Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat te doen na een verkeersongeval?

Iemand die niet oplet met een kop-staart botsing als gevolg. Of een verkeersfout waardoor u wordt aangereden. Een verkeersongeval is zo gebeurd en vaak geheel buiten uw schuld.

Raakt u gewond of heeft u klachten aan het verkeersongeval overgehouden, dan kunt schadevergoeding eisen van de aansprakelijke partij. Dit is echter lastiger dan u denkt. Want na een verkeersongeval krijgt u te maken met een schadeverzekeraar die tot doel heeft de schade uitkering zo laag mogelijk te houden. Daarom is het belangrijk om in ieder geval ook zelf een letselschade jurist in de arm te nemen.

Ben u aangereden en is de tegenpartij schuldig, dan dient u dit te bewijzen. Daarom is het van groot belang bij een verkeersongeval om een schadeformulier in te vullen. Maar ook namen van getuigen zijn belangrijk om te kunnen bewijzen wie schuldig bij een aanrijding is.

Gratis juridische hulp bij een verkeersongeval

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. Zo dient u dus te bewijzen wie schuldig is bij een aanrijding en dient u een aansprakelijkheidsbrief op te stellen. Vervolgens krijgt u te maken met een letselschade jurist van een letselschadeverzekeraar die er belang bij heeft de schadelast zo laag mogelijk te houden.

De wetgever in Nederland schiet u als verkeersslachtoffer gelukkig te hulp. In artikel 6:96 BW staat namelijk dat onderdeel van uw schadevergoeding is de kosten die nodig zijn om de schade vast te stellen en te verhalen. Met andere woorden, de kosten van een letselschade jurist worden betaald door de aansprakelijke partij of zijn of haar schadeverzekeraar.

Onze letselschade juristen kunnen u dus gratis helpen bij letselschade als gevolg van een verkeersongeval.

Aansprakelijkheid verkeersongeval

Aansprakelijkheid bij een verkeersongeval is geregeld in een aantal bijzondere wetten. De belangrijkste zullen wij hieronder bespreken.

In het geval van een auto ongeluk zijn met name artikel 6:162 BW, artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstegens en artikel 5 en artikel 185 Wegenverkeerswet van belang.

Artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek gaat over de onrechtmatige daad. Hiervan is sprake als iemand een wettelijke regel of een gebruik overtreedt. De dader is dan verplicht de schade van het slachtoffer te vergoeden. Dit betekent bijvoorbeeld dat iemand die geen voorrang geeft of achterop rijdt op grond van dit artikel aansprakelijk is voor de schade die u door het verkeersongeval lijdt.

In artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeerstekens staat dat je voldoende afstand van je voorganger moet houden. Doe je dit niet, dan ben je aansprakelijk voor de schade die je aan jouw voorganger toebrengt. Bij een kettingbotsing is dus in beginsel het achterste voertuig aansprakelijk voor de schade die u als gevolg van het auto ongeluk lijdt.

De inhoud van artikel 5 Wegenverkeerswet is heel algemeen en houdt in dat je je niet zo mag gedragen op de weg dat er een risico op letsel ontstaat. Bijvoorbeeld bij bumperkleven of te hard rijden bent je dus aansprakelijk voor het verkeersongeval.

Verkeersongeval en artikel 185 Wegenverkeerswet

Artikel 185 Wegenverkeerswet (WVW) is een heel bijzonder wetsartikel. Het beschermd fietsers en voetgangers die aangereden door een auto of ander motorvoertuig zijn. In artikel 185 WVW staat namelijk dat motorvoertuigen aansprakelijk zijn voor de schade die het motorvoertuig aan ongemotoriseerde verkeersdeelnemers toebrengen. Een auto is dus altijd aansprakelijk bij een verkeersongeval tussen een auto en fiets of voetganger.

De regeling van artikel 185 WVW is als volgt:

 • u bent aangereden door een auto door diens schuld: de volledige letselschade wordt vergoed, zowel de materiΓ«le schade als de emotionele schade
 • iemand is als voetganger of fietser aangereden maar heeft zelf een verkeersfout gemaakt: de bestuurder van het motorvoertuig is in ieder geval aansprakelijk voor 50% van de letselschade
 • indien er een kind tot 14 jaar aangereden is wordt alle letselschade vergoed
Schadevergoeding verkeersongeval

Is de andere partij aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een verkeersongeval? Dan is er recht op schadevergoeding. Deze bestaat uit alle kosten die u maakt, loonschade en een studievertraging en uit smartengeld.

Smartengeld is een vergoeding voor de schade die niet in geld uit te drukken is. zo maken pijnklachten deel uit van de schadevergoeding, maar ook bijvoorbeeld rij angst en psychische klachten als een ptss.

Onder kosten vallen veel schadeposten. Het gaat dan onder andere om de volgend letselschade bedragen:

 • medische kosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • een vergoeding voor kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • reiskosten
 • kosten voor onderhoud aan de woning en tuin
 • een honden uitlaatservice
 • kosten van verzorging en verpleging
 • reparatiekosten en vervangingskosten

 

Schade bestaat met name uit loonschade door arbeidsongeschiktheid of inkomensschade van zelfstandig ondernemers. Maar ook schade door een studievertraging valt onder een letselschadevergoeding.

Mensen zoeken ook

πŸ‘¨β€βš–οΈletselschade advocaat

πŸ‘¨β€βš–οΈletselschade advocaat Amsterdam

πŸ‘¨β€βš–οΈletselschade advocaat Rotterdam

🚲fietsongeluk

πŸš—door auto aangereden

πŸ•hondenbeet

🏒bedrijfsongeval

πŸ₯‡beste letselschade advocaat

πŸ’°smartengeld

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen na een

Verkeersongeluk

Lijdt u letselschade door een verkeersongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u geheel gratis bij het verhalen van uw letselschade.

Wij

zijn Letselschade Kompas, een letselschadebureau waar de beste letselschade juristen van Nederland gratis voor u werken als u gewond bent geraakt en gedeeltelijke schade. Door zekerheid ervaring in het claimen van letselschade weten wij hoe wij u het beste kunnen helpen en altijd volledig kunnen helpen!

Graag stellen wij onze letselschade juristen aan u voor!

WIJ

Toppadvocaten, hele contacten over en weer, Charlotte bedankt voor alles wat je bent een topper en Friso bedankt dat je attent bent op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede letselschade specialisten, ben blij dat dit letselschadebureau ingeschakeld heb!

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Duidelijk letselschade advies gekregen en altijd goed bereikbaar. Mijn volledige letselschade vergoed gekregen. Ik raad deze letselschade juristen zeker aan.

Bresilla Mulder

11 months geleden

Fijne mensen met veel kennis en ervaring. De heer Friso Brugman gaat direct voor mij aan de slag en heeft mijn schade snel en volledig verhaald op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn mevrouw advocaat El Haddad. Ik ben echt zeer goed te spreken over haar waarschijnlijkheid en de manier waarop ze je woord staat. Daarnaast heb je alle informatie die je nodig hebt en stelt je gerust. Al met al een topervaring!

Frank Witholt

54 years geleden

Volledige professionaliteit, professionele hulp van begin tot eind, zeer vriendelijke service. Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening en de benadering van de cliΓ«nt door de advocaten Brugman. Ik raad het iedereen aan. Bel ze en het helpt 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze zijn altijd precies op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Goede letselschade specialisten.

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ontdekt! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit werd beschreven. Ik zou niet geschoolden om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed ondersteund en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en alles is goed doorgenomen qua ongeval en evt geaccepteerde uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier gehartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht. De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mailcontact en de communicatie verloopt vaak via een afgestudeerde persoon. Al met al zeker een aanbeveling om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen.

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik vooruitgang geboekt in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden