Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat te doen na een lesauto ongeluk

Raak je betrokken bij een lesauto ongeluk, dan is een aantal dingen van belang. Want in beginsel dien jij te bewijzen dat er een ander schuldig aan een aanrijding is. Bijvoorbeeld bij een kop-staartbotsing of een overtreding van de voorrangsregels.

Om ervoor te zorgen dat je de schuld en aansprakelijkheid van de tegenpartij kunt bewijzen adviseren wij:

  • vul altijd een schadeformulier in
  • maakt foto's van de betrokken voertuigen
  • vraag getuigen om een getuigenverklaring
  • ga altijd naar een arts, zeker bij whiplash klachten
  • schakel een letselschadejurist in om je te helpen met je letselschade claim.

Wie is aansprakelijk bij een lesauto ongeluk?

In het geval van een lesauto ongeluk kun je een aantal partijen aansprakelijk stellen. Wie je aansprakelijk kunt stellen hangt wel af van de omstandigheden van het geval.

Ben je in de lesauto aangereden door de fout van een andere bestuurder? Dan is deze bestuurder fout en aansprakelijk. Je kunt van deze bestuurder van schadevergoeding eisen. Omdat ieder motorvoertuig in Nederland verplicht verzekerd is tegen aansprakelijkheid, zal de autoverzekeraar jouw letselschade rechtstreeks aan je overmaken. Uiteraard regelt een van onze letselschade juristen dit voor jou.

Maar wat nu als je betrokken bent bij een eenzijdig ongeluk of als je zelf tegen iemand aanrijdt? Kun je dan ook letselschade claimen? Je leest het hieronder!

Aansprakelijkheid rijsschool bij ongeluk met lesauto

Tijdens een rijles of rij examen ben jij uiteraard de feitelijke bestuurder. Immers, jij hebt het stuur in handen. Maar als je tijdens de rijles een ongeluk veroorzaakt, dan ben je niet aansprakelijk. Op grond van artikel 1 lid 2 van het Reglement Verkeerregels en verkeertekens is de rij instructeur of examinator namelijk de juridische bestuurder.

Het feit dan een ander de juridische bestuurder is, maakt dat niet jij, maar de rij instructeur of de examinator aansprakelijk is voor de letselschade die door de aanrijding veroorzaakt is.

De aansprakelijkheid van de rijinstructeur of examinator houdt niet alleen in dat deze aansprakelijk is voor de letselschade van de tegenpartij. Ook voor jou letselschade zijn deze personen aansprakelijk. Is de de instructeur of examinator in loondienst? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. de werkgever is dan gehouden jouw letselschade te vergoeden.

Er is in deze situatie sprake van een wanprestatie, omdat je een overeenkomst met de rijschool hebt en deze er voor dient te zorgen dat jou geen verkeersongeluk kan overkomen tijdens de rijles.

WAM- verzekering

Bent je betrokken bij een lesauto ongeluk en is de ander aansprakelijk? Dan kun je rechtstreeks bij de autoverzekeraar jouw letselschade claim indienen. Dit is in de wet geregeld. Maar kies je voor een letselschade jurist van ons kantoor, dan zorgen wij uiteraard voor de aansprakelijkstelling.

Naast een aansprakelijkstelling zorgen wij ook direct voor een voorschot op jouw letselschadevergoeding. Wel zo fijn als je kosten maakt of jouw salaris niet wordt doorbetaald na het lesauto ongeluk.

svi- verzekering

Is er geen tegenpartij om aansprakelijk te stellen? Geen probleem! Rijschoolhouders zijn door het CBS verplicht om een SVI verzekering af te sluiten voor ongelukken tijdens een rij examen. In de meeste gevallen is deze schade inzittenden verzekering er echter ook voor een verkeersongeluk tijdens een rijles. Vraag er altijd naar als je een overeenkomst met een rijschool aangaat!

Als rij instructeur aangereden, wat nu?

Niet alleen als je als leerling tijdens een rijles letselschade oploopt heb je recht op een schadevergoeding. Ook de instructeur kan in de meeste gevallen aanspraak maken op een letselschadevergoeding.

Ben je als rij instructeur in loondienst werkzaam? Werkgevers zijn op basis van goedwerkgeverschap (artikel 7:611 BW) aansprakelijk voor schade die je door verkeersongelukken onder werktijd lijdt.

Naast de werkgeversaansprakelijkheid is er ook vaak een schade- inzittendenverzekering waarop een beroep gedaan kan worden.

Gratis hulp van een letselschade specialist!

De letselschade specialisten van Letselschade Kompas helpen altijd volledig gratis bij letselschade als gevolg van een lesauto ongeluk. De kosten voor rechtshulp verhalen wij op de aansprakelijke partij!

Wilt u ook gratis rechtsbijstand bij uw letselschade claim? Neem dan contact op met onze letselschade experts voor een vrijblijvend letselschade advies of het direct claimen van letselschade.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen na een

Lesauto ongeluk

Is u tijdens een rijles in de lesauto een ongeluk overkomen? Dan is er recht op een letselschadevergoeding. Onze letselschade advocaten helpen u 100% gratis bij letselschade na een aanrijding.