Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen na bedrijfsongeval Rotterdam

Als u een bedrijfsongeval in Rotterdam is overkomen, dan wilt u uiteraard een schadevergoeding eisen. Want als gevolg van een bedrijfsongeval kunt u ernstig letsel oplopen.

Onze letselschade advocaten helpen gratis bij het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval in Rotterdam. Uw letselschade vergoeding en de advocaatkosten verhalen wij op de aansprakelijke partij!

Cijfers bedrijfsongeval in Rotterdam

Deze pagina gaat met name over het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval in Rotterdam. Maar eerst eens wat cijfers over bedrijfsongevallen. Want helaas groeit het aantal nog altijd. Vallen op het werk is het meest voorkomende bedrijfsongeval. Denk aan het vallen van een steiger of een val van een ladder. Zo bestaat 1 op de 3 arbeidsongevallen in Rotterdam uit een val. Zoals bij een bouwongeval of val van een steiger.

Schrikbarend is ook wel dat maar liefst ruim 3 op de 100 werkende te maken krijgt met een ongeluk op het werk. In de meeste gevallen met letsel tot gevolg. Daarbij gaat het het vaakst mis in fabrieken en werkplaatsen. Maar ook in de haven gebeuren relatief veel bedrijfsongevallen in Rotterdam.

Wat te doen na een bedrijfsongeluk in Rotterdam

Is u een bedrijfsongeval in Rotterdam overkomen en is hierdoor letsel ontstaan? Logisch dat u dan een schadevergoeding eisen wilt. Dit kan op de werkgever. Er rust namelijk een zorgplicht op de werkgever.

Dat er een zorgplicht op de werkgever rust, betekent niet dat u als werkgever automatisch recht op schadevergoeding heeft. U dient namelijk 2 dingen aan te tonen:

 • er is u onder werktijd een ongeluk overkomen
 • u heeft hieraan letsel overgehouden

 

Vaak voldoet u vanzelf aan deze eisen omdat er direct hulp is geboden. Maar dit is niet altijd het geval. Zorg er daarom voor dat u namen van getuigen heeft en meldt het ongeluk bij uw leidinggevende!

Wat houdt de zorgplicht van de werkgever in?

Op werkgevers rust een zorgplicht. Deze verplichting is geregeld in artikel 7:658 BW. Dit artikel luidt als volgt:

"De werkgever is verplicht de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij de arbeid doet verrichten, op zodanige wijze in te richten en te onderhouden alsmede voor het verrichten van de arbeid zodanige maatregelen te treffen en aanwijzingen te verstrekken als redelijkerwijs nodig is om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt (lid 1)."

"De werkgever is jegens de werknemer aansprakelijk voor de schade die de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden lijdt, tenzij hij aantoont dat hij de in lid 1 genoemde verplichtingen is nagekomen of dat de schade in belangrijke mate het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer."

Hieruit kan worden afgeleid dat de zorgplicht van de werkgever inhoudt dat hij ervoor moet zorgen dat:

 • machines en andere bedrijfsmiddelen in orde zijn
 • het toezicht op de werkzaamheden afdoende is
 • er afdoende veiligheidsvoorschriften bekend zijn
 • u voldoende beschermd uw werkzaamheden kunt verrichten.

 

Slaagt de werkgever er niet in te bewijzen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. De werkgever is dan gehouden de schade als gevolg van het bedrijfsongeval in Rotterdam te vergoeden

Meldplicht bij bedrijfsongeval in Rotterdam

Bij een arbeidsongeval kunt u ernstig en zelfs blijvend letsel oplopen. Daarom bestaat er voor werkgevers ook een meldplicht voor bedrijfsongevallen. Niet ieder ongeval op het werk hoeft gemeld te worden:

 • ongelukken met blijvend letsel
 • ziekenhuisopname na een bedrijfsongeval
 • een dodelijk bedrijfsongeval

 

Het bedrijfsongeval dient gemeld te worden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie

Letselschade verhalen na een bedrijfsongeval

U heeft na een bedrijfsongeval in Rotterdam over het algemeen recht op een schadevergoeding. Dat is fijn, want de gevolgen van een ongeluk kunnen groot zijn, van het maken van medische kosten tot loonschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid aan toe.

Bij het letselschade verhalen na een ongeval kunt u gratis gebruik maken van de rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Rotterdam. Deze vindt u bij ons aan het Hofplein 20 in Rotterdam en aan de Albert Plesmanweg 35-43 in Rotterdam!

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Rotterdam

Ons letselschadebureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Daarom wordt u bij ons altijd geheel kosteloos geholpen door een letselschade advocaat in Rotterdam.

Wilt u ook gratis juridische bijstand na een ongeluk? Neem dan contact met onze letselschade specialisten op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Belangenbehartiging bij berekenen letselschade

Indien u aan een bedrijfsongeval in Rotterdam letselschade over hebt gehouden, dan is het mogelijk uw werkgever hiervoor aansprakelijk te stellen. Deze zijn vaak goed verzekerd tegen aansprakelijkheid.  Maar hoe weet u nu op welke letselschade uitkering u recht heeft en welke schadepoten er onder een letselschade vergoeding vallen?

De wetgever erkent dat letselschade ingewikkeld is. Daarom is in het Burgerlijk Wetboek de mogelijkheid opgenomen om zonder dat u kosten maakt een belangenbehartiger in te schakelen. Dit kan een letselschade jurist van een letselschade bureau zijn of een letselschade advocaat.

Neemt u ons letselschadekantoor in de arm, dan is onze dienstverlening altijd kosteloos voor u. Wij zorgen dat de tegenpartij aansprakelijk gesteld wordt en onderhandelen met de letselschade verzekeraar over de hoogte van uw letselschadevergoeding. Wij nemen het hele letselschade traject voor u uit handen. Zo kunt u zich bezighouden met een optimaal herstel en hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiële afhandeling na een rijles ongeluk.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

8 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland