Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door aanrijding Amersfoort

Jaarlijks raken 430.000 mensen betrokken bij een aanrijding. Het kan daarbij gaan om een auto ongeluk, fietsongeluk of als iemand als voetganger aangereden wordt.

Bent u betrokken bij een aanrijding in Amersfoort, dan kunt u in veel gevallen aanspraak maken op een schadevergoeding. Ook is er recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist. Ons team van letselschade specialisten helpt u dan ook altijd volledig kosteloos!

Wat te doen na een aanrijding in Amersfoort

Een aanrijding roept diverse vragen op, wie is schuldig bij een aanrijding, welke letselschade bedragen worden vergoed en op welke smartengeldvergoeding heb ik recht?

Belangrijk is dat duidelijk is wie schuldig is bij een aanrijding in Amersfoort. Immers, alleen als u de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt is er recht op schadevergoeding. Daarom is een aantal zaken van belang:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • laat het schade- aanrijdingsformulier ondertekenen door de tegenpartij
 • maak foto's van de schade aan voertuigen, maar ook van uw eigen letsel
 • bezoek na een aanrijding in Amersfoort altijd een arts en laat uw verwondingen en klachten noteren in uw medisch dossier
 • vraag getuigen om een verklaring af te leggen
 • schakel een letselschade jurist van ons kantoor in

 

Met deze tips voorkomt u discussie over de toedracht van het ongeval en kan uw letselschade jurist eenvoudiger uw letselschade claimen.

Wat doet een letselschade jurist na een aanrijding in Amersfoort?

Hieronder bespreken wij uw rechten bij een aanrijding in Amersfoort. Zoals welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen. Maar het verhalen van letselschade bedragen is niet eenvoudig.

Op grond van de wet is er ook recht op hulp van een letselschade jurist, 100% kosteloos. Maar wat doet een letselschade jurist:

 • onderzoeken wie schuldig bij een ongeval is
 • tegenpartij aansprakelijk stellen
 • regelen van een voorschot op de schade
 • onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding
 • discussie voeren met de verzekeraar
 • zorgen voor een zo hoog mogelijke slotbetaling van uw schadevergoeding

Letselschade na een auto ongeluk in Amersfoort

Bij een aanrijding in Amersfoort kan het gaan om een fietsongeluk of als u als voetganger aangereden bent. U leest hier meer over in het navolgende.

Bent u echter betrokken geraakt bij een auto ongeluk in Amersfoort, dan is het van belang om te weten dat u op 2 manieren aanspraak op een schadevergoeding kun maken, namelijk door het aansprakelijk stellen van de tegenpartij of het inschakelen van een svi verzekering.

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. De regeling betreffende deze verplichte verzekering vinden wij in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, afgekort de WAM.Op grond van de WAM kan een letselschade claim rechtstreeks ingediend worden bij de autoverzekeraar. U hoeft dus niet eerst de bestuurder die u aangereden heeft een aansprakelijkstelling te sturen. Maar uiteraard regelt uw letselschade jurist van ons letselschadebureau dit.

Als fietser aangereden in Amersfoort

Fietsers en voetgangers genieten een bijzondere bescherming van de wetgever. Dit houdt in dat als u als fietser aangereden in Amersfoort wordt, de WAM verzekeraar van de tegenpartij altijd uw letselschade (deels) dient te vergoeden. Deze bescherming bij een fietsongeval, welke ook geldt als u als voetganger aangereden wordt, is bijzonder. Want zelfs als u schuld aan de aanrijding in Amersfoort heeft, is er recht op een letselschadevergoeding.

Het recht op schadevergoeding als fietser is in het leven geroepen omdat u op de fiets of als voetganger extra kwetsbaar bent. De regeling is opgenomen in artikel 185 wvw en luidt als volgt:

 • bent u aangereden door een auto buiten uw schuld? Dan wordt 100% van de schadevergoeding betaald
 • indien er sprake is van eigen schuld, krijgt u in ieder geval 50% van de geleden letselschade vergoed.
 • is uw kind tot 14 jaar aangereden? Dan is er op grond van artikel 185 wvw altijd recht op vergoeding van 100% van de letselschade

 

De enige voorwaarde voor toepassing van artikel 185 Wegenverkeerswet is dat u als fietser of voetganger aangereden bent door een auto of ander motorvoertuig.

Letselschade bedragen claimen

Een schadevergoeding bestaat uit diverse letselschade bedragen. Deze kunnen onderverdeeld worden in materiële schadeposten en smartengeld. Materiële schadeposten zijn te waarderen in geld. Bij smartengeld is dit juist niet het geval. Hier gaat het om een vergoeding van pijnklachten, angstklachten zoals rij angst en psychische klachten als een PTSS

In het geval van materiële schadeposten gaat het om kosten die u maakt. Daarbij valt te denken aan het verplicht eigen risico, kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname, huishoudelijke hulp en overname van huishoudelijke taken (mantelzorg). Maar ook reiskosten en kosten voor verzorging en verpleging vallen onder de schadevergoeding. Daarnaast zijn er schadeposten als inkomensschade, pensioenschade en schade als gevolg van een studievertraging. Ook deze schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat na een aanrijding in Amersfoort? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade als gevolg van een auto ongeluk, scooterongeluk of als u als voetganger of fietser aangereden bent.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland