Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Ik ben als fietser aangereden door een scooter, wat nu?

U bent als fietser aangereden door een scooter en heeft hieraan letsel overgehouden. Er is in dit geval altijd recht op schadevergoeding. Maar hoe verhaal je schade en waar moet je aan denken bij een fietsongeluk. U leest het in deze blog.

Ik ben als fietser aangereden door een scooter

In veel plaatsen mogen scooters nog op het fietspad rijden met alle gevaarlijke gevolgen van dien. Een achterop aanrijding, geen voorrang verlenen of bij het inhalen geraakt worden door een scooter. Op ons letselschade bureau maken wij het dagelijks mee.

Bent u als fietser aangereden door een scooter, dan kan dit grote gevolgen hebben. Want u kunt hard en vervelend ten val komen. Dit met verwondingen en/ of klachten tot gevolg. Dit letsel kan tot schade lijden en wij spreken dan van letselschade.

Indien u als fietser aangereden door een scooter bent, dan is er altijd recht op:

 

Bent u dus betrokken geraakt bij een fietsongeluk, dan helpt ons letselschadekantoor u graag en altijd kosteloos bij het verhalen van uw letselschade.

Als fietser aangereden door scooter, wie is schuldig?

Indien u als fietser aangereden wordt door een scooter, dan is de vraag uiteraard wie er schuldig is. In beginsel is het immers zo dat de schuldige partij de schade dient te vergoeden. Bent u echter als fietser aangereden door een auto of scooter, dan is dit anders!

Fietsers en voetgangers worden voor de wet aangemerkt als "zwakke" of "kwetsbare" verkeersdeelnemers. Dit omdat de kans op letsel bij een aanrijding tussen een fiets en auto of fiets en scooter nu eenmaal groter is bij de fietser. Met name een auto biedt immers meer bescherming.

De wetgever heeft de positie van kwetsbare verkeersdeelnemers willen versterken. Daarom is in artikel 185 Wegenverkeerswet (wvw) een bepaling opgenomen die fietsers en voetgangers beschermd. Wordt u als voetganger of fietser aangereden door een scooter, dan is de bestuurder van de scooter altijd gedeeltelijk schuldig aan de aanrijding.

Kort weergegeven ziet de bescherming van artikel 185 wvw er als volgt uit:

  • u bent op de fiets aangereden: alle letselschade wordt volledig vergoed, zowel de materiële schade als een smartengeldvergoeding
  • de fietser heeft zelf een verkeersfout gemaakt: ten minste 50% van de letselschade komt voor vergoeding in aanmerking
  • is uw kind tot 14 jaar als fietser aangereden door een scooter of auto? De letselschade van uw kind wordt volledig vergoed.

 

Er is dus altijd recht op schadevergoeding als u als fietser aangereden wordt. Onze letselschade juristen verhalen de letselschade kosteloos voor u. Neem contact met ons op en wij gaan direct voor u aan de slag.

Letselschade vergoeding na aanrijding claimen

Is de aansprakelijkheid erkend nadat u als fietser aangereden bent door een scooter? Dan is er recht op schadevergoeding. Maar hoe doet u dat, letselschade claimen en op welke letselschade bedragen is er recht?

Een letselschadeclaim start altijd met een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie, zoals de aansprakelijkstelling zelf, maar ook de toedracht van de aanrijding en het letsel wat u hieraan over heeft gehouden. Maar ook de schadeposten en een stuiting van de verjaring is in de aansprakelijkheidsbrief opgenomen.

Het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief is niet eenvoudig. Gelukkig kunt u kosteloos een letselschade expert van ons letselschadekantoor inschakelen. Deze stelt de aansprakelijkstelling op en zorgt voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Als u als fietser aangereden bent door een scooter, dan kan dit grote gevolgen hebben.

Bijvoorbeeld omdat u uw pols gebroken heeft, nekklachten ervaart of ander zwaar letsel hebt opgelopen. De letselschade kan dan flink oplopen. Maar welke schadeposten komen er nu voor een vergoeding in aanmerking?

Een letselschadevergoeding bestaat ten eerste uit materiële schade zoals medische kosten, reiskosten en overige gemaakte kosten. Maar de kans is aanwezig dat u ook thuis problemen ondervindt door het de aanrijding. Bijvoorbeeld op het gebied van huishoudelijke taken of het onderhoud van uw woning. Ook kosten die hiermee gemoeid gaan worden vergoed door de letselschade verzekering. Denk hierbij aan mantelzorg of het inschakelen van een professionele schoonmaken of tuinman.

Raakt u arbeidsongeschikt door de aanrijding als fietser? Ook voor inkomensschade kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit geldt ook voor schade als gevolg van een studievertraging.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschadebureau met 20 letselschade juristen die iedere dag de belangen behartigen van verkeersslachtoffers en slachtoffers van een hondenbeet of ongeluk op het werk. Dus ook als u als fietser aangereden bent door een scooter kunt u bij ons letselschadekantoor terecht voor gratis rechtsbijstand.

Ons letselschadebureau is onderdeel van een groot advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade, Brugman Letselschade Advocaten Hierdoor kunnen wij indien nodig gratis een letselschade advocaat inschakelen.

Zoekt u kosteloze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

54 years geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

54 years geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

54 years geleden