Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Aansprakelijkheid werkgever voor bedrijfsongeval

Door de (zware) zorgplicht die op de werkgever rust is deze eigenlijk bijna altijd aansprakelijk bij een bedrijfsongeval. Is er sprake van aansprakelijkheid van de werkgever? Dan kunnen wij kosteloos uw letselschade verhalen.

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

  1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
  2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
  3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Aansprakelijkheid werkgever voor letselschade

In Nederland hebben werkgevers een zorgplicht. Deze is opgenomen in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek en luidt:

“De werkgever is verplicht de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij de arbeid doet verrichten, op zodanige wijze in te richten en te onderhouden alsmede voor het verrichten van de arbeid zodanige maatregelen te treffen en aanwijzingen te verstrekken als redelijkerwijs nodig is om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt.”

Uw werkgever of opdrachtgever (in het geval dat u zzp’er of uitzendkracht bent) dient er dus kort samengevat voor te zorgen dat u uw werk veilig kunt uitvoeren. Daarbij is van belang dat de arbeidsmiddelen in orde zijn, u voldoende aanwijzingen (instructies) heeft gekregen en dat uw werkgever toezicht houdt op uw werkzaamheden.

Voldoet de werkgever of opdrachtgever niet aan zijn zorgplicht? Dan is hij aansprakelijk voor het ontstaan van het bedrijfsongeval en dient hij al uw letselschade te vergoeden. De meeste bedrijven zijn tegen aansprakelijkheid van werkgevers verzekerd. De verzekeraar betaalt dan ook uiteindelijk de letselschade vergoeding.

Werkgever bijna altijd aansprakelijk voor letselschade

Door de (zware) zorgplicht die op de werkgever rust is deze eigenlijk bijna altijd aansprakelijk voor letselschade veroorzaakt door een bedrijfsongeval. Slecht bij opzet of bewuste roekeloosheid is dit anders. Dit is overigens iets anders dan onvoorzichtigheid. Ook dan is er sprake van aansprakelijkheid van de werkgever.

Staat vast dat de werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen van het bedrijfsongeval, dan dient als uw letselschade vergoed te worden. De letselschade specialisten van Letselschade Kompas helpen u hier graag bij. En onze gespecialiseerde rechtsbijstand is ook nog eens volledig kosteloos voor u! Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons voor als uw vragen of kosteloze hulp bij het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval. Wij helpen u graag!

Aansprakelijkheid werkgever voor fout medewerker

Soms kan een werkgever er niks aan doen dat u een bedrijfsongeval is overkomen. Dit is het geval als een collega een fout maakt waardoor u gewond raakt. Bijvoorbeeld omdat u door een collega met de heftruck aangereden wordt of bij een bouwongeval omdat u iets op uw hoofd krijgt van een collega.

Aansprakelijkheid van de werkgever gaat verder dan de zorgplicht. Op grond van artikel 6:170 BW is de werkgever ook aansprakelijk voor fouten gemaakt door ondergeschikten. Dit betreft een risico aansprakelijkheid. Dit houdt in dat er aansprakelijkheid van de werkgever is, ook al heeft hij geen schuld aan het ongeval.

Aansprakelijkheid werkgever bij verkeersongeluk

Is u onder werktijd een verkeersongeluk overkomen en heeft u hieraan letsel overgehouden? Uw werkgever is verplicht hiervoor een verzekering af te sluiten. Dit wordt een WEGAM verzekering genoemd. Deze verzekering dient dekking te bieden tegen letselschade als gevolg van een verkeersongeluk onder werktijd. Een aanrijding of eenzijdig auto ongeluk onder woon-werkverkeer valt dus niet onder de verplichte verzekering. Veel werkgevers zijn hiervoor echter wel vrijwillig verzekerd op grond van de WEGAS verzekering.

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade nadat u als voetganger aangereden bent? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Het enige wat u hoeft te doen is uw letselschade melden bij ons. Wij doen de rest!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland