Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Wat te doen na val van paard?

Een val van een paard kan grote gevolgen met zich meebrengen. U kunt immers verkeerd terecht komen en letsel oplopen. De aard en ernst van het letsel kan uiteenlopen van een blauwe plekken tot een breuk en zelfs hersenletsel of een dwarslaesie.

Als gevolg van het letsel kunt u flinke schade oplopen. Zeker als er door het letsel arbeidsongeschiktheid ontstaat, een studievertraging of u hoge kosten maakt. Het is daarom goed om een letselschade jurist in de arm te nemen om u te helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Om er zeker van te zijn dat wij een schadeclaim in kunnen dienen is het verstandig om:

 • getuigen te vragen om een verklaring
 • de naam van de eigenaar van het paard te vragen (indien onbekend)
 • te vragen of er een aansprakelijkheidsverzekering is
 • direct contact te leggen met een arts zodat het letsel gedocumenteerd is
 • een letselschade jurist te bellen voor een letselschade advies
Risico aansprakelijkheid bij val van paard

Voor dieren geldt een risico aansprakelijkheid. Dit betekent dat er geen sprake hoeft te zijn van schuld voor het recht op schadevergoeding. Alleen het feit als dat u gevallen bent van een paard brengt aansprakelijkheid met zich mee. Het is dus niet nodig dat de eigenaar van het paard iets te verwijten valt.

Soms echter blijft een deel van de letselschade voor uw eigen rekening. In de jurisprudentie (rechtspraak) is uitgemaakt dat ruiters een deel van de schade zelf moeten dragen. Reden is dat zij zelf gekozen hebben om paard te gaan rijden en hierdoor het risico om te vallen hebben aanvaard.

Is er sprake van ernstig letsel en zijn de gevolgen van het letsel voor u persoonlijk groot? Dan kunt u toch aanspraak maken op een volledige schadevergoeding op grond van de billijkheidscorrectie van artikel 6:101 BW. Neem voor meer informatie contact op met uw letselschade specialist van ons kantoor.

 

Schadevergoeding eisen

Staat de aansprakelijkheid vast, dan kunt u een schadevergoeding eisen. Een letselschade vergoeding bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. De meest voorkomende zijn:

 • schade doordat u niet kunt werken
 • schade door een vertraging in uw studie
 • medische kosten, bijvoorbeeld het eigen risico en eigen bijdragen
 • reiskosten naar behandelaars en de bedrijfsarts
 • kosten voor een hulp in het huishouden
 • mantelzorg omdat familie en vrienden u helpen
 • kinderopvang tijdens afspraken met artsen en de fysiotherapeut
 • smartengeld

 

 

Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade Kompas is letselschade bureau gespecialiseerd in het claimen van letselschade. Onze letselschade juristen zijn altijd in de buurt met meer dan 10 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij komen voor een letselschade advies of een intakegesprek gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Hierdoor kunnen wij kosteloos voor u procederen als het nodig is. Ook hebben wij hierdoor meer kennis in huis dan andere letselschade bureaus.

Bent u aangereden door een auto en wilt u gratis uw letselschade claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Formulier sluiten

Letselschade door

een val van een paard

Bent u van een paard gevallen en hierbij gewond geraakt? Onze letselschade advocaten verhalen kosteloos uw letselschade.