Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door bedrijfsongeval Utrecht

Er is u een bedrijfsongeval in Utrecht overkomen en hierbij bent u gewond geraakt. Heeft u hierbij schade opgelopen, dan spreken wij over letselschade.

De vraag bij een bedrijfsongeval in Utrecht is of u de werkgever aansprakelijk stellen kunt en zo ja, welke schadeposten er voor vergoeding in aanmerking komen. U leest het op deze pagina.

Waarom kiest u voor Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Aansprakelijkheid voor bedrijfsongeval Utrecht

Een val over een krat dat op de grond ligt, een heftruck ongeluk of een aanrijding in het verkeer. Op uw werk kunt u op divers manieren te maken krijgen met letsels:

 1. door een schending van de zorgplicht door de werkgever
 2. na een fout van een collega
 3. als gevolg van een verkeersongeluk onder werktijd

 

In al deze gevallen is er recht op een letselschadevergoeding. Hieronder leest u wie u in deze gevallen aansprakelijk stellen kunt na een bedrijfsongeval in Utrecht, maar ook op welke schadevergoeding u recht heeft, bijvoorbeeld bij inkomensschade door arbeidsongeschiktheid of medische kosten.

Werkgever is aansprakelijk voor bedrijfsongeval Utrecht

Is de werkgever aansprakelijk te stellen voor een bedrijfsongeval in Utrecht? Het antwoord is in de meeste gevallen "ja!". Dit komt omdat er op een werkgever een zware zorgplicht rust. Deze zorgplicht houdt in dat de werkgever alles in het werk moet stellen om haar medewerkers te beschermen tegen ongevallen. Gebeurt er toch een ongeluk op het werk, dan is de werkgever in beginsel aansprakelijk, tenzij hij kan bewijzen dat er aan de zorgplicht van de werkgever is voldaan.

De zorgplicht houdt het volgende in:

 • alle bedrijfsmiddelen zoals machines en gereedschappen zijn veilig te gebruiken
 • er zijn veiligheidsvoorschriften op schrift gezet en alle medewerkers zijn hiervan op de hoogte
 • de werkgever zorgt voor veiligheidskleding, schoenen en een helm, bijvoorbeeld in de bouw
 • uw werkgever houdt toezicht op de werkzaamheden
 • er wordt voldaan aan de wettelijke voorschriften, zoals de Arbowetgeving

 

Voldoet de werkgever niet aan al deze regels, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Dit wordt ook wel werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Letselschade door een fout van een collega

Niet iedereen is altijd even voorzichtig. Daarom gaat het regelmatig mis op de werkvloer. Want wist u dat er jaarlijks zo'n 200.000 bedrijfsongevallen plaatvinden?

Een bedrijfsongeval in Utrecht kan dus ook het gevolg zijn van een fout van een collega. Denk bijvoorbeeld aan de collega die op de bouw een zwaar voorwerk op u laat vallen vanaf een ladder of steiger. Maar het kan ook gaan om een heftruckongeluk of het opeens aanzetten van een machine terwijl uw hand er nog in zat.

De vraag is nu, wie is er aansprakelijk bij letselschade veroorzaakt door een collega? Het antwoord op deze vraag vinden wij in de wet. Hierin staat namelijk dat werkgevers aansprakelijk zijn voor schade veroorzaakt door een fout van een medewerker. Loopt u dus als gevolg van een bedrijfsongeval in Utrecht letsel op door een collega, dan kunt u succesvol uw letselschade claimen op de werkgever.

Verplichte verzekering voor verkeersongeluk

Bent u pakketbezorger, maaltijdbezorger of vertegenwoordiger? Dan bent u voor uw werk veel onderweg. Hiervoor geldt een verzekeringsplicht. Dit houdt in dat uw werkgever ervoor moet zorgen dat als u een verkeerongeluk overkomt, uw letselschade vergoed wordt.

De verplichte verzekering geldt onder alle omstandigheden, dus ook voor het geval u zelf schuld aan een aanrijding heeft of bij een eenzijdig auto ongeluk. De enige voorwaarde is dat het moet gaan om een verkeersongeluk onder werktijd. De verplichting om u te verzekeren geldt dus niet voor woon- werk verkeer. Maar veel werkgevers zijn hier wel aanvullend voor verzekerd.

Is er geen verplichte verzekering tegen verkeersongelukken afgesloten? Dan is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade.

Een schadevergoeding claimen

Staat de aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval vast? Dan kunt u een letselschade vergoeding claimen op de verzekeraar. Vaak is een werkgever echter verzekerd voor de schadelijke gevolgen van een bedrijfsongeval in Utrecht en wordt uw letselschade geheel vergoed door deze verzekeraar.

Een letselschadevergoeding bestaat uit:

 

Inkomensschade komt veel voor na een bedrijfsongeval in Utrecht. Want de kans op arbeidsongeschiktheid is groot. Denk aan een val van een hoogte of letsel aan vingers of een hand doordat deze in de machine zijn gekomen.

Het eerste jaar wordt uw basissalaris doorbetaald. Structureel overwerk of bijzondere vergoedingen echter niet. U kunt dus ook al in het eerste jaar arbeidsongeschiktheid schade lijden door het bedrijfsongeval. Maar ook na het eerste jaar is dit vaak het geval en wellicht kunt u zelfs uw eigen functie helemaal niet meer verrichten. Er ontstaat dan inkomensschade en deze dient vergoed te worden door de aansprakelijke werkgever of dienst letselschadeverzekeraar.

Contact met uw letselschade jurist

Is de werkgever aansprakelijk voor het u overkomen bedrijfsongeval in Utrecht? Onze letselschade juristen helpen kosteloos bij het verhalen van letselschade. Neem vandaag nog contact met ons op, dan gaan wij direct voor u aan de slag. Wij helpen u graag!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland