Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Wat doet een letselschade advocaat in Helmond voor mij?

Een letselschade advocaat is er om u te ontlasten na een ongeluk. Want na een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval komt er van alles op u af. U krijgt te maken met artsen en wellicht zelfs arbeidsongeschiktheid. En ook thuis zijn er allerlei beperkingen, zoals op het gebied van het huishouden.

Kiest u voor een letselschade advocaat in Helmond van ons kantoor, dan zorgen wij ervoor dat u volledig ontlast wordt. Wij regelen alles op het gebied van het verhalen van letselschade. Zo kunt u zich richten op wat echt belangrijk is, een optimaal herstel en revalidatie.

Een letselschade advocaat in Helmond zal altijd eerst samen met u praten over wat u voor ongeval is overkomen en wat de gevolgen hiervan zijn. Tijdens dit letselschade advies wordt ook gesproken over de letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn en over hoe het letselschade traject eruit zal zien.

Na een uitgebreide intake gaat uw letselschade expert voor u aan de slag en wordt er een aansprakelijkheidsbrief opgesteld. Vervolgens wordt er een schadestaat opgesteld en zo nodig de medisch adviseur voor u ingeschakeld.

Uiteindelijk zal op basis van de schadestaat met de letselschade jurist van de verzekeraar onderhandeld worden over de hoogte van de schadevergoeding en wordt deze maximaal verhaald

Wat kost een letselschade advocaat in Helmond?

Vaak kiezen mensen voor een letselschade bureau en niet voor een letselschade advocaat in Helmond. De reden hiervoor is dat men veelal denkt dat een letselschade advocaat veel geld kost en een letselschade bureau vaak gratis werkt. Niks is echter minder waar!

Uw letselschade advocaat in Helmond van ons kantoor werkt altijd 100% kosteloos voor u. Hoe dit kan? In de wet is opgenomen dat als een ander aansprakelijk is voor de gevolgen van een ongeluk, deze ook de kosten van rechtsbijstand moet betalen. Onze letselschade advocaten werken dus volledig kosteloos voor u.

Wilt u ook gratis geholpen worden door een letselschade advocaat in Helmond? Neem dan contact met ons op. Letselschade Kompas is geen letselschade bureau maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd gratis geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Letselschade claimen na een verkeersongeval

Een kop- staartbotsing, een aanrijding als voetganger op een zebrapad of een fiets ongeluk. Na een verkeersongeluk kunt u in de meeste gevallen letselschade vorderen. Maar welke letselschade kun je claimen na een verkeersongeval?

Bij een auto ongeluk is schuldig de persoon die de verkeersfout maakt, bijvoorbeeld een voorrangsfout of bij een kettingbotsing. Er kan in dit geval rechtstreeks bij de letselschade verzekeraar van de tegenpartij een letselschadeclaim ingediend worden.

Soms kunt u geen tegenpartij aansprakelijk stellen bij een verkeersongeval, namelijk in de volgende gevallen:

 

In de laatste 2 gevallen kunt u mogelijk toch schadevergoeding eisen, namelijk op de svi- verzekering. De toedracht van een ongeluk maakt namelijk voor het verkrijgen van een letselschade vergoeding bij een svi verzekering niet uit.

Is er sprake van doorrijden na een aanrijding? Dan kunt u een letselschade claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Deze betaalt dan uw letselschade vergoeding.

Als voetganger of fietser aangereden

Op de fiets of als voetganger is de kans op letsel veel groter dan in de auto. Dit komt vanzelfsprekend omdat u minder goed beschermd bent. Bij een fiets ongeluk of aanrijding als voetganger zien wij dan ook vaak zwaar letsel. Breuken, hersenletsel, een whiplash en zelfs een dwarslaesie kunnen het gevolg zijn van een fietsongeluk.

Zeker als u als voetganger of fietser aangereden door een auto of ander motorrijtuig wordt, kan er ernstig letsel optreden. Daarom heeft de wetgever in deze gevallen kwetsbare verkeersdeelnemers beschermd. Deze bescherming is opgenomen in artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet) en uitgewerkt in het 'Spoorboekje 185 wvw'.

De regeling uit artikel 185 wvw houdt in dat als u als voetganger of fietser aangereden wordt, u altijd schadevergoeding kunt eisen. Zelfs als de fietser schuldig is aan het ontstaan van de aanrijding! Wel wordt er dan in principe een korting toegepast.

Artikel 185 wvw geeft voetgangers en fietsers recht op de volgende schadevergoeding:

  • u bent aangereden door een auto door diens schuld, 100% van de letselschade wordt vergoed, zowel de materiΓ«le schade als het smartengeld
  • er is sprake van een aanrijding met een motorrijtuig waarbij de voetganger of fietser schuld heeft, in ieder geval 50% van de schade wordt vergoed, behoudens overmacht.
  • uw kind tot 14 jaar is aangereden door een auto of ander motorvoertuig, alle letselschade wordt vergoed.

 

Soms kan het niet redelijk zijn om een deel van de schade voor rekening van de voetganger of fietser te brengen. In dat geval kan er een beroep gedaan worden op de billijkheidscorrectie. Dit is in het bijzonder het geval als bij het fiets ongeluk of de aanrijding met een voetganger deze persoon ernstig letsel aan het ongeluk heeft overgehouden. Op basis van de billijkheidscorrectie wordt er dan zelfs tot 100% schadevergoeding betaald.

Wilt u meer informatie over het claimen van letselschade na een verkeersongeval? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Helmond. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

of bel direct

0800-27 84 626

Letselschade door een bedrijfsongeval

Op het werk kan het heel erg mis gaan. Bijvoorbeeld doordat u letsel oploopt als gevolg van een gevaarlijke machine of een val van een trap. Dit wordt een bedrijfsongeval genoemd.

U kunt de werkgever aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval als deze de zorgplicht als werkgever geschonden heeft. Dit is eigenlijk bijna altijd het geval bij een arbeidsongeval. Er rust namelijk een zware zorgplicht op de werkgever. Deze dient namelijk te garanderen dat u veilig uw werk kunt doen. Gebeurt er dan toch een ongeluk op het werk, dan is de werkgever aansprakelijk.

De aansprakelijkheid van een werkgever bij een bedrijfsongeval wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Maar hiervan is vaker sprake en niet alleen bij een arbeidsongeval. Werkgeversaansprakelijkheid is er ook indien:

  • er letsel wordt toegebracht door toedoen van een collega
  • bij een verkeerongeluk onder werktijd.

 

Is u een bedrijfsongeval overkomen en wilt u de werkgever aansprakelijk stellen? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Helmond.

Een hondenbeet, wat te doen?

Indien u als gevolg van een hondenbeet letsel hebt opgelopen, dan wilt u uiteraard een schadevergoeding eisen. U maakt immers kosten en lijdt schade, bijvoorbeeld medische kosten of loonschade.

Als u gebeten door een hond bent, dan is het belangrijk dat u weet wie de bezitter van de hond is. Deze persoon is namelijk aansprakelijk voor uw letselschade. Dit op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit wetsartikel gaat over aansprakelijkheid voor dieren.

Er is geen verplichte verzekering voor letsel toegebracht door een hond. Wel valt de schade onder de dekking van de AVP verzekering of WA- verzekering van de hondenbezitter. Vraag daarom altijd of deze verzekering er is.

Wilt u de letselschade door een hondenbeet laten verhalen door een letselschade advocaat in Helmond? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

of bel direct

0800-27 84 626
Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Helmond

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Helmond? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.