, maar ook in de toekomst zult ondervinden.

Wilt u schadevergoeding bij blijvend letsel eisen op de aansprakelijke persoon? Wij helpen u gratis.

Wat is blijvend letsel?

Blijvend letsel is een blijvende beschadiging van het lichaam. Dit kan inwendig- of uitwendig zijn. Er zijn dan klachten en beperkingen waarmee het slachtoffer moet leren leven. Voorbeelden van blijvend letsel zijn breuken, littekens, hersenletsel en een dwarslaesie.

Blijvend letsel zorgt vaak voor schade. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van arbeidsongeschiktheid. Of omdat bepaalde huishoudelijke taken of onderhoud aan de woning niet meer lukken.

Blijvend letsel na ongeval

Blijvend letsel is vaak het gevolg van een ongeluk. Bijvoorbeeld door een aanrijding of bedrijfsongeval. Maar ook bij een hondenbeet of val op straat kunnen er blijvende klachten en beperkingen ontstaan.

Gaat het om een aanrijding van achteren of een arbeidsongeval? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen en schadevergoeding eisen. Aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat onder andere waarom de tegenpartij aansprakelijk is en welke schade u door het ongeluk lijdt.

Om de tegenpartij aansprakelijk te kunnen stellen moet je bewijzen dat deze schuldig is aan het ongeluk. Dit doet u bijvoorbeeld door getuigenverklaringen, het invullen en laten ondertekenen van een schadeformulier en door het opvragen van een proces- verbaal bij de politie.

Schadevergoeding bij blijvend letsel

Is de aansprakelijkheid voor de gevolgen van het blijvend letsel erkend door de verzekeraar van de aansprakelijke partij? Dan kunt u de letselschade berekenen.

Een letselschade vergoeding bestaat uit allerlei soorten letselschade bedragen. Deze schadeposten worden onderverdeeld in materiële schadeposten en smartengeld. Al deze letselschade bedragen worden samengevoegd op een schadestaat.

Dit zijn de 15 meest voorkomende schadeposten die onderdeel uitmaken van een letselschadevergoeding:

 • schade in het inkomen door arbeidsongeschiktheid
 • het verplicht eigen risico
 • medische hulpmiddelen en zelfmedicatie
 • reparatiekosten aan de auto, fiets of scooter
 • vervangingskosten voor kleding of een smartphone
 • reiskosten naar de fysiotherapeut of de bedrijfsarts
 • mantelzorgkosten voor hulp in het huishouden
 • onderhoudskosten
 • een studievertraging
 • (extra) kinderopvang
 • kosten voor een honden uitlaatservice
 • abonnementen waar je geen gebruik van kunt maken
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis
 • smartengeld
Smartengeld bij blijvend letsel

Blijven letsel heeft een enorme impact op je leven. Er zijn immers blijvende klachten en beperkingen ontstaan door het ongeluk. Hier wordt je de rest van je leven mee geconfronteerd. Naast fysiek blijvend letsel kan hierdoor ook psychisch letsel ontstaan. Maar daarnaast kan er ook sprake zijn van blijvende pijnklachten, angstklachten in de vorm van een PTSS of boosheid en verdriet.

Voor alle psychische klachten, pijnklachten en angstklachten is het smartengeld een vergoeding. Er is altijd recht op smartengeld bij blijvend letsel.

Smartengeld berekenen is specialistenwerk. Vraag onze letselschade juristen daarom op een letselschade advies bij het berekenen van smartengeld en alle overige schadeposten. Wij helpen graag!

3 veelgestelde vragen over letselschade

Onze letselschade experts krijgen dagelijks vragen over letselschade na een arbeidsongeval. Daarom beantwoorden wij hier vast 3 veel gestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Bij een aanrijding is schuldig de bestuurder die het verkeerongeluk veroorzaakt heeft. In het geval van een auto ongeluk bijvoorbeeld de bestuurder die achterop is gereden bij een kop-staartbotsing. Of de autobestuurder die geen voorrang geeft aan een fiets van rechts.

Dat niemand schuldig is aan het ongeluk betekent niet altijd dat er dan geen recht is op een schadevergoeding. In de volgende gevallen kun je namelijk toch een letselschade vergoeding claimen:

 • bij een autobotsing als je een svi- verzekering hebt
 • indien je als voetganger of fietser aangereden wordt. Ook al heb je zelf schuld aan de aanrijding, dan nog kun je schadevergoeding claimen. De enige voorwaarde is dat je door een motorvoertuig aangereden
Wat is een bedrijfsongeval?

Van een bedrijfsongeval wordt gesproken als je tijdens het werk een ongeluk overkomt omdat de zorgplicht van de werkgever niet is nageleefd. Dit is bijvoorbeeld het geval als machines niet veilig zijn of een vloer glad is.

Soms is een werkgever ook aansprakelijk zonder dat hem iets te verwijten valt. Dit wordt risico aansprakelijkheid genoemd. Er is sprake van deze werkgeversaansprakelijkheid indien:

 • een collega het blijvend letsel heeft veroorzaakt
 • je blijvend letsel oploopt door een verkeersongeluk onder werktijd
Waar is jullie letselschade bureau gevestigd?

Onze letselschade specialisten helpen door het hele land. Wij komen ook gewoon thuis om te adviseren en te helpen na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Er kan dus altijd en overal een beroep op onze letselschade specialisten gedaan worden, waar in Nederland u ook woont. Dus ook voor een letselschade advocaat Amsterdam of een letselschade advocaat Rotterdam kunt u bij ons terecht.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de grootste en specialistische advocatenkantoren in Nederland. Zij hebben meer dan 15! bezoeklocaties in Nederland. Dus behalve ook voor een letselschade advocaat Amsterdam kun je bij ons ook terecht voor een letselschade advocaat Nijmegen of een letselschade advocaat Delft.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland