Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Ziekenhuisdaggeldvergoeding claimen bij ongeval

Een aanrijding of bedrijfsongeval kan leiden tot ernstig letsel waarvoor behandeling in het ziekenhuis noodzakelijk is. In het ziekenhuis krijgt u maken met allerlei kosten, zoals het huren van een tv, consumpties voor uzelf en bezoek en parkeerkosten voor bezoek of als u opgehaald wordt. Bent u slachtoffer van een ongeluk, dan kunt u hiervoor onder omstandigheden een ziekenhuisdaggeldvergoeding ontvangen.

Op deze pagina leest welke schadeposten allemaal onder een ziekenhuisdaggeldvergoeding vallen, maar ook welke andere letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komen na een ongeluk waarvoor een ander aansprakelijk is.

Wist u dat u als slachtoffer van een ongeluk recht heeft op onze gratis hulp? Onze letselschade juristen verhalen de ziekenhuisdaggeldvergoeding en alle andere schade geheel kosteloos voor u op de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering.

Welke schade valt onder een ziekenhuisdaggeldvergoeding?

Wordt u met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen, dan maakt u kosten. Dit is ook het geval als u later als gevolg van een ongeluk wordt opgenomen, bijvoorbeeld voor een operatie van een breuk. Uiteraard wordt u goed verzorgd in het ziekenhuis, maar u zult merken dat u desondanks kosten maakt.

Niet alleen u maakt kosten, ook uw bezoek heeft hiermee te maken. Zo zijn de parkeerkosten hoog in een ziekenhuis en wordt er koffie en een broodje gehaald.

Bent u in het ziekenhuis opgenomen door een ongeval en is een ander hiervoor aansprakelijk, dan kunt u aanspraak maken op een ziekenhuisdaggeldvergoeding. Hieronder vallen de volgende schadeposten:

 • telefoonkosten, bijvoorbeeld omdat u vaker dan normaal met mensen belt om te vertellen wat er is gebeurd en hoe het met u gaat na het ongeluk
 • boeken en tijdschriften die u koopt om de dag in het ziekenhuis door te komen
 • consumpties voor uzelf, bijvoorbeeld frisdrank of een broodje in het restaurant
 • huur van een televisie
 • parkeergeld van bezoek en van personen die u gebracht hebben of op komen halen
 • bloemen en fruit dat door bezoek meegebracht wordt.

 

De kosten die u maakt tijdens een ziekenhuisopname kunnen oplopen. Denk alleen al aan het parkeergeld dat in ziekenhuizen vaak hoog is. Hiervoor is de ziekenhuisdaggeldvergoeding bedoeld.

Het is uiteraard bezwaarlijk om alle kosten bij te houden. Daarom bestaat een ziekenhuisdaggeldvergoeding uit een vast bedrag per dag dat u in het opgenomen bent.

Hoogte ziekenhuisdaggeldvergoeding

De hoogte van de ziekenhuisdaggeldvergoeding is opgenomen in een richtlijn van de Letselschade Raad. Op grond van deze richtlijn bedraagt de ziekenhuisdaggeldvergoeding in 2024 € 35,00 per dag.

Zijn de kosten die u maakt in werkelijkheid hoger van € 35,00 per dag, dan worden de werkelijke kosten vergoed. U dient dan wel aan te tonen hoe hoog uw kosten zijn.

Soms is een ziekenhuisopname niet genoeg en dient u hierna nog opgenomen te worden in een revalidatiecentrum. Daarom is er naast een ziekenhuisdaggeldvergoeding ook een revalidatiecentrumvergoeding. Deze vergoeding bedraagt € 18,00 per dag dat u opgenomen bent in het revalidatiecentrum.

Ziekenhuisdaggeldvergoeding en revalidatiecentrumvergoeding claimen

Bent u als gevolg van een fietsongeluk, ongeval met de auto of een bedrijfsongeval opgenomen in het ziekenhuis en/ of revalidatiecentrum, dan kunt u dus een ziekenhuisdaggeldvergoeding en/ of een revalidatiecentrumvergoeding claimen.

Een ziekenhuisdaggeldvergoeding verhalen doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staan alle schadebedragen opgesomd en wordt de tegenpartij of dienst letselschadeverzekeraar aansprakelijk gesteld.

In de wet is opgenomen dat een verkeersslachtoffer of iemand die een bedrijfsongeval is overkomen, gratis een letselschade jurist in kan schakelen voor het verhalen van letselschade. U kunt onze letselschadespecialisten dus kosteloos verzoeken de ziekenhuisdaggeldvergoeding en alle overige schadeposten voor u te verhalen.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Een ziekenhuisdaggeldvergoeding is slechts 1 van de vele schadeposten die onder een letselschade vergoeding valt. Letselschade bestaat namelijk uit alle kosten die u door een ongeluk maakt, inkomensschade en smartengeld.

De volgende kosten komen voor vergoeding in aanmerking

 • medische kosten zoals het eigen risico
 • reiskosten
 • hulp in het huishouden van een schoonmaakster
 • mantelzorg, bijvoorbeeld omdat uw partner uw huishoudelijke taken overneemt
 • (extra) kinderopvang
 • ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • revalidatiedaggeldvergoeding
 • reparatiekosten fiets, scooter of auto
 • vervangingskosten, bijvoorbeeld van uw telefoon
 • een honden uitlaat service
 • onderhoudskosten van uw huis en tuin

 

Naast kosten komt ook inkomensschade voor vergoeding in aanmerking en schade als gevolg van een studievertraging

Smartengeldvergoeding claimen

Een verkeersongeluk, arbeidsongeval of hondenbeet brengt ook veel leed met zich mee. Dit is ook schade, echter letselschade die niet op geld waardeerbaar is. Deze schadepost wordt smartengeld genoemd.

Bent u gewond geraakt door toedoen van een derde of heeft u aan aan ongeluk klachten zoals whiplashklachten na een achterop aanrijding overgehouden? Dan heeft u recht op een vergoeding van smartengeld. De hoogte hiervan wordt door uw belangenbehartiger vastgesteld op basis van uw persoonlijke situatie.

Bespreek uw letselschade zaak met onze letselschade juristen

Is u een ongeluk overkomen en wilt u weten of u recht op schadevergoeding en gratis juridische hulp heeft? Bespreek uw letselschade zaak dan met ons team van specialisten. Wij helpen u graag en geven u een eerlijk letselschade advies.

Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

NIEUW: in de avond en het weekend zijn wij zowel telefonisch als via whatsapp bereikbaar. U vindt de whatsapp button rechts onderaan deze pagina.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland