Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door een auto ongeluk

U bent betrokken geraakt bij een auto ongeluk en bent hierbij gewond geraakt. Hierdoor maakt u kosten en lijdt u schade. Onze letselschade specialisten verhalen uw letselschade na een auto ongeluk gratis voor u. Wij regelen alles zodat u zich kunt richten op uw revalidatie en een maximaal herstel.

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Letselschade door een auto ongeluk, wat nu?

U bent betrokken geraakt bij een auto ongeluk en bent hierbij gewond geraakt. Hierdoor maakt u kosten en lijdt u schade. Onze letselschade specialisten verhalen uw letselschade na een auto ongeluk gratis voor u. Wij regelen alles zodat u zich kunt richten op uw revalidatie en een maximaal herstel.

Als u bent aangereden, dan wilt u natuurlijk weten hoe u uw schade vergoed kan krijgen. Het kan dan gaan om autoschade, maar ook om letselschade. Hiervan is sprake als u bij het auto ongeluk gewond bent geraakt en hierdoor schade lijdt. Denk aan het verplicht eigen risico, maar ook aan inkomensschade.

Als u als bestuurder of passagier een auto botsing meemaakt, dan kunt u door de klap letsel oplopen. Bij een auto ongeluk komen vaak nekklachten voor. In het begin lijkt het met deze klachten mee te vallen, maar nekpijn en whiplashklachten kunnen verergeren. Ook kunnen er andere whiplash symptomen bijkomen. Zo kunnen nekklachten uitmonden in een whiplash.

Bij een auto ongeluk kunt u uiteraard allerlei soorten letsel oplopen. De meest voorkomende letsels zijn:

 1. whiplash letsel
 2. hersenletsel
 3. gebroken ledematen
 4. tibia plateau fractuur
 5. dwarslaesie

 

Bij een auto ongeluk kunt u de letselschade claim rechtstreeks bij de verzekeraar van de tegenpartij indienen. Auto's zijn namelijk verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Uw letselschade wordt dan altijd vergoed! Is er sprake van doorrijden na een ongeval? U kunt dan letselschade claimen op het Waarborgfonds Motorverkeer!

Letselschade na een auto ongeluk

Welke verwondingen of klachten u ook aan het ongeluk heeft overgehouden, u moet hiervoor onder medische behandeling. Hierdoor maakt u kosten. Maar er kan ook sprake zijn van andere schadeposten. Onze letselschadejuristen claimen uw letselschade na een auto ongeluk snel en regelen direct een voorschot op de letselschade voor u.

In deze bijdrage leest u alles over schadevergoeding na een auto ongeluk. U leest een antwoord op deze en ander vragen;

 1. wat te doen bij een auto ongeluk?
 2. Wie is aansprakelijk?
 3. Een eenzijdig ongeval, wat nu?
 4. wat is letselschade?
 5. wat valt onder letselschade?
 6. hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?
 7. voorschot letselschade hoe lang duurt dag?
 8. wat doet een letselschade advocaat?
 9. wat kost een letselschade advocaat?

 

Lijdt u schade door een aanrijding? Onze letselschade juristen en letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij geven u een gratis letsel advies en claimen uw letselschade 100% kosteloos

Uw letselschade claimen na een auto ongeluk

 

Indien u gewond bent geraakt bij een auto ongeluk, dan is de kans groot dat u door uw verwondingen schade lijdt. Schade door letsel wordt letselschade genoemd. Letselschade claimen kan bij een auto ongeluk rechtstreeks op de verzekeraar van de auto die de auto botsing veroorzaakt heeft.

 

Wij claimen uw letselschade kosteloos

“Kosteloos letselschade laten claimen door een advocaat, hoe kan dat?” is een vraag die onze letselschade specialisten vaak krijgen. Toch is het waar, wij claimen uw letselschade volledig kosteloos! De kosten van rechtsbijstand worden namelijk betaald door de aansprakelijke partij. Deze stellen wij ook aansprakelijk voor alle kosten die u moet maken!

Het voordeel van een letselschade jurist is:dat u zich kunt richten op uw herstelu niet hoeft te discussiëren met de verzekeraaru loopt geen risico dat u blijft zitten met toekomstige letselschade

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Als u betrokken bent geraakt bij een auto ongeluk, dan zijn er een aantal dingen belangrijk. Daarom geven wij u de volgende tips als u gewond bij een auto ongeluk bent geraakt:

 • breng eerst uzelf en anderen in veiligheid
 • vul ter plaatse het schadeformulier in
 • laat het schade-aanrijdingformulier ondertekenen
 • bel zo nodig de politie
 • schrijf gegevens van getuigen op
 • maak met uw smartphone foto’s van het ongeval
 • regel geen schade ter plaatse of direct met de schadeverzekering van de tegenpartij
 • schakel de hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat in
Wie is aansprakelijk bij een auto ongeluk?

Wie aansprakelijk is bij een auto ongeluk vinden wij in een aantal wetten. Is er bijvoorbeeld sprake van een kop-staart botsing of een kettingbotsing, dan vinden wij het antwoord op de vraag wie aansprakelijk is in artikel 19 van het reglement verkeersregels en verkeerstekens. Hierin staat dat een bestuurder voldoende afstand moet houden op zijn voorganger om een achterop aanrijding te voorkomen.

Uit artikel 19 van het reglement verkeersregels en verkeerstekens kan dus worden afgeleid dat de persoon die achterop rijdt aansprakelijk is. Bij een kop-staart botsing of een kettingbotsing is dus de bestuurder die u van achteren aanrijdt aansprakelijk. Daarbij kan overigens de letselschade claim direct bij de WAM- verzekeraar van de veroorzaker van het auto ongeluk ingediend worden.

