De werkgever aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wat u is overkomen op het werk en welke schade u hierdoor lijdt. Ook wordt de verjaring gestuit en wordt er een schadevergoeding geclaimd.
U kunt de werkgever aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval in Amsterdam, maar ook indien u letsel oploopt als gevolg van
- een fout van een collega
- verkeersongeluk onder werktijd
Stel u wordt in een loods aangereden door een collega met een heftruck. Of in de bouw laat iemand iets van 2 hoog op uw vallen met letsel tot gevolg. U kunt dan uw collega aansprakelijk stellen. De kans dat hij of zij verzekerd is tegen aansprakelijkheid is echter klein. Werkgevers zijn echter over het algemeen verzekerd tegen aansprakelijkheid.
Op grond van de wet zijn werkgevers ook aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een fout van een collega. U kunt dus de werkgever hiervoor aansprakelijk stellen.
In de rechtspraak is bepaald dat uw werkgever u goed moet verzekeren tegen aansprakelijkheid als gevolg van een verkeersongeval. Voorwaarde is wel dat het verkeersongeval onder werktijd heeft plaatsgevonden. Bij woon- werk verkeer kunt u dus geen aanspraak maken op een schadevergoeding vanuit de werkgever.