Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

No cure no pay advocaat

Heeft u letselschade opgelopen en wenst u een advocaat in te schakelen, dan denkt u mogelijk dat no cure no pay de oplossing is voor uw zaak. In de praktijk is een advocaat die met no cure no pay werkt vaak helemaal niet nodig. Op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek heeft u namelijk recht op gratis rechtsbijstand als de wederpartij aansprakelijk is.

Zoekt u een no cure no pay advocaat? Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos bij letselschade.

Waarom is een no cure no pay advocaat niet nodig?

Bij veel ongevallen, zoals bij een achterop aanrijdinghondenbeet of een bedrijfsongeval, staat de aansprakelijkheid al vrij snel vast. In dat geval heeft u volgens de wet recht op een redelijke vergoeding van de kosten voor rechtshulp.

Een no cure no pay letselschade advocaat inschakelen om uw schade te verhalen is gezien het voorgaande vaak niet nodig en kost u onnodig veel geld. U staat dan namelijk een deel van uw letselschade vergoeding af.

Inschakelen van een no cure no pay advocaat is bij letselschade claimen dus in de meeste gevallen helemaal niet nodig.

Wat houdt no cure no pay in?

No cure no pay, oftewel geen resultaat, geen betaling, is een resultaatgerichte beloning voor bijstand van een letselschade advocaat. Het betekent dat cliënten niets hoeven te betalen als de rechtszaak wordt verloren, maar wel als een zaak wordt gewonnen.

In geval van een letselschade zaak zal een no cure nog pay letselschade advocaat een deel van de letselschade vergoeding inhouden. Deze ogenschijnlijk “gratis” constructie is dus helemaal niet zo voordelig als dat het lijkt.

In de wet is opgenomen dat u bij letselschade recht op gratis juridische bijstand heeft. De enige voorwaarde is dat de tegenpartij aansprakelijk is. In de meeste gevallen is een no cure no pay advocaat dus helemaal niet noodzakelijk.

Verbod no cure no pay advocaat

Resultaatgerichte rechtsbijstand of te wel no cure nog pay is verboden in Nederland. Op dit verbod is slechts één uitzondering. Sinds 1 januari 2014 is het bij wijze van experiment mogelijk voor letselschade advocaten om op basis van no cure no pay te werken. Deze regeling is verlengd en vooralsnog geldig tot 1 januari 2024.

Het uitgangspunt van het no cure no pay experiment is om de toegang tot rechtsbijstand te vergroten. Er bestond een leemte in de groepen mensen die toegang hadden tot een advocaat.

In een beperkt aantal zaken is het nodig om te procederen en hiervoor is het concept voor in het leven geroepen. Er gelden echter wel strenge regels voor no cure no pay advocaten. Zo geldt er een maximum percentage dat een letselschade advocaat in rekening mag brengen. Maximaal bedraagt dit 25% van de letselschade vergoeding of 35% als er ook nog externe kosten worden voorgefinancierd. Deze voorwaarden zijn opgesteld door de Orde van Advocaten.

Let op! U heeft een no cure no pay advocaat alleen mogelijk indien:

  • er een gerechtelijke procedure nodig is
  • de aansprakelijkheid niet erkend wordt

Neem niet zomaar een no cure no pay advocaat in de arm!

In nagenoeg alle situaties is er sprake van gratis rechtsbijstand bij letselschade claimen en worden de kosten hiervan verhaald bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Spreekt u af om de zaak op basis van no cure no pay te laten behandelen, dan staat u een deel van uw vergoeding af. Dit deel ontvangt u dus minder en dat deel heeft u natuurlijk wel recht op. Slechts in de situatie dat er voor uw letselschade claim geprocedeerd moet worden is het zinvol om een resultaatgerichte beloning af te spreken.  Hierbij kunt u denken aan:

  • De tegenpartij betwist aansprakelijk te zijn.
  • Er discussie is over het causaal verband tussen het ongeval en het letsel (bijvoorbeeld bij whiplash klachten).
  • De verzekeraar het niet eens is over de hoogte van schadevergoeding.

 

In al deze gevallen zal er een gerechtelijke procedure moeten volgen. Dit brengt veel kosten met zich mee, vaak duizenden Euro’s. U kunt dan met een letselschade advocaat afspraken maken over deze kosten. Alleen voor deze rechtszaken is resultaatgerichte beloning bedoelt.

Meer informatie over resultaatgerichte beloning vind u op de website van de Orde van Advocaten.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Neem voor gratis rechtsbijstand bij letselschade contact met een van onze letselschade specialisten op. Wij dienen de schadeclaim in, regelen een voorschot en gaan de discussie met de verzekeraar aan. Zo kunt u zich richten op uw revalidatie en een maximaal herstel. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland