Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat te doen na een aanrijding in Amersfoort

Een aanrijding roept diverse vragen op, wie is schuldig bij een aanrijding, welke letselschade bedragen worden vergoed en op welke smartengeldvergoeding heb ik recht?

Belangrijk is dat duidelijk is wie schuldig is bij een aanrijding in Amersfoort. Immers, alleen als u de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt is er recht op schadevergoeding. Daarom is een aantal zaken van belang:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • laat het schade- aanrijdingsformulier ondertekenen door de tegenpartij
 • maak foto's van de schade aan voertuigen, maar ook van uw eigen letsel
 • bezoek na een aanrijding in Amersfoort altijd een arts en laat uw verwondingen en klachten noteren in uw medisch dossier
 • vraag getuigen om een verklaring af te leggen
 • schakel een letselschade jurist van ons kantoor in

 

Met deze tips voorkomt u discussie over de toedracht van het ongeval en kan uw letselschade jurist eenvoudiger uw letselschade claimen.

Wat doet een letselschade jurist na een aanrijding in Amersfoort?

Hieronder bespreken wij uw rechten bij een aanrijding in Amersfoort. Zoals welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen. Maar het verhalen van letselschade bedragen is niet eenvoudig.

Op grond van de wet is er ook recht op hulp van een letselschade jurist, 100% kosteloos. Maar wat doet een letselschade jurist:

 • onderzoeken wie schuldig bij een ongeval is
 • tegenpartij aansprakelijk stellen
 • regelen van een voorschot op de schade
 • onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding
 • discussie voeren met de verzekeraar
 • zorgen voor een zo hoog mogelijke slotbetaling van uw schadevergoeding

Letselschade na een auto ongeluk in Amersfoort

Bij een aanrijding in Amersfoort kan het gaan om een fietsongeluk of als u als voetganger aangereden bent. U leest hier meer over in het navolgende.

Bent u echter betrokken geraakt bij een auto ongeluk in Amersfoort, dan is het van belang om te weten dat u op 2 manieren aanspraak op een schadevergoeding kun maken:

 • door het aansprakelijk stellen van de tegenpartij
 • inschakelen van een svi verzekering

 

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. De regeling betreffende deze verplichte verzekering vinden wij in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, afgekort de WAM.

Op grond van de WAM kan een letselschade claim rechtstreeks ingediend worden bij de autoverzekeraar. U hoeft dus niet eerst de bestuurder die u aangereden heeft een aansprakelijkstelling te sturen. Maar uiteraard regelt uw letselschade jurist van ons letselschadebureau dit.

Als fietser aangereden in Amersfoort

 

Fietsers en voetgangers genieten een bijzondere bescherming van de wetgever. Dit houdt in dat als u als fietser aangereden in Amersfoort wordt, de WAM verzekeraar van de tegenpartij altijd uw letselschade (deels) dient te vergoeden.

Deze bescherming bij een fietsongeval, welke ook geldt als u als voetganger aangereden wordt, is bijzonder. Want zelfs als u zelf schuld aan de aanrijding in Amersfoort heeft, is er recht op een letselschadevergoeding.

Het recht op schadevergoeding als fietser is in het leven geroepen omdat u op de fiets of als voetganger extra kwetsbaar bent.

De regeling is opgenomen in artikel 185 wvw en luidt als volgt:

 • bent u aangereden door een auto buiten uw schuld? Dan wordt 100% van de schadevergoeding betaald
 • indien er sprake is van eigen schuld, krijgt u in ieder geval 50% van de geleden letselschade vergoed.
 • is uw kind tot 14 jaar aangereden? Dan is er op grond van artikel 185 wvw altijd recht op vergoeding van 100% van de letselschade

 

De enige voorwaarde voor toepassing van artikel 185 Wegenverkeerswet is dat u als fietser of voetganger aangereden bent door een auto of ander motorvoertuig.

Letselschade bedragen

Een schadevergoeding bestaat uit diverse letselschade bedragen. Deze kunnen onderverdeeld worden in materiële schadeposten en smartengeld. Materiële schadeposten zijn te waarderen in geld. Bij smartengeld is dit juist niet het geval. Hier gaat het om een vergoeding van:

 • pijnklachten
 • angstklachten zoals rij angst
 • psychische klachten als een PTSS

 

In het geval van materiële schadeposten gaat het om kosten die u maakt. Daarbij valt te denken aan:

 • het verplicht eigen risico
 • kosten gemaakt tijdens een ziekehuisopname
 • huishoudelijke hulp en overname van huishoudelijke taken (mantelzorg)
 • reiskosten
 • kosten voor verzorging en verpleging

 

Daarnaast zijn er schadeposten als inkomensschade, pensioenschade en schade als gevolg van een studievertraging. Ook deze schade komt voor vergoeding in aanmerking.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat na een aanrijding in Amersfoort? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade als gevolg van een auto ongeluk, scooterongeluk of als u als voetganger of fietser aangereden bent.

 

Wat doet een letselschade jurist?

Kiest u voor een letselschade jurist van ons letselschade bureau? Dan helpen wij u gedurende het gehele letselschade traject. Wij:

 • onderzoeken wie schuldig is bij een aanrijding in Amersfoort
 • stellen de tegenpartij of diens letselschade verzekering aansprakelijk
 • regelen na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw letselschade
 • voeren onderhandelingen en discussies met de verzekeraar van de aansprakelijke partij
 • zorgen voor een zo hoog mogelijke schadevergoeding
Mensen lezen ook
letselschade advocaat Amsterdam
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade verhalen na een

Aanrijding in Amersfoort

Bent u aangereden in Amersfoort en wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

11 months geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

André Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden