Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

arbeidsongeschikt door een complexe ptss

Van een posttraumatische stress stoornis wordt gesproken als u klachten heeft overgehouden aan een traumatische en ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Dit kan bijvoorbeeld een zwaar verkeersongeluk zijn of een bedrijfsongeval met letsel tot gevolg.

Vaak is het bij een zwaar ongeluk lastig om deze gebeurtenis te kunnen verwerken en soms lukt dit ook niet. Er blijven dan klachten bestaan en zo ontstaat er een post traumatische stress stoornis.

In een aantal gevallen kan het zelfs zo zijn dat ook na behandeling van de PTSS, bijvoorbeeld door middel van EMDR, er klachten en beperkingen blijven bestaan. Er ontstaat dan een chronische ptss met vaak arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

Bent u door een complexe ptss arbeidsongeschikt, dan betekent dit dat u minder of zelfs geen inkomen meer heeft. Is de arbeidsongeschiktheid door de chronische PTSS het gevolg van een ongeluk, dan kunt u daarvoor de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Aansprakelijk stellen voor letselschade waaronder inkomensschade, kunt u gratis overlaten aan een letselschade advocaat. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten.

Ik ben arbeidsongeschikt door een chronische ptss

Bent u afgekeurd door de complexe ptss en dus arbeidsongeschikt verklaard, dan gaat u achteruit in uw inkomen. Na een ongeluk wordt u weliswaar het eerste jaar doorbetaald door de werkgever, maar het tweede ziektejaar ontvangt u nog maar 70% van uw salaris en na 2 jaar mag uw werkgever u ontslaan.

Al vanaf het tweede jaar en soms nog eerder lijdt u dus al schade in uw inkomen. Als zelfstandig ondernemer is er zelfs als direct inkomensschade, vooral als u geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft.

Letselschade claimen bij chronische ptss en arbeidsongeschiktheid

Is er bij u door een ongeluk chronische ptss met arbeidsongeschiktheid tot gevolg vastgesteld? Dan kunt u de schade die u hierdoor lijdt claimen op de tegenpartij. Is er sprake van arbeidsongeschiktheid door chronische ptss als gevolg van een eenzijdig ongeluk? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op een vergoeding van uw letselschade vanuit de svi- verzekering.

Letselschade claimen doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie:

 • wanneer de aanrijding of het arbeidsongeval u is overkomen
 • welk letsel u is overkomen
 • de schade als gevolg van de chronische ptss
 • een aansprakelijkstelling met eis tot betaling schadevergoeding
 • een stuiting van de verjaring

 

Gelukkig hoeft u uw letselschade claimen niet zelf te doen. Hiervoor kunt u een letselschade advocaat van een letselschadebureau inschakelen. Kiest u voor een letselschade advocaat van ons letselschade bureau? Dan helpen wij u altijd gratis. Hoe dit kan leest u hieronder!

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Bij een letselschade bureau denkt u misschien niet direct aan letselschade advocaten, maar eerder aan een letselschade jurist. Letselschade Kompas is echter geen standaard letselschade bureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit is een van de enige in letselschade gespecialiseerd advocatenkantoor in Nederland!

Kiest u voor ons letselschadebureau, dan wordt u dus altijd geholpen door een letselschade advocaat. Daarbij wordt u in alle gevallen gratis door onze letselschade specialisten geholpen. De kosten van rechtsbijstand verhalen wij namelijk op de aansprakelijke partij, vaak een verzekeraar.

Welke schadeposten kan ik claimen bij een PTSS

Heeft u een chronische ptss met arbeidsongeschiktheid opgelopen na een auto botsing, fietsongeluk of ongeval op het werk? Dan dienen alle letselschadeposten vergoed te worden.

Ten eerste wordt de schade door de arbeidsongeschiktheid vergoed. Werkt u in loondienst? Dan komt de loonschade voor vergoeding in aanmerking. Onderdeel van deze loonschade is ook de pensioenschade. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan wordt op basis van de jaarcijfers berekent wat uw inkomensverlies is.

Naast inkomensschade zijn er nog veel meer schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen na een ongeluk:

 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • een ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • smartengeld

 

Wilt u weten op welke letselschade vergoeding u recht heeft bij een complexe ptss met arbeidsongeschiktheid? Onze letselschade advocaten helpen bij uw letselschade berekenen. Dit doen wij altijd gratis, net als het opstellen van een aansprakelijkstelling en het verhalen van uw letselschade.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade claimen na een auto ongeluk, fietsongeluk of scooter ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Bel voor al uw vragen, een gratis letselschade advies of het kosteloos verhalen van uw letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade na een ongeluk

complexe ptss arbeidsongeschiktheid

Is er bij u als gevolg van een complexe ptss arbeidsongeschiktheid? Onze letselschade advocaten verhalen gratis uw letselschade.