Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Als fietser aangereden in Amsterdam

In Amsterdam is de kans op een fiets ongeluk groter dan in de rest van Nederland. Als je als fietser aangereden bent, dan is altijd recht op een letselschade vergoeding bij een aanrijding met een motorvoertuig. Ook bij eigen schuld! Onze letselschade specialisten adviseren u graag en 100% kosteloos!

Letselschade door een fietsongeluk in Amsterdam

Wanneer je op de fiets onderweg bent naar Amsterdam centraal station of van het werk naar huis fietst kan er een aanrijding gebeuren. Als je daarbij als fietser aangereden in Amsterdam bent kunt je hard ten val komen en hierdoor letsel oplopen. Schade als gevolg van een aanrijding wordt letselschade genoemd.

Als fietser aangereden in Amsterdam, gratis rechtsbijstand

Bent u in als fietser aangereden in Amsterdam? Indien u door een auto aangereden bent, dan is er altijd recht op schadevergoeding. Dit geldt ook als u door een ander motorvoertuig bent aangereden.

Er is bij een fietsongeluk in Amsterdam niet alleen recht op een letselschade vergoeding, maar ook op gratis hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat in Amsterdam. Deze vindt u bij ons letselschadebureau! Wij helpen u altijd gratis als u als fietser aangereden bent in Amsterdam.

Ik ben als fietser aangereden in Amsterdam

Een verkeersongeval op de fiets kan voor ernstig letsel zorgen. Bij een fiets ongeluk in Amsterdam kunt je niet alleen materiële schade oplopen aan de fiets, maar ook veel lichamelijke schade en hierdoor misschien zelfs financiële schade. Deze letselschade is te verhalen op de wederpartij, oftewel de persoon die u heeft aangereden. Een jurist van Letselschade Kompas staat je graag bij waar het gaat om het verhalen van uw letselschade.

Bent u als fietser aangereden in Amsterdam, dan is een aantal zaken van belang:

  • vul altijd een schadeformulier in, doe dit ook bij een ongeluk tussen fiets en auto
  • maak foto's van de schade en uw letsel
  • zijn er getuigen? Vraag om een getuigenverklaring
  • ga altijd met uw letsel langs een arts
  • schakel zo spoedig mogelijk een letselschade jurist van ons letselschadekantoor in

Als fietser aangereden in Amsterdam: Wie is aansprakelijk?

In de Wegenverkeerswet staat geschreven dat voetgangers en fietser beschermde verkeersdeelnemers zijn, omdat zij voor de wet “zwakkere verkeersdeelnemers ” zijn. Dit omdat fietsers (en voetgangers) zwaarder letsel kunnen oplopen bij een aanrijding tussen een fiets en auto.

In artikel 185 van de Wegenverkeerswet staat geschreven dat een bestuurder van een motorvoertuig te allen tijde voor ten minste 50% aansprakelijk gesteld kan worden voor de letselschade van de fietser, ongeacht of het ongeval aan hem te wijten valt.

Gelet op de wetgeving is een motorrijtuig in beginsel voor 100% aansprakelijk te stellen voor een ongeval met een fietser. Er zijn hier wel uitzonderingen op. Wanneer er aan de kant van de fietser sprake is van eigen schuld kan de aansprakelijkheid worden verminderd tot een maximum van 50%.

Wat gebeurt er na het fiets ongeval?

Wanneer je letselschade oploopt bij het fietsongeval kunnen de letselschade juristen van Letselschadekompas helpen bij het verhalen van de geleden schade. Doorgaans wordt er een schade aanrijdingsformulier ingevuld wanneer het verkeersongeval plaatst vind. Dit formulier is handig voor de letselschade jurist om zo de gegevens van de wederpartij en de toedracht van het ongeluk te achterhalen.

Zodra deze benodigde informatie voorhanden is, kan de behandeld jurist zich richten tot de verzekeraar van de wederpartij. Vervolgens zal er een aansprakelijkstelling opgesteld en ingediend worden bij de verzekeraar van de automobilist of scooterrijder die de fietser aangereden heeft.

Zodra de verzekeraar de aansprakelijkheid heeft erkend, gaat de letselschade jurist over tot het inventariseren van de schadeposten en gaat hij of zij de letselschade berekenen. Vervolgens wordt de schade verhaald op de wederpartij.

Schadevergoeding bij een fietsongeluk

Bij letselschade komen verschillende schadeposten/schadevergoedingen kijken, denk hierbij aan materiele als immateriële schade (smartengeld). De hoogte van de schadevergoeding hangt af van de ernst van het ongeval en van de impact die het ongeval op het  leven van het letselschade slachtoffer heeft.

De wederpartij is verantwoordelijk voor het vergoeden van deze schade. De materiële schade kan bestaan uit bijvoorbeeld de schade aan uw fiets of andere spullen, maar ook uit een studievertraging of inkomensschade.

Immateriële schade bestaat uit schade aan uw lichaam of vermindering van de levensvreugde als gevolg van de lichamelijke en (geestelijke) pijn die u lijdt door het fietsongeval. De immateriële schade wordt vergoed in de zin van smartengeld, dit is een vergoeding voor de niet op geld waardeerbare schade die geleden wordt.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis juridische hulp van een letselschade advocaat? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos, ook bij een eenzijdig auto ongeluk. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht en wij gaan direct voor u aan de slag.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland