Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Alphen-Chaam

U bent gewond geraakt of heeft klachten overgehouden aan een ongeluk in Alphen-Chaam. Bijvoorbeeld een auto ongeluk, fietsongeluk of omdat u een bedrijfsongeval is overkomen. Dan is het verstandig om een letselschade advocaat in Alphen-Chaam in de arm te nemen voor het claimen van uw letselschade.

Onze letselschade specialisten helpen u graag als u letsel of klachten aan een ongeval hebt overgehouden. En wij helpen u ook nog eens volledig kosteloos!

Wilt u een gratis letselschade advies of uw letselschade claimen op de veroorzaker van een ongeluk? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Waar vindt ik een goed letselschade advocaat in Alphen-Chaam?

Indien u een schadevergoeding eisen wilt, dan is het prettig als uw letselschade advocaat uit de buurt komt. In Alphen-Chaam zit echter zelf geen letselschade expert. Maar wij zijn wel heel dichtbij!

Voor een letselschade advocaat in Alphen-Chaam kunt u bij onze letselschade advocaat in Tilburg terecht. Maar u hoeft niet helemaal naar ons kantoor te komen, wij komen namelijk gewoon naar u toe om u te helpen een schadevergoeding te eisen na een ongeluk. Na een uitgebreide intake gaan wij vervolgens direct voor u aan de slag. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en regelen na erkenning van de aansprakelijkheid een voorschot op uw schade.

Zoekt u een goede letselschade advocaat in Alphen-Chaam? Neem dan eens contact met onze letselschade specialisten op. Wij zijn onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren. U wordt bij ons letselschade bureau dus altijd geholpen door een letselschade advocaat, zonder dat u kosten maakt.

Wanneer een letselschade advocaat in Alphen-Chaam inschakelen?

Soms is er na een auto botsing of een fietsongeluk alleen blikschade of fietsschade. Je hebt voor het verhalen van deze schade geen letselschade advocaat nodig. Maar wat nu als je gewond raakt bij een aanrijding of bedrijfsongeval en je hierdoor schade lijdt? Dan is het verstandig om een letselschade advocaat Alphen-Chaam in te schakelen.

Meestal is de aansprakelijke persoon verzekerd tegen aansprakelijkheid. U krijgt dan te maken met een ervaren letselschade jurist van een grote letselschade verzekeraar. Dan is het wel zo fijn als u ook zelf kennis in huis haalt van een letselschade advocaat in Alphen-Chaam.

Direct na een ongeluk krijgt u te maken met de persoonlijke gevolgen van een ongeval, maar ook met de financiële gevolgen. Daarom is het van belang dat u niet te lang wacht met het inschakelen van een letselschade advocaat. U weet dan zeker dat u de letselschade vergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Wat kost een letselschade advocaat in Alphen-Chaam

Als u letselschade hebt opgelopen als gevolg van een achterop-aanrijding, een arbeidsongeval of hondenbeet, dan kunt u kiezen uit diverse belangenbehartigers:

 1. een letselschade advocaat in Alphen-Chaam
 2. letselschade juristen van een letselschade bureau
 3. een letselschade jurist van een rechtsbijstandsverzekering

 

Vaak wordt gedacht dat een letselschade advocaat veel geld kost. Daarom wordt er veelvuldig gekozen voor een letselschade bureau of een no cure no pay advocaat.

Dat een letselschade advocaat in Alphen-Chaam duur is klopt echter niet! Want onze letselschade advocaten werken gratis voor u. De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeluk.

Vaak staat aansprakelijkheid direct of kort na een ongeluk vast. Bijvoorbeeld bij een kettingbotsing of een frontale aanrijding. En bij een arbeidsongeluk is de werkgever in bijna alle gevallen aansprakelijk voor letselschade. Tenslotte zijn hondenbezitters aansprakelijk voor de schade die een hondenbeet veroorzaakt. Met andere woorden, u kunt gratis gebruik maken van de expertise van een letselschade advocaat.

Onze letselschade advocaat in Tilburg helpt u graag. Hij of zij bezoekt u gewoon thuis in Alphen-Chaam en regelt dat uw letselschade snel en volledig verhaald wordt.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Indien u betrokken bent geraakt bij een auto ongeluk of als fietser aangereden bent, dan is de schuldige partij aansprakelijk. Dit noemen wij een onrechtmatige daad.

