Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door gebroken hand

Een gebroken hand kan veel oorzaken hebben, zoals een verkeersongeluk of een ongeluk op het werk. Dit letsel is uiterst vervelend en zorgt voor de nodige beperkingen. op het werk, maar ook thuis.

Lijdt u schade door een gebroken hand, dan is er sprake van letselschade. Indien een derde schuldig is aan het ongeluk, bijvoorbeeld uw werkgever of een andere weggebruiker, dan is er recht op een letselschadevergoeding.

Op deze pagina leest u alles over de symptomen en behandelingen van een gebroken hand, maar ook over het verhalen van letselschade als u de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt voor het ontstaan van het handletsel.

Is er sprake van letselschade? Onze letselschade juristen helpen u geheel kosteloos bij het verhalen hiervan. Uw letselschade en de kosten van juridische bijstand verhalen wij op de schadeverzekering van de aansprakelijke persoon.

Symptomen gebroken hand

Een gebroken hand is niet altijd direct zichtbaar. Het hebben van pijn kan namelijk ook een andere oorzaak hebben, zoals een kneuzing. Maar wat zijn nu de symptomen van een gebroken hand?

Uit de literatuur blijken de volgende symptomen van een gebroken hand:

 • de hand is gevoelig
 • er is een zwelling van de hand
 • uw hand of vingers hebben een standsafwijking, er is sprake van een vervorming
 • u kunt de hand niet bewegen of alleen met veel pijn
 • een verkorte vinger
 • er is een knokkel ingedrukt
 • uw vingers schuiven over elkaar bij het maken van een (gedeeltelijke) vuist

 

Indien u deze symptomen herkent, dan is er waarschijnlijk sprake van een gebroken hand. Het is dan belangrijk dat u direct naar een arts gaat.

Diagnose en behandeling gebroken hand

De arts zal van de mogelijke gebroken hand röntgenfoto's laten maken. Hierop is de fractuur van de hand goed te zien. Daarnaast zal een arts vragen of u de hand en vingers wilt bewegen en zal hij aan de hand en vingers willen voelen. Op deze manier kan de gebroken hand gediagnosticeerd worden.

Staat vast dat er sprake is van een gebroken hand, dan zijn er een aantal behandelingen mogelijk. In veel gevallen is een operatie niet noodzakelijk en zal de arts de botten weer op de juiste plaats zetten en de hand in een gipsverband en mogelijk een spalk zetten. Er volgt na een week een controle en na circa 4 weken mag het gips verwijderd worden.

In sommige gevallen is een operatie noodzakelijk. Het gaat dan om situaties waarbij het bot buiten de huid steekt, de vingers niet op de plaats gehouden kunnen worden of indien er als gevolg van een ongeluk sprake is van een verbrijzeling van de hand of vingers.

Gebroken hand als gevolg van een ongeluk

Is uw hand gebroken als gevolg van een ongeluk? Dan heeft u wellicht recht op een schadevergoeding. Deze bestaat uit kosten die u maakt, bijvoorbeeld voor hulp in het huishouden of medische kosten als het eigen risico. Maar er kan door een gebroken hand ook sprake zijn van inkomensschade. Daarnaast is er na een aanrijding of bedrijfsongeval altijd recht op een smartengeldvergoeding.

De vraag bij een gebroken hand door een ongeluk, is wie er aansprakelijk is voor de door het ongeval ontstane schade. Hieronder bespreken wij 3 situaties:

 • letsel door een verkeersongeluk
 • gebroken hand door arbeidsongeval
 • letselschade door een hondenbeet
Gebroken hand door een verkeersongeluk

Bent u aangereden en heeft u hierbij uw hand gebroken? In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd. Breekt u uw hand door een achterop aanrijding omdat uw hand dubbelklapt op het stuur of door een frontale aanrijding, dan kunt u direct de autoverzekering van de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Van belang bij een aanrijding is de vraag wie schuldig is bij een aanrijding. Vaak is dit snel duidelijk, zoals bij een kop-staart botsing of een voorrangsfout. Om te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is, adviseren wij u wel om altijd een schadeformulier in te vullen en deze door beide partijen te laten ondertekenen. Ook het vragen van een getuigenverklaring is van belang.

Bent u als voetganger of fietser aangereden door een auto en hierbij uw hand gebroken? Dan is er altijd recht op schadevergoeding, ongeacht de toedracht. Dus ook als u als fietser of voetganger aangereden wordt omdat u zelf een verkeersfout maakt. Tenminste 50% van uw letselschade wordt in dit geval vergoed.

Wilt u een kosteloos letselschade advies of uw letselschade verhalen na een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Letselschade door een bedrijfsongeval

Is uw gebroken hand het gevolg van een bedrijfsongeval? Op werkgevers rust een zorgplicht. Dit houdt in dat de werkgever er alles aan moet doen om een ongeluk op het werk te voorkomen. Deze zorgplicht van de werkgever is geregeld in artikel 7:658 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek (BW).

Schendt de werkgever haar zorgplicht, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Uw letselschade dient dan vergoed te worden.

Een schending van de zorgplicht van de werkgever doet zich in ieder geval voor indien het letsel het gevolg is van:

 • een ondeugdelijke machine
 • gladheid van de vloer
 • gereedschap dat niet deugdelijk is

 

Daarnaast kunt u een werkgever aansprakelijk stellen indien een collega u letsel toebrengt en als u een verkeersongeval onder werktijd overkomt.

Letselschade door een hondenbeet

Een hondenbeet kan ook tot een gebroken hand leiden. Voor de schade die hiervan het gevolg is kan de hondenbezitter aansprakelijk gesteld worden. Dit blijkt uit artikel 6:179 BW. Dit artikel gaat over de aansprakelijkheid voor dieren.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u de schade als gevolg van een gebroken hand of gebroken vingers verhalen op de aansprakelijke partij? Onze letselschade juristen en letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Ons letselschade bureau werkt door heel Nederland. Met meer dan 15 bezoeklocaties verdeelt over het land zijn wij ook altijd bij u in de buurt. Maar een letselschade specialist van ons letselschade kantoor komt ook gewoon bij u thuis voor een intakegesprek.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. NIEUW: wij zijn nu ook iedere dag bereikbaar via de app, ook in de avond en het weekend!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland