Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Onze rechtsbijstand is 100% gratis

Complexe ptss arbeidsongeschikt

Een aanrijding of bedrijfsongeval lijdt vaak niet alleen tot lichamelijk letsel, maar ook tot psychische letsel. Als deze klachten ontstaan als gevolg van een trauma zoals een ongeluk, dan spreken wij van een posttraumatische stressstoornis, afgekort PTSS.

Bij een complexe ptss kan zelfs arbeidsongeschiktheid ontstaan. Op deze pagina leest u over een complexe ptss met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Dit kan namelijk leiden tot letselschade. Deze schade kunt u kosteloos laten verhalen op de aansprakelijke partij door een letselschade jurist van ons letselschadebureau. Ook hier leest u alles over op deze pagina.

Arbeidsongeschikt door een complexe ptss

Van een posttraumatische stress stoornis wordt gesproken als u klachten heeft overgehouden aan een traumatische en ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Dit kan bijvoorbeeld een zwaar verkeersongeluk zijn of een bedrijfsongeval met letsel tot gevolg.

Vaak is het bij een zwaar ongeluk lastig om deze gebeurtenis te kunnen verwerken en soms lukt dit ook niet. Er blijven dan klachten bestaan en zo ontstaat er een post traumatische stress stoornis.

In een aantal gevallen kan het zelfs zo zijn dat ook na behandeling van de PTSS, bijvoorbeeld door middel van EMDR, er klachten en beperkingen blijven bestaan. Er ontstaat dan een chronische ptss met vaak arbeidsongeschiktheid tot gevolg.Bent u door een complexe ptss arbeidsongeschikt, dan betekent dit dat u minder of zelfs geen inkomen meer heeft.

Is de arbeidsongeschiktheid door de chronische PTSS het gevolg van een ongeluk, dan kunt u daarvoor de tegenpartij aansprakelijk stellen

Aansprakelijk stellen voor letselschade waaronder inkomensschade, kunt u gratis overlaten aan een letselschade advocaat. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten.

Ik ben arbeidsongeschikt door een chronische ptss

Bent u afgekeurd door de complexe ptss en dus arbeidsongeschikt verklaard, dan gaat u achteruit in uw inkomen. Na een ongeluk wordt u weliswaar het eerste jaar doorbetaald door de werkgever, maar het tweede ziektejaar ontvangt u nog maar 70% van uw salaris en na 2 jaar mag uw werkgever u ontslaan.

Al vanaf het tweede jaar en soms nog eerder lijdt u dus al schade in uw inkomen. Als zelfstandig ondernemer is er zelfs als direct inkomensschade, vooral als u geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft.

Letselschade claimen bij chronische ptss en arbeidsongeschiktheid

Is er bij u door een ongeluk chronische ptss met arbeidsongeschiktheid tot gevolg vastgesteld? Dan kunt u de schade die u hierdoor lijdt claimen op de tegenpartij. Is er sprake van arbeidsongeschiktheid door chronische ptss als gevolg van een eenzijdig ongeluk? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op een vergoeding van uw letselschade vanuit de svi- verzekering.

Letselschade claimen doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie:

 • wanneer de aanrijding of het arbeidsongeval u is overkomen
 • welk letsel u is overkomende
 • schade als gevolg van de chronische ptss
 • een aansprakelijkstelling met eis tot betaling schadevergoeding
 • een stuiting van de verjaring

 

Gelukkig hoeft u uw letselschade claimen niet zelf te doen. Hiervoor kunt u een letselschade advocaat van een letselschadebureau inschakelen. Kiest u voor een letselschade advocaat van ons letselschade bureau? Dan helpen wij u altijd gratis. Hoe dit kan leest u hieronder!

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Bij een letselschade bureau denkt u misschien niet direct aan letselschade advocaten, maar eerder aan een letselschade jurist. Letselschade Kompas is echter geen standaard letselschade bureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit is een van de enige in letselschade gespecialiseerd advocatenkantoor in Nederland!

Kiest u voor ons letselschadebureau, dan wordt u dus altijd geholpen door een letselschade advocaat. Daarbij wordt u in alle gevallen gratis door onze letselschade specialisten geholpen. De kosten van rechtsbijstand verhalen wij namelijk op de aansprakelijke partij, vaak een verzekeraar.

Welke schadeposten kan ik claimen bij een PTSS

Heeft u een chronische ptss met arbeidsongeschiktheid opgelopen na een auto botsing, fietsongeluk of ongeval op het werk? Dan dienen alle letselschadeposten vergoed te worden.

Ten eerste wordt de schade door de arbeidsongeschiktheid vergoed. Werkt u in loondienst? Dan komt de loonschade voor vergoeding in aanmerking. Onderdeel van deze loonschade is ook de pensioenschade.

Bent u zelfstandig ondernemer? Dan wordt op basis van de jaarcijfers berekent wat uw inkomensverlies is.

Naast inkomensschade zijn er nog veel meer schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen na een ongeluk

 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • een ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • smartengeld

 

Wilt u weten op welke letselschade vergoeding u recht heeft bij een complexe ptss met arbeidsongeschiktheid? Onze letselschade advocaten helpen bij uw letselschade berekenen. Dit doen wij altijd gratis, net als het opstellen van een aansprakelijkstelling en het verhalen van uw letselschade.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

 

 

 

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

 

 

 

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

 

 

 

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen
       

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelderland
Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelderland
Nederland