Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat

Een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Als u door toedoen van een ander gewond raakt en letselschade lijdt, dan is er recht op rechtsbijstand van een kosteloze letselschade advocaat. Letselschade Kompas helpt u graag en gratis bij het verhalen van letselschade.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval, bedrijfsongeval of ander type ongeval? En heeft u hierbij letsel opgelopen? Dan kan een letselschadeadvocaat u helpen bij het verhalen van de schade die u lijdt als gevolg van het ongeval.

Onze letselschade advocaten zijn ervaren en deskundig in het verhalen van letselschade en werken door heel Nederland. We komen graag bij u thuis voor een kosteloos letselschade advies. Bel 0800 – 2784626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

letselschade advocaat VS letselschade jurist

Zowel een advocaat als een jurist beiden meester in de rechten. Zij zijn beiden bevoegd tot het verlenen van juridische bijstand tijdens uw letselschadezaak. Een belangrijk verschil is echter dat een advocaat door zijn opleiding hiertoe meer bevoegdheden heeft.  Zo is een advocaat, in tegenstelling tot een letselschade jurist, bevoegd om te procederen bij de rechtbank. Daarnaast heeft een letselschade advocaat zich verder gespecialiseerd in het letselschade recht waardoor hij veel kennis en ervaring kan inbrengen in de behandeling van uw letselschade zaak.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat is een advocaat die zich gespecialiseerd heeft in het verhalen van uw letselschade. Gedurende dit traject staat de letselschade advocaat u bij, zodat u zich kunt focussen op uw herstel.

Een letselschade advocaat heeft een universitaire opleiding tot rechtsgeleerdheid gevolgd, waarna hij zich meester (mr.) in de rechten mag noemen. Daarna volgt hij een opleiding tot advocaat. Na succesvolle afronding van deze opleidingen is hij bevoegd tot het behartigen van uw belangen als advocaat.

De advocaten verbonden aan Letselschade Kompas focussen zich niet enkel op uw financiële schadevergoeding, maar zorgen er ook voor dat u de juiste hulp krijgt tijdens uw herstel. Wij helpen u bij de eventuele problemen die u kunt hebben met uw werkgever of met het UWV omdat u (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt als gevolg van uw letsel.

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan heeft u recht op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat van ons letselschade bureau.

Wat doet een letselschade advocaat?

Wanneer u een ongeval heeft gehad kunt u contact opnemen met een letselschade advocaat. Hij of zij zal samen met u de situatie in kaart brengen en vaststellen of u recht heeft op een schadevergoeding. Vervolgens stelt hij een aansprakelijkstelling die wordt verzonden naar de wederpartij die verantwoordelijk is voor het u overkomen ongeval.

De advocaat onderhoudt vervolgens het contact met de wederpartij. Daarnaast houdt de advocaat zich bezig met het opstellen van een schadestaat. Dit is een overzicht waarin uw volledige schade uiteengezet wordt om dit vervolgens te claimen bij de wederpartij.  Tevens berekent hij hierin het smartengeld waar u recht op heeft.

De letselschade advocaten van Letselschade Kompas zetten zich volledig in om schade succesvol te verhalen. Door ons in te schakelen wordt u niet zelf opgezadeld met deze juridische kwesties maar nemen onze ervaren letselschade advocaten dit voor u uit handen.

De kosten van een letselschade advocaat

Wanneer u denkt aan een advocaat, denkt u vaak aan hoge kosten. Dit is echter onjuist. De advocaten van Letselschade Kompas staan u kosteloos bij in het verhalen van uw schade. Direct na het eerste contact met u stellen wij een aansprakelijkstelling op en sturen wij deze naar de wederpartij. De wederpartij wordt hiermee niet enkel aansprakelijk gesteld voor de schade die u lijdt als gevolg van uw letsel, maar ook voor de kosten die wij maken om uw belangen te behartigen. Dat betekent dat niet u, maar de wederpartij betaald voor de hulp die wij u geven.

Nadat de aansprakelijkstelling naar de wederpartij is verstuurd dient er door hen een standpunt te worden ingenomen. Wanneer de aansprakelijkheid wordt erkend, worden daarmee ook uw schade en de kosten die gemaakt worden erkend en vergoed.

Mocht het zo zijn dat de aansprakelijkheid niet wordt erkend, dan brengen wij geen kosten bij u in rekening. De opstart van uw dossier en het opstellen en het versturen van de aansprakelijkheidsbrief is geheel gratis, ongeacht of de wederpartij het erkend is of niet.

Welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking

Letselschade bestaat uit materiële letselschade en smartengeld. Bij materiële schade gaat het om kosten zoals het verplicht eigen risico, reiskosten en kosten voor hulp in het huishouden. Het zijn kosten die in de situatie zonder ongeluk niet gemaakt zouden zijn.

Naast kosten bestaat een letselschade vergoeding ook uit andere schadeposten, met name inkomensschade en bijvoorbeeld schade als gevolg van een studievertraging.Smartengeld is een vergoeding voor alle schadeposten die niet geld waardeerbaar zijn. Denk hierbij aan een vergoeding voor pijnklachten, rijangst door een verkeersongeval of psychische klachten.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat?

U vindt onze letselschade advocaten door heel Nederland. Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd in de buurt. Maar wij komen ook gewoon bij u thuis voor een intakegesprek of letselschade advies. Tijdens zo'n gesprek bespreken wij wat u is overkomen en zorgen wij ervoor dat u direct geholpen wordt.

Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk door middel van een aansprakelijkheidsbrief en zorgen dat na erkenning van de aansprakelijkheid er een voorschot op uw letselschade betaald wordt.Wilt u net als meer dan 3000 cliënten die u voorgingen de hulp van 1 van onze letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Letselschade door een aanrijding

Een aanrijding kan een grote impact op uw leven hebben. U heeft te maken met verwondingen of klachten en misschien kunt u zelfs niet werken of uw huishoudelijke taken niet verrichten. Er is dan sprake van letselschade door een aanrijding.

Bij een aanrijding is het van belang te weten dat u in de meeste gevallen aanspraak op schadevergoeding kunt maken. Is een ander aansprakelijk, dan kunnen wij deze persoon voor u aansprakelijk stellen. Maar ook bij een eenzijdig verkeersongeluk of bij het zelf veroorzaken van een auto ongeluk kunt u vaak recht op schadevergoeding hebben. Onze letselschade advocaten adviseren u graag.

Wat te doen bij een aanrijding?

Als u aangereden bent, dan is een aantal zaken van belang. Want op u rust de bewijslast dat de tegenpartij aansprakelijk is. Daarom is het van belang dat u:

 • altijd een schadeformulier invult;
 • getuigen vraagt om een getuigenverklaring;
 • foto's maakt van de schade aan de voertuigen;
 • met name bij whiplash klachten langs een arts gaat en uw letsel laat documenteren;
 • ons zo spoedig mogelijk inschakelt. Wij kunnen dan direct de tegenpartij aansprakelijk stellen.
Als voetganger of fietser aangereden

Bent u als voetganger of fietser aangereden? U kunt uw letselschade advocaat dan vragen om een schadeclaim in te dienen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Bent u namelijk als voetganger of fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig, dan is er altijd recht op schadevergoeding.

Bij een fietsongeluk of aanrijding als voetganger kunt u ernstig letsel oplopen. Denk hierbij aan breuken, hersenletsel of een dwarslaesie. De wetgever is zich hiervan bewust en heeft daarom artikel 185 wvw in het leven geroepen.

Artikel 185 wvw geeft bij een fietsongeval of als u als voetganger aangereden bent altijd recht op een schadevergoeding:

 • bent u door diens schuld aangereden door een auto, scooter of ander motorvoertuig? Dan wordt uw letselschade volledig vergoed
 • is de aanrijding (deels) uw eigen schuld? Dan nog ontvangt u altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoeding
 • in het geval een kind aangereden wordt, dient de volledige letselschade vergoed te worden.Als fietser of voetganger krijgt u dus altijd een letselschade vergoeding!
Letselschade door een bedrijfsongeval

Een val van een steiger, een machine die niet voldoet aan de veiligheidseisen of een heftruck ongeluk. U kunt als gevolg van een bedrijfsongeval ernstig en zelfs blijvend letsel overhouden. Soms zelfs met arbeidsongeschiktheid en dus loonschade tot gevolg.

Werkgeversaansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval is geregeld in artikel 7:658 BW. Hierin staat dat werkgevers zorg moeten dragen voor een veilige werkomgeving. Dit houdt onder andere in dat machines in orde moeten zijn, er voldoende veiligheidsinstructies gegeven moeten worden en dat er afdoende toezicht op werkzaamheden is.

Voldoet een werkgever niet aan zijn zorgplicht als werkgever, dan is er sprake van aansprakelijkheid van de werkgever, ook wel werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

In de rechtspraak is bepaald dat er in de meeste gevallen sprake is van aansprakelijkheid van de werkgever voor een bedrijfsongeval. Laat u dus bij een arbeidsongeval adviseren door 1 van onze letselschade advocaten. Wij kunnen vaak gratis uw letselschade claimen op de werkgever.

Bedrijfsongeval melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie

In sommige gevallen is de werkgever verplicht de Nederlandse Arbeidsinspectie in te schakelen als er een ongeluk op het werk is gebeurd:

 • bij blijvend letsel;
 • in geval van een ziekenhuisopname;
 • bij een dodelijk bedrijfsongeval.
Letselschade door een hondenbeet

De hond van de buren die u in uw hand bijt of een hondenbeet terwijl u in het park aan het lopen bent. Als u gebeten door een hond bent, kan dit grote gevolgen voor u hebben. Zo is er een kans op tetanus, een gevaarlijke infectie. Maar een hondenbeet kan ook zorgen voor ernstig letsel, van een diepe wond tot zenuwletsel aan toe.

Aansprakelijkheid voor een hondenbeet is geregeld in artikel 6:179 BW. In dit wetsartikel staat dat aansprakelijkheid bij dieren ligt bij de bezitter van het dier. Bij een hondenbeet is de bezitter van de hond dus aansprakelijk voor de letselschade.

Om succesvol schade te verhalen is het volgende van belang als u of uw kind gebeten door een hond is:

 • zorg dat de hondenbezitter bekend is en vraag deze persoon om zijn contactgegevens. Neem geen genoegen met enkel een telefoonnummer;
 • maak foto's van de hond die u gebeten heeft;
 • vraag getuigen om een verklaring af te leggen;
 • bel een letselschade advocaat van ons letselschade bureau
Gratis hulp van onze letselschade advocaten

Lijdt u schade als gevolg van een ongeluk? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en 1 van onze letselschade advocaten neem direct contact met u op.Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland