Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Waar vindt ik een goed letselschade advocaat in Alphen-Chaam?

Indien u een schadevergoeding eisen wilt, dan is het prettig als uw letselschade advocaat uit de buurt komt. In Alphen-Chaam zit echter zelf geen letselschade expert. Maar wij zijn wel heel dichtbij, voor een letselschade advocaat in Alphen-Chaam kunt u bij onze letselschade advocaat in Tilburg terecht.

Maar u hoeft niet helemaal naar ons kantoor te komen, wij komen namelijk gewoon naar u toe om u te helpen een schadevergoeding te eisen na een ongeluk. Na een uitgebreide intake gaan wij vervolgens direct voor u aan de slag. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en regelen na erkenning van de aansprakelijkheid een voorschot op uw schade.

Zoekt u een goede letselschade advocaat in Alphen-Chaam? Neem dan eens contact met onze letselschade specialisten op. Wij zijn onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren. U wordt bij ons letselschade bureau dus altijd geholpen door een letselschade advocaat, zonder dat u kosten maakt.

Wanneer een letselschade advocaat in Alphen-Chaam inschakelen?

Soms is er na een auto botsing of een fietsongeluk alleen blikschade of fietsschade. Je hebt voor het verhalen van deze schade geen letselschade advocaat nodig. Maar wat nu als je gewond raakt bij een aanrijding of bedrijfsongeval en je hierdoor schade lijdt? Dan is het verstandig om een letselschade advocaat Alphen-Chaam in te schakelen.

Meestal is de aansprakelijke persoon verzekerd tegen aansprakelijkheid. U krijgt dan te maken met een ervaren letselschade jurist van een grote letselschade verzekeraar. Dan is het wel zo fijn als u ook zelf kennis in huis haalt van een letselschade advocaat in Alphen-Chaam.

Direct na een ongeluk krijgt u te maken met de persoonlijke gevolgen van een ongeval, maar ook met de financiΓ«le gevolgen. Daarom is het van belang dat u niet te lang wacht met het inschakelen van een letselschade advocaat. U weet dan zeker dat u de letselschade vergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Wat kost een letselschade advocaat in Alphen-Chaam

Als u letselschade hebt opgelopen als gevolg van een achterop-aanrijding, een arbeidsongeval of hondenbeet, dan kunt u kiezen uit diverse belangenbehartigers:

 • een letselschade advocaat in Alphen-Chaam
 • letselschade juristen van een letselschade bureau
 • een letselschade jurist van een rechtsbijstandsverzekering

 

Vaak wordt gedacht dat een letselschade advocaat veel geld kost. Daarom wordt er veelvuldig gekozen voor een letselschade bureau of een no cure no pay advocaat.

Dat een letselschade advocaat in Alphen-Chaam duur is klopt echter niet! Want onze letselschade advocaten werken gratis voor u. De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk is.

Vaak staat aansprakelijkheid direct of kort na een ongeluk vast. Bijvoorbeeld bij een kettingbotsing of een frontale aanrijding. En bij een arbeidsongeluk is de werkgever in bijna alle gevallen aansprakelijk voor letselschade. Tenslotte zijn hondenbezitters aansprakelijk voor de schade die een hondenbeet veroorzaakt.

Met andere woorden, u kunt gratis gebruik maken van de expertise van een letselschade advocaat. Onze letselschade advocaat in Tilburg helpt u graag. Hij of zij bezoekt u gewoon thuis in Alphen-Chaam en regelt dat uw letselschade snel en volledig verhaald wordt.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Indien u betrokken bent geraakt bij een auto ongeluk of als fietser aangereden bent, dan is de schuldige partij aansprakelijk. Dit noemen wij een onrechtmatige daad. De vraag is soms alleen, wie is schuldig bij een aanrijding?

Vaak is deze vraag snel beantwoord. Zo staat in artikel 5 wvw (Wegenverkeerswet) dat je geen gevaar op de weg mag zijn. Dus wordt u geen voorrang verleend, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Veel auto botsingen bestaan uit een kettingbotsing of kop-staartbotsing. Oorzaak is vaak het niet tijdig opvallen van een file of omdat er niet gezien wordt dat u voor een zebrapad of stoplicht stilstaat.

In artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens is opgenomen dat in deze gevallen in beginsel het achterste voertuig aansprakelijk is. In dit wetsartikel wordt namelijk vermeld dat je voldoende afstand moet houden.

Een bijzondere regeling geldt voor als u als voetganger of fietser aangereden aangereden door een auto of ander motorrijtuig wordt. In artikel 185 wvw is namelijk opgenomen dat bestuurders van een motorvoertuig altijd (een deel van) de letselschade moeten betalen.

Deze regeling in artikel 185 wvw ziet er als volgt uit

 • u wordt als voetganger of fietser aangereden door een auto buiten uw schuld, alle letselschade wordt vergoed. Het gaat dan om de materiΓ«le letselschade bedragen en het smartengeld
 • de fietser of voetganger maakt zelf een verkeersfout, ten minste de helft van de letselschade komt dan voor vergoeding in aanmerking
 • uw kind is door een auto aangereden, er vindt altijd een volledige schadeloosstelling plaats, wat er ook is gebeurd.

 

Wil u ook letselschade claimen na een aanrijding? Onze letselschade advocaat in Alphen-Chaam helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Bedrijfsongeval melden

Een verouderde machine die niet veilig is, een collega die u per ongeluk aanrijd bij een heftruckongeluk of een aanrijding onder werktijd. Bij een ongeluk op het werk zegt artikel 7:658 BW dat de werkgever in beginsel aansprakelijk is.

Als slachtoffer van een bedrijfsongeval hoeft u als letselschade slachtoffer alleen te bewijzen dat u:

 • tijdens het werk een bedrijfsongeval is overkomen
 • hieraan letsel overgehouden heeft

 

Slaagt u in deze lichte bewijslast? Dan dient de werkgever aan te tonen dat er niet is gehandeld in strijd met de zorgplicht van een werkgever. In de meeste gevallen wordt een werkgever altijd aansprakelijk gehouden. We spreken dan van werkgeversaansprakelijkheid.

Soms is er sprake van dusdanig letsel dat de werkgever verplicht is een bedrijfsongeval te melden. Een bedrijfsongeval melden is in de volgende situaties verplicht:

 • bij een ziekenhuisopname
 • in het geval van blijvend letsel (bijvoorbeeld een breuk, hersenletsel, amputatie of dwarslaesie)
 • als u na het bedrijfsongeval in het ziekenhuis opgenomen wordt.

 

Het bedrijfsongeval melden gebeurt bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Van werkgeversaansprakelijkheid is niet alleen sprake bij een bedrijfsongeval, maar ook indien:

 • u letsel oploopt door toedoen van een collega. Denk aan een collega die u aanrijdt met een heftruck of een collega die iets op uw hoofd laat vallen
 • als u onder werktijd wordt aangereden.

 

Ook in deze gevallen kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Bent u slachtoffer van een hondenbeet of is uw kind gebeten door een hond? De hondenbezitter is dan aansprakelijk voor de schade die hierdoor geleden wordt. Dat staat in de wet en wel in artikel 6:179 BW dat over de aansprakelijkheid voor dieren gaat.

Bij een hondenbeet zijn een aantal dingen van belang wilt u succesvol uw letselschade claimen:

 • vraag altijd alle gegevens van de hondenbezitter
 • zijn er getuigen? Vraag om de contactgegevens of een schriftelijke getuigenverklaring
 • maak foto's van de hond en uw letsel
 • laat een arts uw letsel beoordelen
 • schakel een van onze letselschade advocaten in Alphen-Chaam in.

Gratis hulp bij letselschade

Wilt u gratis hulp bij het verhalen van uw letselschade? Onze letselschade advocaten inΒ  Alphen-Chaam helpen u graag.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 248 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Alphen-Chaam

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Letselschade advocaat Alphen-Chaam? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.