Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Tegenpartij aansprakelijk stellen

U bent betrokken geraakt bij een ongeval. Is een ander hiervoor verantwoordelijk, dan kunt u deze tegenpartij aansprakelijk stellen. Want als u schade lijdt door een ongeluk, dan wilt u uiteraard uw schade vergoed zien.

Is het ongeluk buiten uw schuld gebeurd, dan kunt u het aansprakelijk stellen van de tegenpartij gratis aan ons overlaten. Want de kosten van rechtsbijstand komen in dit geval voor rekening van de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekeraar.

Hoe kan ik iemand aansprakelijk stellen?

De tegenpartij aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Deze brief vormt het startpunt van de letselschade claim en bevat belangrijke informatie:

 1. datum en plaats schade- evenement
 2. beschrijving van de onrechtmatige daad
 3. de aansprakelijkstelling zelf
 4. de gevorderde letselschade bedragen
 5. stuiting van de verjaring
 6. verzoek om erkenning aansprakelijkheid en voorschot.

 

Een aansprakelijkheidsbrief opstellen is niet eenvoudig. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen. Als iemand aansprakelijk is voor uw schade, dan kunt u kosteloos een beroep doen op een letselschade jurist.

Tegenpartij aansprakelijk stellen bij aanrijding

In het geval van een aanrijding kunt u 2 tegenpartijen aansprakelijk stellen:

 • de persoon die u heeft aangereden
 • de autoverzekeraar van de schuldige partij

 

Wilt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade, dan is het belangrijk dat duidelijk is wie schuldig is aan de aanrijding. Wij adviseren u daarom altijd een schadeformulier in te vullen. Hierop kunt u belangrijke informatie invullen:

 1. het letsel dat u aan de aanrijding over hebt gehouden;
 2. het antwoord op de vraag wie schuldig is bij een aanrijding;
 3. de verzekeringsgegevens van de WAM- verzekeraar;

 

Zorgt u ervoor dat het schade- aanrijdingsformulier ondertekend wordt, dan is het schadeformulier ook nog eens een dwingend bewijsmiddel tussen partijen!

Tegenpartij aansprakelijk stellen bij bedrijfsongeval

Een verouderde machine die niet aan de veiligheidsvereisten voldoet, een gladde vloer of een heftruck ongeluk omdat u door een collega aangereden bent. Een bedrijfsongeval gebeurt vaak geheel buiten uw schuld. De gevolgen zijn echter wel voor u en lijden meestal tot letselschade. De vraag is dan wie u aansprakelijk kunt stellen bij een ongeluk op het werk.

In artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek is de zorgplicht van de werkgever opgenomen. In deze wettelijke bepaling staat:

"De werkgever is verplicht de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij de arbeid doet verrichten, op zodanige wijze in te richten en te onderhouden alsmede voor het verrichten van de arbeid zodanige maatregelen te treffen en aanwijzingen te verstrekken als redelijkerwijs nodig is om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt."

Op uw werkgever rust dus de zorgplicht ervoor te zorgen dat u het werk veilig kunt verrichten. Lijdt u dus schade door een verouderde of defecte machine, dan is de werkgever aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Hiervan is ook sprake indien u:

 1. van de ladder valt
 2. uitglijdt over een gladde vloer
 3. letsel oploopt door toedoen van een collega
 4. er onvoldoende veiligheidsinstructies zijn gegeven
 5. scholing onvoldoende is
 6. letsel oploopt tijdens een verkeersongeluk
Gemeente aansprakelijk stellen

De gemeente is als wegbeheerder gehouden de wegen en stoepen te controleren en onderhouden. Door drukte en bezuinigingen is er echter veel achterstallig onderhoud. Het gevolg is dat stoeptegels omhoog staat of losliggen en er gaten in de weg zitten. Valt u door zo'n losliggende stoeptegel of gat in de weg, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen.

Wilt u de gemeente als tegenpartij aansprakelijk stellen, dan is het belangrijk dat u bewijst dat u bent gevallen, maar met name dat de weg of stoep een gebrek bevat. Daarom adviseren wij u letsel door een gebrekkige weg of stoep:

 1. vraag namen en contactgegevens van getuigen
 2. maak foto's van het gebrekkige wegdek
 3. gaat het om een omhoog staande stoeptegel? Meet het hoogteverschil. Bij een hoogteverschil van 3 centimeter of meer kunt u de gemeente aansprakelijk stellen.
Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschade bureau gespecialiseerd in het claimen van letselschade. Onze letselschade juristen zijn altijd in de buurt met maar liefst 10 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij komen voor een letselschade advies of een intakegesprek gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Voor u heeft dit grote voordelen. Zo kunnen wij kosteloos voor u procederen als het nodig is. Ook hebben wij hierdoor meer kennis in huis dan andere letselschade bureaus. En wij hebben advocaten door heel Nederland. Van een letselschade advocaat in Utrecht tot een letselschade advocaat in Rotterdam.

Bent u aangereden door een auto en wilt u gratis uw letselschade claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland