Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Helmond

Wat doet een letselschade advocaat in Helmond en wat kost een letselschade advocaat? Vragen die onze letselschade specialisten vaak krijgen. Wij geven u op al deze vragen op deze pagina een antwoord.

In ieder geval hoeft u zich over de kosten van een letselschade advocaat in Helmond geen zorgen te maken. Wij helpen namelijk gratis bij het claimen van letselschade na een ongeluk.

Letselschade advocaat Helmond inschakelen

Of het nu om een auto ongeluk, een fietsongeluk of een bedrijfsongeluk gaat. Wij snappen dat er veel op u afkomt na een ongeluk. Daarom nemen wij het eisen van schadevergoeding graag van u over.

Onze letselschade advocaten in Helmond zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt, van het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief tot het onderhandelen met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding.

Wilt u ook gratis rechtshulp van een letselschade advocaat in Helmond? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Wat doet een letselschade advocaat in Helmond voor mij?

Een letselschade advocaat is er om u te ontlasten na een ongeluk. Want na een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval komt er van alles op u af. U krijgt te maken met artsen en bent wellicht zelfs arbeidsongeschiktheid. En ook thuis zijn er allerlei beperkingen, zoals op het gebied van het huishouden.

Kiest u voor een letselschade advocaat in Helmond van ons letselschadebureau, dan zorgen wij ervoor dat u volledig ontlast wordt. Wij regelen alles op het gebied van het verhalen van letselschade. Zo kunt u zich richten op wat echt belangrijk is, een optimaal herstel en revalidatie.

Een letselschade advocaat in Helmond zal altijd eerst samen met u praten over wat u voor ongeval is overkomen en wat de gevolgen hiervan zijn. Tijdens dit letselschade advies wordt ook gesproken over de letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn en over hoe het letselschade traject eruit zal zien.

Na een uitgebreide intake gaat uw letselschade expert voor u aan de slag en wordt er een aansprakelijkheidsbrief opgesteld. Vervolgens wordt er een schadestaat opgesteld en zo nodig de medisch adviseur voor u ingeschakeld.

Uiteindelijk zal op basis van de schadestaat met de letselschade jurist van de verzekeraar onderhandeld worden over de hoogte van de schadevergoeding en wordt deze maximaal verhaald.

Wat kost een letselschade advocaat in Helmond?

Vaak kiezen mensen voor een letselschadekantoor en niet voor een letselschade advocaat in Helmond. De reden hiervoor is dat men veelal denkt dat een letselschade advocaat veel geld kost en een letselschade bureau vaak gratis werkt. Niks is echter minder waar!

Uw letselschade advocaat in Helmond van ons kantoor werkt altijd 100% kosteloos voor u. Hoe dit kan? In de wet is opgenomen dat als een ander aansprakelijk is voor de gevolgen van een ongeluk, deze ook de kosten van rechtsbijstand moet betalen. Onze letselschade advocaten werken dus volledig kosteloos voor u.

Wilt u ook gratis geholpen worden door een letselschade advocaat in Helmond? Al meer dan 3.000 mensen gingen u voor!

Letselschade Kompas is geen letselschade bureau maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd gratis geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Letselschade claimen na een verkeersongeval

Een kop- staartbotsing, een aanrijding als voetganger op een zebrapad of een fietsongeluk. Na een verkeersongeluk kunt u in de meeste gevallen letselschade vorderen. Maar welke letselschade kun je claimen na een verkeersongeval?

Bij een auto ongeluk is schuldig de persoon die de verkeersfout maakt, bijvoorbeeld een voorrangsfout of bij een kettingbotsing. Er kan in dit geval rechtstreeks bij de letselschade verzekeraar van de tegenpartij een letselschadeclaim ingediend worden.

Soms kunt u geen tegenpartij aansprakelijk stellen bij een verkeersongeval, namelijk in de volgende gevallen:

In de laatste 2 gevallen kunt u mogelijk toch schadevergoeding eisen, namelijk op de svi- verzekering. De toedracht van een ongeluk maakt namelijk voor het verkrijgen van een letselschade vergoeding bij een svi verzekering niet uit.

Is er sprake van doorrijden na een aanrijding? Dan kunt u een letselschade claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Deze betaalt dan uw letselschade vergoeding.

Als voetganger of fietser aangereden

Op de fiets of als voetganger is de kans op letsel veel groter dan in de auto. Dit komt vanzelfsprekend omdat u minder goed beschermd bent. Bij een fietsongeval of aanrijding als voetganger zien wij dan ook vaak zwaar letsel. Breuken, hersenletsel, een whiplash en zelfs een dwarslaesie kunnen het gevolg zijn van een fietsongeluk.

Zeker als u als voetganger of fietser aangereden door een auto of ander motorrijtuig wordt, kan er ernstig letsel optreden. Daarom heeft de wetgever in deze gevallen kwetsbare verkeersdeelnemers beschermd. Deze bescherming is opgenomen in artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet) en uitgewerkt in het 'Spoorboekje 185 wvw'.

De regeling uit artikel 185 wvw houdt in dat als u als voetganger of fietser aangereden wordt, u altijd schadevergoeding kunt eisen. Zelfs als de fietser schuldig is aan het ontstaan van de aanrijding! Wel wordt er dan in principe een korting toegepast.

Artikel 185 wvw geeft voetgangers en fietsers recht op de volgende schadevergoeding:

  1. u bent aangereden door een auto door diens schuld, 100% van de letselschade wordt vergoed, zowel de materiële schade als het smartengeld
  2. er is sprake van een aanrijding met een motorrijtuig waarbij de voetganger of fietser schuld heeft, in ieder geval 50% van de schade wordt vergoed, behoudens overmacht.
  3. uw kind tot 14 jaar is aangereden door een auto of ander motorvoertuig, alle letselschade wordt vergoed.

 

Soms kan het niet redelijk zijn om een deel van de schade voor rekening van de voetganger of fietser te brengen. In dat geval kan er een beroep gedaan worden op de billijkheidscorrectie. Dit is in het bijzonder het geval als bij het fiets ongeluk of de aanrijding met een voetganger deze persoon ernstig letsel aan het ongeluk heeft overgehouden.

Op basis van de billijkheidscorrectie wordt er dan zelfs tot 100% schadevergoeding betaalt.

Wilt u meer informatie over het claimen van letselschade na een verkeersongeval? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Helmond. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Letselschade door een bedrijfsongeval

Op het werk kan het heel erg mis gaan. Bijvoorbeeld doordat u letsel oploopt als gevolg van een gevaarlijke machine of een val van een trap. Dit wordt een bedrijfsongeval genoemd.

U kunt de werkgever aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval als deze de zorgplicht als werkgever geschonden heeft. Dit is eigenlijk bijna altijd het geval bij een arbeidsongeval. Er rust namelijk een zware zorgplicht op de werkgever. Deze dient namelijk te garanderen dat u veilig uw werk kunt doen. Gebeurt er dan toch een ongeluk op het werk, dan is de werkgever aansprakelijk.

De aansprakelijkheid van een werkgever bij een bedrijfsongeval wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Maar hiervan is vaker sprake en niet alleen bij een arbeidsongeval.

Werkgeversaansprakelijkheid is er ook indien:

  • er letsel wordt toegebracht door toedoen van een collega
  • bij een verkeerongeluk onder werktijd.

 

Is u een bedrijfsongeval overkomen en wilt u de werkgever aansprakelijk stellen? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Helmond.

Een hondenbeet, wat te doen?

Indien u als gevolg van een hondenbeet letsel hebt opgelopen, dan wilt u uiteraard een schadevergoeding eisen. U maakt immers kosten en lijdt schade, bijvoorbeeld medische kosten of loonschade.

Als u gebeten door een hond bent, dan is het belangrijk dat u weet wie de bezitter van de hond is. Deze persoon is namelijk aansprakelijk voor uw letselschade. Dit op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit wetsartikel gaat over aansprakelijkheid voor dieren.

Er is geen verplichte verzekering voor letsel toegebracht door een hond. Wel valt de schade onder de dekking van de AVP verzekering of WA- verzekering van de hondenbezitter. Vraag daarom altijd of deze verzekering er is.

Wilt u de letselschade door een hondenbeet laten verhalen door een letselschade advocaat in Helmond? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Helmond

Lijdt u letselschade als gevolg van een ongeluk? Onze letselschade advocaten in Helmond helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of neem contact op via het contactformulier of whatsapp! Uw letselschade advocaat in Helmond neemt dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland