Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Aansprakelijkheid
Werkgever

Door de (zware) zorgplicht die op de werkgever rust is deze eigenlijk bijna altijd aansprakelijk bij een bedrijfsongeval. Slecht bij opzet of bewuste roekeloosheid is dit anders.

In Nederland hebben werkgevers een zorgplicht. Deze is opgenomen in de wet en luidt:

β€œDe werkgever is verplicht de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij de arbeid doet verrichten, op zodanige wijze in te richten en te onderhouden alsmede voor het verrichten van de arbeid zodanige maatregelen te treffen en aanwijzingen te verstrekken als redelijkerwijs nodig is om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt.”

Uw werkgever of opdrachtgever (in het geval dat u zzp’er of uitzendkracht bent) dient er dus kort samengevat voor te zorgen dat u uw werk veilig kunt uitvoeren. Daarbij is van belang dat de arbeidsmiddelen in orde zijn, u voldoende aanwijzingen (instructies) heeft gekregen en dat uw werkgever toezicht houdt op uw werkzaamheden. Voldoet de werkgever of opdrachtgever niet aan zijn zorgplicht? Dan is hij aansprakelijk voor het ontstaan van het bedrijfsongeval en dient hij al uw letselschade te vergoeden. De meeste bedrijven zijn tegen aansprakelijkheid jegens werknemers opdrachtnemers verzekerd. De verzekeraar betaald dan ook uiteindelijk uw letselschade.

Door de (zware) zorgplicht die op de werkgever rust is deze eigenlijk bijna altijd aansprakelijk bij een bedrijfsongeval. Slecht bij opzet of bewuste roekeloosheid is dit anders. Dit is overigens iets anders dan onvoorzichtigheid. Ook dan is de werkgever meestal aansprakelijk.

Staat vast dat de werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen van het bedrijfsongeval, dan dient als uw letselschade vergoed te worden. De letselschade specialisten van Letselschade Kompas helpen u hier graag bij. En onze gespecialiseerde rechtsbijstand is ook nog eens volledig kosteloos voor u! BelΒ 0800 278 4626Β (gratis) of mail ons voor als uw vragen of kosteloze hulp bij het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval. Wij helpen u graag!

Bij je thuis of op locatie
Binnen 24 uur geholpen
€€ Geheel kosteloos

Wij zijn erg flexibel en operationeel in heel Nederland. Zo kunnen wij bij u thuis, of bij ons op locatie komen. Wij beschikken over een aantal divers gelegen afspraaklocaties in heel Nederland. Liever thuis? Geen enkel probleem!

Wij kunnen u binnen 24 uur van dienst zijn door een intake in te plannen, deze kunnen wij geheel vrijblijvend en bovendien kosteloos met u inplannen, bij ons of op locatie.

Een vraag die wij vaak vragen is hoe het kan dat een letselschade advocaat gratis kan werken voor een letselschadeslachtoffer. Dit komt omdat wij onze rechtsbijstand verhalen op de aansprakelijke partij. Vaak is dit een verzekeraar. Daarom betaalt u dus gegarandeerd niks voor onze gespecialiseerde rechtsbijstand.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten
Aansprakelijkheid
Werkgever

Door de (zware) zorgplicht die op de werkgever rust is deze eigenlijk bijna altijd aansprakelijk bij een bedrijfsongeval. Slecht bij opzet of bewuste roekeloosheid is dit anders.