Bij andere auto botsingen dan een kop-staart botsing of een kettingbotsing is artikel 6:162 BW doorslaggevend. Op basis van dit wetsartikel is de persoon die de verkeersfout maakt aansprakelijk.

Een eenzijdig auto ongeluk, wat nu?

Soms is er niemand om bij een auto ongeluk aansprakelijk te stellen. Dit is het geval bij een eenzijdig ongeval of omdat u zelf achterop bent gereden bij iemand. Dit betekent echter niet dat u dan geen recht heeft op een letselschade vergoeding.

Bij een eenzijdig ongeval gaat het bijvoorbeeld om een auto ongeluk door gladheid waardoor u tegen de vangrail rijdt. Of omdat u de macht over het stuur verliest en in de berm of tegen een boom rijdt. De letselschade die u hierdoor lijdt kan geclaimd worden op de schade inzittendenverzekering. Bij veel mensen maakt de svi- verzekering deel uit van de autoverzekering. Omdat de toedracht bij de svi verzekering geen rol speelt, heeft u altijd recht op een letselschade vergoeding.

Ook bij een eigen verkeersfout kan er een beroep gedaan worden op de svi- verzekering. Passagiers kunnen letselschade claimen bij de WAM- verzekeraar van de auto.

Aanrijding van achteren, wie is schuldig?

Bestuurders van een motorvoertuig moeten voldoende afstand houden op een voorganger. Dit staat in artikel 19 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Bij een aanrijding van achteren is de bestuurder die achterop is gereden dus aansprakelijk.

Bij een aanrijding van achteren is het de achterste auto, scooter of motor niet altijd aansprakelijk. Remt het voorste voertuig plotseling zonder enige reden, dan zal dit voertuig de schade van de achterop gereden bestuurder moeten compenseren.

Van achteren aangereden: kop-staart botsing en kettingbotsing

Bent u van achteren aangereden? Dan is het achterste voertuig dus in beginsel aansprakelijk. Als u van achteren aangereden bent en er zijn 2 auto’s bij de auto botsing betrokken, dan spreken wij over een kop-staart botsing. Het kan echter ook voorkomen dat er 3 of meer auto’s bij het auto ongeluk betrokken zijn. Er is dan sprake van een kettingbotsing. Een kettingbotsing zien wij met name op de snelweg als iemand op een file inrijdt.

Wat is letselschade?

Indien u bij een aanrijding gewond bent geraakt, dan heeft u recht op letselschade, maar wat is letselschade eigenlijk en wanneer heb je er recht op?

Letselschade is de schade die u als bestuurder of passagier lijdt als u bij een auto ongeluk gewond bent geraakt en als gevolg van het letsel schade lijdt. Het bestaat enerzijds uit alle kosten die u maakt en inkomensschade. Naast deze materiële schade bestaat letselschade uit smartengeld, een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten en psychische klachten.

Wat valt onder letselschade?

De volgende schadeposten vallen onder de te claimen letselschade:

 1. inkomensschade
 2. pensioenschade
 3. verplicht eigen risico
 4. studievertragingskosten
 5. fysiotherapeut
 6. mantelzorgkosten
 7. huishoudelijke hulp
 8. verzorgingskosten en verpleegkosten
 9. reiskosten
 10. onderhoudskosten huis en tuinonderhoud
 11. smartengeld (immateriële schade)
Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Een letselschadezaak behandelen kost tijd. Bij licht letsel gaat het om enkele weten tot enkele maanden. Bij zwaar letsel kan het jarenlang duren voordat een letselschade traject is afgerond.

Omdat u wel direct schade lijdt na een auto ongeluk, zorgt uw letselschade jurist van Letselschade Kompas ervoor dat u een voorschot op uw letselschade ontvangt. De hoogte van het voorschot bij letselschade hangt af van een aantal zaken, bijvoorbeeld of uw inkomensverlies heeft.

Uw letselschade jurist van Letselschade Kompas zorgt er dan voor dat uw inkomensverlies continu geclaimd wordt bij de letselschade verzekeraar. Wij vragen een voorschot letselschade net zo vaak voor u aan als nodig, tot het moment uw volledige letselschade claim geregeld is.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat staat u tijdens het gehele letselschade traject bij:

 1. de aansprakelijkstelling wordt opgesteld
 2. de tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld
 3. een voorschot letselschade wordt geclaimd
 4. er wordt een schadestaat opgesteld
 5. onderhandelingen met de verzekeraar worden gevoerd
 6. Er wordt een maximaal bedrag aan schadevergoeding gevorderd.
Wat kost een letselschade advocaat?

Bent u betrokken geraakt bij een aanrijding en hierbij letsel opgelopen? Schakel dan een letselschade advocaat van Letselschade Kompas in voor het letselschade claimen op de aansprakelijke persoon. Wij helpen u altijd 100% kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier het contactformulier in.

Een letselschade advocaat van ons kantoor helpt u dus kosteloos bij letselschade claimen. Dit is mogelijk omdat wij onze kosten verhalen op de aansprakelijke partij. Daarom kunnen wij u garanderen dat wij kosteloos uw letselschade claimen na een auto ongeluk.

Letselschade Kompas werkt door heel Nederland. Dus of u nu een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Rotterdam of elders in Nederland een letselschade advocaat zoekt, u kunt altijd bij ons terecht!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland