Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Letselschadeadvocaat

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval, bedrijfsongeval of ander type ongeval? En heeft u hierbij letsel opgelopen? Dan kan een letselschadeadvocaat u helpen bij het verhalen van de schade die u lijdt als gevolg van het ongeval. Onze letselschade advocaten zijn ervaren en deskundig in het verhalen van letselschade en werken door heel Nederland. We komen graag bij u thuis voor een kosteloos letselschade advies. Bel 0800 – 2784626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

letselschade advocaat VS letselschadejurist

Zowel een advocaat als een jurist zijn beide meester in de rechten. Zij zijn beiden bevoegd tot het verlenen van juridische bijstand tijdens uw letselschadezaak. Een belangrijk verschil is echter dat een advocaat door zijn opleiding hiertoe meer bevoegdheden heeft.  Zo is een advocaat, in tegenstelling tot een letselschade jurist, bevoegd om te procederen bij de rechtbank. Daarnaast heeft een letselschade advocaat zich verder gespecialiseerd in het letselschaderecht waardoor hij veel kennis en ervaring kan inbrengen in de behandeling van uw letselschade zaak.

Wat is een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is een advocaat die zich gespecialiseerd heeft in het verhalen van uw letselschade. Gedurende dit traject staat de letselschade advocaat u bij, zodat u zich kunt focussen op uw herstel.

Een letselschade advocaat heeft een universitaire opleiding tot rechtsgeleerdheid gevolgd, waarna hij zich meester (mr.) in de rechten mag noemen. Daarna volgt hij een opleiding tot advocaat. Na succesvolle afronding van deze opleidingen is hij bevoegd tot het behartigen van uw belangen als advocaat.

De advocaten verbonden aan Letselschade Kompas focussen niet enkel op uw financiële schadevergoeding, maar zorgen er ook voor dat u de juiste hulp krijgt tijdens uw herstel. Wij helpen u bij de eventuele problemen die u kunt hebben met uw werkgever of met het UWV omdat u (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt als gevolg van uw letsel.

Wat doet een letselschade advocaat?

Wanneer u een ongeval heeft gehad kunt u contact opnemen met een letselschade advocaat. Hij of zij zal samen met u de situatie in kaart brengen en vaststellen of u recht heeft op een schadevergoeding. Vervolgens stelt hij een aansprakelijkstelling die wordt verzonden naar de wederpartij die verantwoordelijk is voor het u overkomen ongeval.

De advocaat onderhoudt vervolgens het contact met de wederpartij. Daarnaast houdt de advocaat zich bezig met het opstellen van een schadestaat. Dit is een overzicht waarin uw volledige schade uiteengezet wordt om dit vervolgens te claimen bij de wederpartij.  Tevens berekent hij hierin het smartengeld waar u recht op heeft.

De letselschade advocaten van Letselschade Kompas zetten zich volledig in om schade succesvol te verhalen. Door ons in te schakelen wordt u niet zelf opgezadeld met deze juridische kwesties maar nemen onze ervaren letselschade advocaten dit voor u uit handen.

De kosten van een letselschade advocaat

Wanneer u denkt aan een advocaat, denkt u vaak aan hoge kosten. Dit is echter onjuist. De advocaten van Letselschade Kompas staan u kosteloos bij in het verhalen van uw schade. Direct na het eerste contact met u stellen wij een aansprakelijkstelling op en sturen wij deze naar de wederpartij. De wederpartij wordt hiermee niet enkel aansprakelijk gesteld voor de schade die u lijdt als gevolg van uw letsel, maar ook voor de kosten die wij maken om uw belangen te behartigen. Dat betekent dat niet u, maar de wederpartij betaald voor de hulp die wij u geven.

Nadat de aansprakelijkstelling naar de wederpartij is verstuurd dient er door hen een standpunt te worden ingenomen. Wanneer de aansprakelijkheid wordt erkend, worden daarmee ook uw schade en de kosten die gemaakt worden erkend en vergoed. Mocht het zo zijn dat de aansprakelijkheid niet wordt erkend, dan brengen wij geen kosten bij u in rekening. De opstart van uw dossier en het opstellen en het versturen van de aansprakelijkheidsbrief is geheel gratis, ongeacht of de wederpartij het erkent of niet.

Welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking

Letselschade bestaat uit materiële letselschade en smartengeld. Bij materiële schade gaat het om kosten zoals het verplicht eigen risico, reiskosten en kosten voor hulp in het huishouden. Het zijn kosten die in de situatie zonder ongeluk niet gemaakt zouden zijn.

Naast kosten bestaat een letselschadevergoeding ook uit andere schadeposten, met name inkomensschade en bijvoorbeeld schade als gevolg van een studievertraging.

Smartengeld is een vergoeding voor alle schadeposten die niet geld waardeerbaar zijn. Denk hierbij aan een vergoeding voor pijnklachten, rijangst door een verkeersongeval of psychische klachten.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat?

U vindt onze letselschade advocaten door heel Nederland. Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd in de buurt. Maar wij komen ook gewoon bij u thuis voor een intakegesprek of letselschade advies. Tijdens zo'n gesprek bespreken wij wat u is overkomen en zorgen wij ervoor dat u direct geholpen wordt. wij stellen de tegenpartij aansprakelijk door middel van een aansprakelijkheidsbrief en zorgen dat na erkenning van de aansprakelijkheid er een voorschot op uw letselschade betaald wordt.

Wilt u net als meer dan 3000 cliënten die u voorgingen de hulp van 1 van onze letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Letselschade door een aanrijding

Een aanrijding kan een grote impact op uw leven hebben. U heeft te maken met verwondingen of klachten en misschien kunt u zelfs niet werken of uw huishoudelijke taken niet verrichten. Er is dan sprake van letselschade door een aanrijding.

Bij een aanrijding is het van belang te weten dat u in de meeste gevallen aanspraak op schadevergoeding kunt maken. Is een ander aansprakelijk, dan kunnen wij deze persoon voor u aansprakelijk stellen. Maar ook bij een eenzijdig verkeersongeluk of bij het zelf veroorzaken van een auto ongeluk kunt u vaak recht op schadevergoeding hebben. Onze letselschade advocaten adviseren u graag.

Wat te doen bij een aanrijding?

Als u aangereden bent, dan is een aantal zaken van belang. Want op u rust de bewijslast dat de tegenpartij aansprakelijk is. Daarom is het van belang dat u:

 • altijd een schadeformulier invult;
 • getuigen vraagt om een getuigenverklaring;
 • foto's maakt van de schade aan de voertuigen;
 • met name bij whiplash klachten langs een arts gaat en uw letsel laat documenteren;
 • ons zo spoedig mogelijk inschakelt. Wij kunnen dan direct de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Als voetganger of fietser aangereden

Bent u als voetganger of fietser aangereden? U kunt uw letselschade advocaat dan vragen om een schadeclaim in te dienen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Bent u namelijk als voetganger of fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig, dan is er altijd recht op schadevergoeding.

Bij een fietsongeluk of aanrijding als voetganger kunt u ernstig letsel oplopen. Denk hierbij aan breuken, hersenletsel of een dwarslaesie. De wetgever is zich hiervan bewust en heeft daarom artikel 185 wvw in het leven geroepen.

Artikel 185 wvw geeft bij een fietsongeval of als u als voetganger aangereden bent altijd recht op een schadevergoeding:

 • bent u door diens schuld aangereden door een auto, scooter of ander motorvoertuig? Dan wordt uw letselschade volledig vergoed
 • is de aanrijding (deels) uw eigen schuld? Dan nog ontvangt u altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoed
 • in het geval een kind aangereden wordt, dient de volledige letselschade vergoed te worden.

Als fietser of voetganger krijgt u dus altijd een letselschade vergoeding!

Letselschade door een bedrijfsongeval

Een val van een steiger, een machine die niet voldoet aan de veiligheidseisen of een heftruck ongeluk. U kunt als gevolg van een bedrijfsongeval ernstig en zelfs blijvend letsel overhouden. Soms zelfs met arbeidsongeschiktheid en dus loonschade tot gevolg.

Werkgeversaansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval is geregeld in artikel 7:658 BW. Hierin staat dat werkgevers zorg moeten dragen voor een veilige werkomgeving. Dit houdt onder andere in dat machines in orde moeten zijn, er voldoende veiligheidsinstructies gegeven moeten worden en dat er afdoende toezicht op werkzaamheden is.

Voldoet een werkgever niet aan zijn zorgplicht als werkgever, dan is er sprake van aansprakelijkheid van de werkgever, ook wel werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

In de rechtspraak is bepaald dat er in de meeste gevallen sprake is van aansprakelijkheid van de werkgever voor een bedrijfsongeval. Laat u dus bij een arbeidsongeval adviseren door 1 van onze letselschade advocaten. Wij kunnen vaak gratis uw letselschade claimen op de werkgever.

Bedrijfsongeval melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie

In sommige gevallen is de werkgever verplicht de Nederlandse Arbeidsinspectie in te schakelen als er een ongeluk op het werk is gebeurd:

 • bij blijvend letsel;
 • in geval van een ziekenhuisopname;
 • bij een dodelijk bedrijfsongeval.

Hondenbeet

De hond van de buren die u in uw hand bijt of een hondenbeet terwijl u in het park aan het lopen bent. Als u gebeten door een hond bent, kan dit grote gevolgen voor u hebben. Zo is er een kans op tetanus, een gevaarlijke infectie. Maar een hondenbeet kan ook zorgen voor ernstig letsel, van een diepe wond tot zenuwletsel aan toe.

Aansprakelijkheid voor een hondenbeet is geregeld in artikel 6:179 BW. In dit wetsartikel staat dat aansprakelijkheid bij dieren ligt bij de bezitter van het dier. Bij een hondenbeet is de bezitter van de hond dus aansprakelijk voor de letselschade.

Om succesvol schade te verhalen is het volgende van belang als u of uw kind gebeten door een hond is:

 • zorg dat de hondenbezitter bekend is en vraag deze persoon om zijn contactgegevens. Neem geen genoegen met enkel een telefoonnummermaak;
 • foto's van de hond die u gebeten heeft;
 • vraag getuigen om een verklaring af te leggen;
 • bel een letselschade advocaat van ons letselschade bureau

Gratis hulp van onze letselschade advocaten

Lijdt u schade als gevolg van een ongeluk? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en 1 van onze letselschade advocaten neem direct contact met u op.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat!

Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade advocaat

Bent u gewond geraakt door toedoen van een ander en wil u uw letselschade claimen bij de aansprakelijke partij?

Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos. Neem direct contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen! We laten u niet wachten en nemen veelal dezelfde werkdag nog contact met u op!

Wij

Helpen u graag bij letselschade als gevolg van een ongeluk. Ons team van letselschade specialisten stelt zich graag aan u voor.

Heeft u letsels opgelopen en wilt u hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neem dan contact met ons team op, wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Wij

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

9 months geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan letselschade advocaat mevrouw El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

8 months geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke letselschade specialisten en zeer professioneel Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

André Kalbveesh

7 months geleden