De vraag is soms alleen, wie is schuldig bij een aanrijding? Vaak is deze vraag snel beantwoord. Zo staat in artikel 5 wvw (Wegenverkeerswet) dat je geen gevaar op de weg mag zijn. Dus wordt u geen voorrang verleend, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Veel auto botsingen bestaan uit een kettingbotsing of kop-staartbotsing. Oorzaak is vaak het niet tijdig opvallen van een file of omdat er niet gezien wordt dat u voor een zebrapad of stoplicht stilstaat. In artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens is opgenomen dat in deze gevallen in beginsel het achterste voertuig aansprakelijk is. In dit wetsartikel wordt namelijk vermeld dat je voldoende afstand moet houden.

Een bijzondere regeling geldt voor als u als voetganger of fietser aangereden  door een auto of ander motorrijtuig wordt. In artikel 185 wvw is namelijk opgenomen dat bestuurders van een motorvoertuig altijd (een deel van) de letselschade moeten betalen.

Deze regeling in artikel 185 wvw ziet er als volgt uit:

 • u wordt als voetganger of fietser aangereden door een auto buiten uw schuld, alle letselschade wordt vergoed. Het gaat dan om de materiële letselschade bedragen en het smartengeld
 • de fietser of voetganger maakt zelf een verkeersfout, ten minste de helft van de letselschade komt dan voor vergoeding in aanmerking
 • uw kind is door een auto aangereden, er vindt altijd een volledige schadeloosstelling plaats, wat er ook is gebeurd.

 

Wil u ook letselschade claimen na een aanrijding? Onze letselschade advocaat in Alphen-Chaam helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Bedrijfsongeval melden bij Arbeidsinspectie

Een verouderde machine die niet veilig is, een collega die u per ongeluk aanrijd bij een heftruckongeluk of een aanrijding onder werktijd. Bij een ongeluk op het werk zegt artikel 7:658 BW dat de werkgever in beginsel aansprakelijk is.

Als slachtoffer van een bedrijfsongeval hoeft u alleen te bewijzen dat u:

 • tijdens het werk een bedrijfsongeval is overkomen, en
 • hieraan letsel overgehouden heeft

Slaagt u in deze lichte bewijslast? Dan dient de werkgever aan te tonen dat er niet is gehandeld in strijd met de zorgplicht van een werkgever.

In de meeste gevallen wordt een werkgever altijd aansprakelijk gehouden. We spreken dan van werkgeversaansprakelijkheid. Soms is er sprake van dusdanig letsel dat de werkgever verplicht is een bedrijfsongeval te melden.

Een bedrijfsongeval melden is in de volgende situaties verplicht:

 • in het geval van blijvend letsel (bijvoorbeeld een breuk, hersenletsel, amputatie of dwarslaesie)
 • als u na het bedrijfsongeval in het ziekenhuis opgenomen wordt.
 • bij een dodelijk bedrijfsongeval

 

Het bedrijfsongeval melden gebeurt bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Van werkgeversaansprakelijkheid is niet alleen sprake bij een bedrijfsongeval, maar ook indien:

 • u letsel oploopt door toedoen van een collega. Denk aan een collega die u aanrijdt met een heftruck of een collega die iets op uw hoofd laat vallen
 • als u onder werktijd wordt aangereden. Ook in deze gevallen kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade.
Letselschade door een hondenbeet

Bent u slachtoffer van een hondenbeet of is uw kind gebeten door een hond? De hondenbezitter is dan aansprakelijk voor de schade die hierdoor geleden wordt. Dat staat in de wet en wel in artikel 6:179 BW dat over de aansprakelijkheid voor dieren gaat.

Bij een hondenbeet zijn een aantal dingen van belang wilt u succesvol uw letselschade claimen:

 • vraag altijd alle gegevens van de hondenbezitter
 • zijn er getuigen? Vraag om de contactgegevens of een schriftelijke getuigenverklaring
 • maak foto's van de hond en uw letsel
 • laat een arts uw letsel beoordelen
 • schakel een van onze letselschade advocaten in Alphen-Chaam in.
Contact met uw Letselschade advocaat

Lijdt u letselschade als gevolg van een hondenbeet, een verkeersongeluk of lijdt u letselschade door een ongeluk op het werk? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Alphen-Chaam.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de bekendste advocatenkantoren gespecialiseerd in Letselschade. Voor u de garantie dat u te maken heeft met een ervaren en deskundige belangenbehartiger.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland