Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Ongeluk in Rotterdamse haven, wat nu?

Een val van een trap, fout van een collega of heftruck ongeluk. Er gebeuren jaarlijkse meerdere ongelukken in de Rotterdamse haven. De werkgever is hier in de meeste gevallen aansprakelijk voor. Op deze pagina leest u er alles over.

Waarom kiest u voor Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Letselschade door bedrijfsongeval Rotterdamse haven

U kunt als gevolg van een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven vervelend letsel oplopen. Denk aan een breuk, whiplashklachten of zelfs hersenletsel en een dwarslaesie. Als gevolg van dit letsel is er schade, bijvoorbeeld inkomensschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Maar ook medische kosten en reiskosten komen voor vergoeding in aanmerking.

Een ongeluk op het werk kan door diverse oorzaken ontstaan:

 1. overtreding zorgplicht werkgever
 2. fout collega
 3. verkeersongeluk onder werktijd

 

Voornoemde oorzaken van een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven worden hieronder besproken. Wist u dat een letselschade jurist uw letselschade na een ongeluk op het werk in de meeste gevallen kosteloos voor u kan verhalen? Wij verhalen onze kosten namelijk net als uw letselschade op de aansprakelijke partij of diens WA verzekering.

Bedrijfsongeval Rotterdamse haven door schending zorgplicht

Werkgevers horen er alles aan te doen om te voorkomen dat een medewerker letsel oploopt onder werktijd. Dit wordt de zorgplicht van de werkgever genoemd. Op grond hiervan dient een werkgever:

 • te zorgen dat u veilig uw werk kunt doen en machines en andere bedrijfsmiddelen dus in goede staat zijn
 • voldoende en schriftelijke veiligheidsvoorschriften te geven
 • toezicht op de werkzaamheden te houden

 

Bent u dus bijvoorbeeld van een ladder gevallen omdat deze gebrekkig was of loopt u letsel op omdat u niet op de hoogte was van de veiligheidsvoorschriften? Dan is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade. Maar ook als u zelf onvoorzichtig bent, dan is het vaak de werkgever die gehouden is uw letselschade te vergoeden. De zorgplicht van de werkgever is namelijk streng. Ik de praktijk is een werkgever meestal aansprakelijk.

Ongeluk Rotterdamse haven door fout collega

Bij een schending van de zorgplicht is de werkgever dus aansprakelijk voor het vergoeden van uw letselschade. Maar hoe zit als u in de Rotterdamse haven letselschade oploopt door een fout van een collega? Wie kunt u dan aanspreken voor uw letselschade?

Uw collega zal waarschijnlijk geen verhaal bieden als hij jegens u een onrechtmatige daad verricht, al dan niet per ongeluk. Wellicht dat de collega zijn of haar WA verzekering in kan schakelen, maar veel particulieren zijn niet verzekerd tegen aansprakelijkheid. Maar wie kunt u dan aansprakelijk stellen voor letselschade?

Aansprakelijkheid voor een fout van een collega is opgenomen in artikel 6:170 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat de werkgever aansprakelijk is voor fouten gemaakt door zijn ondergeschikten. Overkomt u dus een ongeluk omdat u op de heftruck bent aangereden of een collega iets op uw hoofd laat vallen, dan is de werkgever verplicht op schadevergoeding te betalen. Dit wordt een risico aansprakelijkheid genoemd. Ook al kan de werkgever geen verwijt gemaakt worden, toch is het aansprakelijk voor letselschade.

Letselschade door verkeersongeluk onder werktijd

Bent u voor uw werk veel onderweg, zoals het geval is als u pakketbezorger, maaltijdbezorger of vertegenwoordiger bent? Dan loopt u onbewust en ongewild een hoger risico dan andere medewerkers op een verkeersongeluk. Daarom heeft de Hoge Raad, Nederlandse hoogste rechtscollege, bepaald dat er op een werkgever een verzekeringsplicht rust. Dit houdt in dat werkgevers medewerkers moeten verzekeren tegen het risico op een verkeersongeluk onder werktijd.

Op grond van deze verzekering, die ook wel WEGAM of WEGAS verzekering wordt genoemd, is er altijd recht op schadevergoeding. Ook bij een eenzijdig auto ongeluk of als u schuld aan een aanrijding heeft.

Schadevergoeding eisen

Is iemand anders aansprakelijk voor de letselschade als gevolg van een ongeluk in de Rotterdamse haven? Dan kunt u een letselschade vergoeding vorderen. Een schadevergoeding bestaat uit de kosten die u maakt, maar ook uit inkomensschade, een studievertraging bij scholieren en studenten en uit een smartengeldvergoeding.

Kosten kunnen onder andere bestaan uit medische kosten, bijvoorbeeld het verplicht eigen risico, maar daarnaast uit kosten gemaakt tijdens ziekenhuisopname, reiskosten en kosten die u thuis maakt, bijvoorbeeld voor overname van huishoudelijke taken en omdat u niet meer zelfstandig het onderhoud van uw huis en tuin kan doen.

Ook arbeidsongeschiktheid komt veelvuldig voor bij een bedrijfsongeluk in de Rotterdamse haven. Als gevolg hiervan kan er inkomensschade ontstaan. Ook hiervoor kunt u de werkgever aansprakelijk stellen.

Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat u door het bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven is aangedaan. Er is bij klachten zoals whiplashklachten en verwondingen altijd recht op een smartengeldvergoeding, zowel bij licht letsel als bij zwaar letsel.

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven. De letselschade juristen van ons letselschade bureau helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, 1 van de meest bekende en gespecialiseerde advocatenkantoren van Nederland. Indien nodig schakelen wij dan ook kosteloos een letselschade advocaat voor u in; uniek in Nederland!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland