Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Letselschade Kompas lanceert

Fietseraangereden.nl

In Nederland gebeuren er relatief veel fiets ongelukken. Met name de laatste jaren is er een toename te zien in het aantal aanrijdingen waarbij een fietser betrokken is. De reden hiervan is onder andere het feit dat het steeds drukker wordt op de weg, ook op de fietspaden. Maar ook het groeiende aantal elektrische fietsen neemt overhand toe met ongelukken tot gevolg.

Letselschade Kompas is specialist in het verhalen van letselschade na een ongeluk, bijvoorbeeld als een fietser aangereden wordt. Om onze expertise op het gebied van een fiets ongeluk nog meer te delen, hebben onze letselschade juristen "fietseraangereden.nl gelanceerd. Een website met veel informatie voor slachtoffers van een fiets ongeval.

Wat is fietseraangereden.nl voor website?

Fietseraangereden.nl, een initiatief van Letselschade Kompas, is een website speciaal ingericht voor als u als fietser aangereden bent. De website zit boordevol informatie over  wat te doen na een fiets ongeluk. Bijvoorbeeld als je op de fiets door een auto aangereden wordt.

Naast dat Fietseraangereden.nl een informatieve website is, kunt u er ook naartoe voor het verhalen van uw letselschade. Meer dan 10 letselschade juristen en letselschade advocaten helpen jaarlijks honderden mensen die op de fiets aangereden zijn.

Bent u aangereden als fietser en lijdt u hierdoor letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade na een fiets ongeluk

Als fietser aangereden? Altijd recht op schadevergoeding

Als je als fietser aangereden wordt, dan is de kans op letsel groter dan bij de autobestuurder die de aanrijding heeft veroorzaakt. Op de fiets ben je immers kwetsbaar. Daarom beschermt de wetgever fietsers bij een aanrijding. De enige voorwaarde is dat je als fietser aangereden door een auto of ander motorrijtuig bent.

Is er sprake van een aanrijding als fietser met een motorvoertuig? Dan kun je als fietser met letsel altijd schadevergoeding eisen. Hoe het ongeluk is gebeurt en wie schuldig is bij een aanrijding maakt daarbij niet uit. De bestuurder van het motorvoertuig is aansprakelijk voor de letselschade van de fietser.

Uiteraard is het wel zo dat als de fietser een verkeersfout maakt, niet zondermeer alle letselschade vergoed wordt. Maar tenminste 50% van de letselschade wordt vergoed en dit kan oplopen tot 100%.

De regeling voor fietsers met letsel ziet er als volgt uit:

  • een aanrijding tussen een auto en fiets waarbij de auto geen voorrang verleende, alle letselschade wordt in dit geval vergoed.
  • de fietser maakt een verkeersfout en hierdoor ontstaan de aanrijding tussen fietser en auto, ten minste 50% van de letselschade van de fietser wordt vergoed, behoudens overmacht van de bestuurder van het motorrijtuig.
  • bij kinderen tot 14 jaar vindt er een volledige schadeloosstelling plaats

 

Meer informatie over deze regeling vindt u hier en op de website fietseraangereden.nl

Aanrijding tussen fietsers

De bovenstaande regel is te vinden in artikel 185 wvw. Deze regel geldt alleen als je als fietser aangereden bent door een auto of ander motorvoertuig. Meer informatie over artikel 185 wvw vindt u op de website van fietseraangereden.nl

Bij een aanrijding tussen fietsers geldt een andere regel, namelijk die van artikel 6:162 BW. Op grond van dit artikel is de fietser die de aanrijding veroorzaakt heeft aansprakelijk voor de schade van de andere fietser.

Gratis letselschade claimen na een ongeluk

Wilt u letselschade claimen na een fietsongeluk? Dan kunt u bij onze letselschade specialisten gratis terecht. Op grond van de wet worden namelijk de kosten van juridische hulp door de verzekeraar van de aansprakelijke partij vergoed.

Bel ons voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.