Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Cijfers bedrijfsongeval in Rotterdam

Deze pagina gaat met name over het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval in Rotterdam. Maar eerst eens wat cijfers over bedrijfsongevallen. Want helaas groeit het aantal nog altijd.

Vallen op het werk is het meest voorkomende bedrijfsongeval. Denk aan het vallen van een steiger of een val van een ladder.Β  Bijna 1 op de 3 arbeidsongevallen bestaat uit letsel na een val.

Schrikbarend is ook wel dat maar liefst ruim 3 op de 100 werkende te maken krijgt met een ongeluk op het werk. In de meeste gevallen met letsel tot gevolg. Daarbij gaat het het vaakst mis in fabrieken en werkplaatsen. Maar ook in de haven gebeuren relatief veel bedrijfsongevallen in Rotterdam.

Wat te doen na een bedrijfsongeluk in Rotterdam

Is u een bedrijfsongeval in Rotterdam overkomen en is hierdoor letsel ontstaan? Logisch dat u dan een schadevergoeding eisen wilt. Dit kan op de werkgever. Er rust namelijk een zorgplicht op de werkgever.

Dat er een zorgplicht op de werkgever rust, betekent niet dat u als werkgever automatisch recht op schadevergoeding heeft. U dient namelijk 2 dingen aan te tonen:

  • er is u onder werktijd een ongeluk overkomen
  • u heeft hieraan letsel overgehouden

 

Vaak voldoet u vanzelf aan deze eisen omdat er direct hulp is geboden. Maar dit is niet altijd het geval. Zorg er daarom voor dat u namen van getuigen heeft en meldt het ongeluk bij uw leidinggevende!

Wat houdt de zorgplicht van de werkgever in?

Op werkgevers rust een zorgplicht. Deze verplichting is geregeld in artikel 7:658 BW. Dit artikel luidt als volgt:

"De werkgever is verplicht de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij de arbeid doet verrichten, op zodanige wijze in te richten en te onderhouden alsmede voor het verrichten van de arbeid zodanige maatregelen te treffen en aanwijzingen te verstrekken als redelijkerwijs nodig is om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt (lid 1)."

"De werkgever is jegens de werknemer aansprakelijk voor de schade die de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden lijdt, tenzij hij aantoont dat hij de in lid 1 genoemde verplichtingen is nagekomen of dat de schade in belangrijke mate het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer."

Hieruit kan worden afgeleid dat de zorgplicht van de werkgever inhoudt dat hij ervoor moet zorgen dat:

  • machines en andere bedrijfsmiddelen in orde zijn
  • het toezicht op de werkzaamheden afdoende is
  • er afdoende veiligheidsvoorschriften bekend zijn
  • u voldoende beschermd uw werkzaamheden kunt verrichten.

 

Slaagt de werkgever er niet in te bewijzen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. De werkgever is dan gehouden de schade als gevolg van het bedrijfsongeval in Rotterdam te vergoeden

Meldplicht bij bedrijfsongeval in Rotterdam

Bij een arbeidsongeval kunt u ernstig en zelfs blijvend letsel oplopen. Daarom bestaat er voor werkgevers ook een meldplicht voor bedrijfsongevallen. Niet ieder ongeval op het werk hoeft gemeld te worden:

  • ongelukken met blijvend letsel
  • ziekenhuisopname na een bedrijfsongeval
  • een dodelijk bedrijfsongeval

 

Het bedrijfsongeval dient gemeld te worden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie

Letselschade verhalen na een bedrijfsongeval

U heeft na een bedrijfsongeval in Rotterdam over het algemeen recht op een schadevergoeding. Dat is fijn, want de gevolgen van een ongeluk kunnen groot zijn, van het maken van medische kosten tot loonschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid aan toe.

Bij het letselschade verhalen na een ongeval kunt u gratis gebruik maken van de rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Rotterdam. Deze vindt u bij ons aan het Hofplein 20 in Rotterdam

 

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Rotterdam

Ons letselschadebureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Daarom wordt u bij ons altijd geheel kosteloos geholpen door een letselschade advocaat in Rotterdam.

Wilt u ook gratis juridische bijstand na een ongeluk? Neem dan contact met onze letselschade specialisten op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Bedrijfsongeval

Rotterdam

Bent u betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval in Rotterdam? Onze letselschade advocaat in Rotterdam helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

11 months geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden